• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2022

21:00

SADA JE SVE JASNO! Evo zašto je Luka Jović MORAO DA ODE IZ REALA! Gala veče UEFA sve razjaznilo!

Fudbal

SADA JE SVE JASNO! Evo zašto je Luka Jović MORAO DA ODE IZ REALA! Gala veče UEFA sve razjaznilo!

Podeli vest

Luka Jović je ovog leta napustio Real Madrid, cela Evropa zna da se nije naigrao, a od danas je i jasno zbog čega.

To "ozvaničenje" je stiglo u vidu UEFA nagrade za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2021/2022, a priznanje je dobio Karim Benzema, napadač Reala.

Sjajni špic je sa pravom postao laureat - dao je 27 golova u španskom prvenstvu, s Francuskom je osvojio Ligu Nacija, a posebno je briljirao u Ligi šampiona.

Dao je čak 15 golova u minuloj sezoni elitnog nadmetanja, od čega 10 u nokaut fazi, na putu ka tituli evropskog klupskog prvaka.

Imajući u vidu da, godinama već, i kod prethodnog trenera, Zinedina Zidana, i kod Karla Anćelotija, Real igra samo s jednim napadačem u formaciji, potpuno je jasno zašto je Luka Jović "morao" da ode - u suprotnom, i dalje bi samo "grejao klupu" najboljem fudbaleru u Evropi. Najboljem prema UEFA žiriju, ali i prema mnogim drugima koji su gledali sezonu za nama.

U ženskoj konkurenciji, za najbolju je proglašena Aleksija Puteljas iz Barselone, za naj-trenera je izabran pomenuti Realov stručnjak Karlo Anćeloti, koji je postao prvi strateg sa titulama u pet najjačih evropskih liga, a selektorka Engleskinja Sarina Vajgman je dobitnica te nagrade u konkurenciji dama.

Tzv. "Predsedničku nagradu UEFA" dobio je legendarni italijanski stručnjak Arigo Saki.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija