• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2022

19:43

SKANDAL MAJSTOR ČEKA ZVEZDU! Fudbaler Makabija je imao BURNU prošlost! Uhvaćen je sa drogom i maloletnicama! Izraelci mu nisu OPROSTILI, a ŽENA...

Tanjug/AP

Fudbal

SKANDAL MAJSTOR ČEKA ZVEZDU! Fudbaler Makabija je imao BURNU prošlost! Uhvaćen je sa drogom i maloletnicama! Izraelci mu nisu OPROSTILI, a ŽENA...

Podeli vest

Fudbaler Makabija Omer Atzili imao je ružnu istoriju, ali je i pored toga uspeo da prošle sezone bude najbolji strelac ove ekipe

Crvena zvezda u plej-ofu Lige šampiona igra protiv Makabi Haife, koji čine veliki broj prekaljenih fudbalera iz Izraela i raznih delova Evrope i sveta.

Ono što je zanimljivo, da u redovima izraelskog prvaka igra i Omer Atzili (29) čija je životna priča puna turbulencija.

Ovaj napadač iz Holona bio je zvanično najbolji fudbalera prvensta Izraela, pošto je na kontu upisao 28 golova i 14 asistencija! Međutim, od početka nove sezone "zacementiran je" za klupu. Igrao je u Ligi šampiona, upisao četiri utakmice, ali nijednom nije bio starter.

Naime, mediji u Izraelu su 2020. pisali na sva zvona o njegovom skandalu kada je iste godine optužen, a onda oslobođen zbog seksa sa dvema devojkama koje su imale po 15 godina, uz obilno korišćenje droge. Atzili se branio tvrdeći da nije znao da su devojke maloletne. 

Pisali su tamošnji mediji o "grupnjaku" koji je potresao sportsku javnost u Izraelu, a prema zakonu u ovoj državi - seksualni odnos sa maloletnom osobom mlađom od 16 godina je krivično delo za koje je predviđena maksimalna kazna zatvora od pet godina.

- Napravio sam moralnu grešku. Izvinjavam se svakom dečaku ili devojčici koji su bili primorani da pitaju svoje roditelje šta mi se desilo i svakom roditelju koji je bio primoran da objasni. Moraću da naučim da živim sa ovom mrljom još mnogo godina - rekao je Atzili pre dve godine.

Kada su se strasti stišale i što se malo zaboravilo na to, ovog leta je izraelski Kanal 13 objavio poruke koje pokazuju da su Omer Atzili i njegov tadašnji saigrač iz Makabija Tel Aviva Dor Miha bili svesni šta čine. 

Najnoviji dokazi takođe su bacili mračnu senku na odluku tužilaca da odustanu od slučaja pre 2020. i ukazali na način na koji neki timovi pozivaju svoje igrače na odgovornost za takvo ponašanje.

Pošto je afera isplivala na površinu, Atzili je pobegao iz Izraela i preselio se na Kipar, na pozajmicu u Apoel iz Nikozije. Posle toga se vratio u rodnu zemlju, potpisao za Makabi Haifu, ali tek kada je oslobođen optužbi.

Blistavim učinkom i golovima se izborio za mesto u nacionalnom timu Izraela, ali određeni krugovi u izraeleskom društvu priterali su čelnike Saveza uza zid, naglašavajući da "takav čovek" ne može i ne sme da igra za reprezentaciju. Upravo zbog toga, umesto u startnih 11, Omer Atzili je prikovan za klupu.

I pored seks afere sa maloletnicama, Omer Atzili uspeo je da sačuva brak sa suprugom Or Ben David, sa kojom ima sina i kćerku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija