• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.B.

05.09.2022

07:06

PET BOMBI PRELAZNOG ROKA! Junajted ZASENIO sve! Čelsi "RAZBIO KASU" zbog štopera!

printscreen

Fudbal

PET BOMBI PRELAZNOG ROKA! Junajted ZASENIO sve! Čelsi "RAZBIO KASU" zbog štopera!

Podeli vest

Letnji prelazni rok završen je u noći između četvrtka i petka, a ovo je pet najvećih poslova koji su se desili u poslednja tri meseca

Poslednja dva prelazna roka prošla su u miru, a kako se čini, klubovi su skupljali sredstva da ovog leta promene fudbalski poredak. Najviše promena bilo je u taboru Mančester junajteda i Čelsija, mnogo toga su uradili Barselona, Liverpul, Real Madrid i Mančester siti, ali je utisak da se od Njukasla sa novim vlasnicima mnogo više očekivalo.

Računica kojom smo se vodili kada smo pravili spisak pet najvećih transfera je obeštećenje. Zbog toga, na listi nema Roberta Levandovskog, Sadio Manea, Erlinga Halanda... Budući da su oni daleko manje koštali klubove od petorice "junaka" ovog teksta. 

Antoni

Brazilski ofanzivac bio je najavljen kao potencijalna "bomba" prelaznog roka, ali je u finišu delovalo da će ostati u Ajaksu. Ipak, Mančester junajted nije odustao od Antonija i na kraju su Crveni đavoli prihvatili da isplate 95.000.000 evra Kopljanicima za brzonogog ofanzivca.

Foto: AP/Photo

Nema sumnje da će Antoni biti ogromno pojačanje za velikana sa Old Traforda, ali će se mnogi začuditi informacijom da je upravo on najskuplje plaćeni igrač ovog leta. Podsećamo, tokom prelaznog roka klubove su promenili Darvin Nunjez, Erling Haland, Gabrijel Žezus, mnogo "veća" imena u svetu fudbala, ali daleko "jeftinija". 

Vesli Fofana

Ako vas čudi što je Antoni prvi, onda će informacija da je Vesli Fofana drugi najskuplji igrač šokirati mnoge. Francuski štoper je za većinu navijača potpuna nepoznanica budući da iza sebe ima samo jednu vrhunsku sezonu u Premijer ligi u dresu Lestera. Plavci su bili izuzetno angažovani tokom ovog leta, nisu mnogo "zanovetali" sa cenama već su gotovo sve zahteve klubova ispunili. Takva je bila situacija i sa Fofanom. 

Foto: REUTERS/Craig Brough

Novi vlasnik Ted Bouli je "razbio" kesu, platio 80.400.000 evra za Francuza, ali to nije jedini skupocen fudbaler koji je tokom leta stigao u London. Plavci su platili 65.300.000 evra Brajtonu za Marka Kukurelju, 56.200.000 evra Mančester sitiju za Rahima Sterlinga, 38.000.000 evra Napoliju za Kalidu Kulibalija, te 18.000.000 evra za Karnija Čukvuemku Aston Vili. 

Aurelion Čuameni

Bilo je očekivano da će vezista MOonaka ovog leta promeniti sredinu i to se desilo. Zainteresovanih klubova je bilo mnogo, u jednom momentu delovalo je da će u Pari Sen Žermen, ali je Real Madrid bio konkretniji i ekspresno platio 80.000.000 evra za 22-godišnjeg reprezentativca Francuske. Čuameni je projektivan da u tandemu sa Federikom Valverdeom i Eduardom Kamavingom jednog dana nasledi čuveni trojac Kazemiro-Kros-Modrić. 

Foto: AP/Photo

Darvin Nunjez 

Iako bi transfer Urugvajca jednog dana mogao da se probije i postane najveći ovog leta, potrebno je da Davrin Nunjez nastavi svoj golgeterski niz i u dresu Liverpula. Redsi su započeli rekonstrukciju napadačkog tandema, a nekadašnji fudbaler Benfike projektivan je da zameni Sadio Manea koji je letos napustio Enfild i pojačao Bajern iz Minhena. 

Foto: Tanjug/AP

Za sada, Nunjez je Redse koštao 75.000.000 evra, ali bi cifra u jednom momentu mogla da pređe i sto miliona evra. Urugvajac ima potencijal da postane najskuplji igrač u istoriji Liverpula. Do sada je postigao dva gola, ali je prethodna tri meča propustio zbog crvenog kartona u drugom kolu protiv Kristal Palasa. 

Kazemiro

Kao grom iz vedra neba stigla je vest da je Mančester junajted govorio dolazak Kazemira, a čitav posao završen je u roku od nekoliko sati. Brazilac se zasitio Real Madrida, želeo je novi izazov, a engleski velikan je iskoristio priliku i doveo stamenog vezistu za 70.600.000 evra. 

Foto: Tanjug/AP

Izazvalo je to podeljene reakcije navijača Mančester junajteda. Kvalitet Kazemira nije sporan, ali mnogi smatraju da je 70 miliona previše za igrača od 30 godina koji nikada nije igrao u Premijer ligi. Nema sumnje da će Brazilac biti od pomoći Eriku ten Hagu, ali je i sa njim u timu pitanje koliko Crveni đavoli mogu ove sezone. 

Tokom leta Njukasl je platio 70.000.000 evra za Aleksadera Isaka, tri miliona manje je Matijs De Liht koštao minhenski Bajern, Haland je pojačao Mančester siti za 60.000.000 evra, a Ričarlison je za 58.000.000 dres Evertona zamenio Totenhemovim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija