• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.09.2022

09:05

NAJVEĆE SRPSKE KLUBOVE ČEKAJU ISPITI NA MEĐUNARODNOJ SCENI! Zvezda i Partizan kreću u novu evropsku avanturu!

Starsportphoto

Fudbal

NAJVEĆE SRPSKE KLUBOVE ČEKAJU ISPITI NA MEĐUNARODNOJ SCENI! Zvezda i Partizan kreću u novu evropsku avanturu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sutra protiv Monaka na "Marakani" (21.00) i Slovačkog u gostima (18.45) počinju takmičenje u Ligi Evrope i Ligi konferencija

Najveći srpski klubovi kreću u novu evropsku avanturu sa željom da nadmaše ili makar ponove učinak iz prošle sezone! Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sutra veče protiv Monaka na 'Marakani' (21.00, RTS 2), odnosno Slovačkog u gostima (18.45, RTS 1) počinju takmičenje u Ligi Evrope i Ligi konferencija i prvi cilj biće im da izbore plasman u nokaut fazu!

Neće to biti nimalo lak zadatak za najveće srpske klubove, s obzirom na to da nisu imali sreće na žrebu. Aktuelni srpski prvak svrstan je u grupu H, gde su, osim "kneževa", još i mađarski i turski šampion - Ferencvaroš i Trabzon. S druge strane, crno-beli su u grupi D, a pored Čeha, igraće još sa bundesligašem Kelnom i Nicom, članom Lige 1.
Optimista

Prvi meč je uvek od velikog značaja, zato ćemo učiniti sve da se iz Češke vratimo sa dobrim rezultatom
Gordan Petrić

Novi spektakl

Crveno-beli na pobedu protiv nekog francuskog tima čekaju pune 24 godine, pa će sada naspram sebe imati i lošu tradiciju. Ekipa koju sa klupe vodi Filip Klemon ima tržišnu vrednost 342,6 miliona evra i odlične pojedince poput Nibela, Minamina, Kamare, Sara, Golovina, Bin Jedera, Folanda...

Svestan je i legendarni Vladimir Petrović Pižon (67) da izabranike Miloša Milojevića čeka paklen posao, zato i zove navijače upomoć.

Foto: Starsportphoto

Zvezda i Partizan u Evropi



- Grupna faza Lige Evrope uspeh je za Crvenu zvezdu. Dobili smo izuzetno teške protivnike, čeka nas šest velikih i jakih utakmica. Mislim da ljudi još nisu svesni koliko će dobar fudbal igrati ove sezone na međunarodnoj sceni i koliko je zapravo Monako moćna ekipa. Zato "Marakana" mora sutra uveče da se napuni, da navijači budu naš 12. igrač, jer znamo kroz istoriju da nas je to vodilo do dobrih rezultata. Verujem da će "delije", sa barjacima kao dodatnim rekvizitom, napraviti fenomenalnu atmosferu i gurati momke do pozitivnog rezultata - kaže Pižon.

Glavne sudije iz Nemačke i Irske

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) odredila je i arbitre za predstojeće duele Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni. Tako će na meču crveno-belih protiv Monaka pravdu deliti Nemac Harm Osmers (37), koji dosad nije imao iskustva sa srpskim klubovima. Što se tiče okršaja crno-belih i Slovačkog, na centru će se naći Robert Harvi (33) iz Republike Irske, koji je prošle sezone bio glavni sudija na utakmici "parnog valjka" protiv Flore u Talinu (0:1).



Prošle sezone crveno-beli su bili prvi u grupi Lige Evrope, a potom su u osmini finala eliminisani od finaliste Glazgov Rendžersa. Čuveni stručnjak i sad očekuje prolazak u nokaut fazu.

Foto: tanjug

 



- Monako ima odličan tim, iako u svakom prelaznom roku prodaje igrače za ogromne sume. Nedavno su i Pariz Sen Žermenu otkinuli bod na "Parku prinčeva". Nema dileme da nas čeka još jedan spektakl. Igrači Zvezde imaju kvalitet da ostvare zacrtane ciljeve i zaslužuju podršku - jasan je Pižon.

Putokaz za dalje

Podrška

Monako ima moćan tim, zato je važno da navijači opet napune stadion i da budu Zvezdin 12. igrač
Vladimir Petrović Pižon

 

S druge strane, Partizan će novu misiju u Evropi početi u gradiću Uhersko Hradište. Trener Gordan Petrić ne krije da je meč protiv Slovačkog od velikog značaja za dalji tok Lige konferencija.

- Uvek taj prvi duel nosi veliku važnost, jer je lakše kasnije igrati ako se takmičenje dobro otvori. Idemo u Češku da ostvarimo povoljan rezultat, tu dileme nema. Ova utakmica će nam biti putokaz za naredne ispite. Čeka nas neugodna ekipa, koja je u vrhu tamošnjeg fudbala i često je znala da iznenadi favorite, ali koja je žreb čekala u četvrtom šeširu. Mi smo bili nosioci, tako da oni o nama i te kako razmišljaju i znaju da im neće biti nimalo lako - poručuje Petrić.

Foto: Starsportphoto

 



Minule sezone crno-beli su uspeli da eliminišu prašku Spartu i doguraju do osmine finala, u kojoj je jači bio finalista Fejenord. Ipak, sada će u grupnoj fazi imati mnogo teži posao.

- Spremni smo da se borimo sa svima. Momci su se podigli, vratili samopouzdanje i u dobrom su ritmu. Ne mogu sad da predviđam dokle ćemo dogurati i koji su nam dometi, pošto je konkurencija izuzetno jaka. Idemo korak po korak, da u svakom meču pružimo maksimum i da pokušamo da odradimo ono što smo se dogovorili. Nadam se i verujem da će to biti dovoljno za uspeh - zaključuje Petrić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija