• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

13.09.2022

10:15

LIGA ŠAMPIONA! BARSELONA GOSTUJE BAJERNU! Levandovski se vraća u Minhen

Tanjug

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA! BARSELONA GOSTUJE BAJERNU! Levandovski se vraća u Minhen

Podeli vest

Robert Levandovski predvodiće napad Katalonaca protiv Bavaraca, za koje je igrao do prošle sezone

Levandovski se vraća kući, ali ovoga puta ima zadatak da tu kuću sruši! Fudbaler Robert Levandovski, koji je nakon osam godina provedenih u minhenskom Bajernu ovog leta prešao u Barselonu, gostovaće večeras od 21.00 čas (Arena 2 premijum) sa svojim novim klubom na "Alijanc areni" u meču 2. kola grupne faze Lige šampiona.

Derbi ove runde elitnog takmičenja vrti se upravo oko Poljaka, koji je za Bavarce u osam sezona dao 344 gola u 375 utakmica. Levandovski je iz Bajerna otišao gotovo na silu, jer uprava nemačkog kluba nije želela da ga proda. On je bio uporan, odbio je da dođe na pripreme, pa su čelnici Bavaraca na kraju popustili i prihvatili ponudu Barse od 45 miliona evra plus 15 miliona lako ostvarivih bonusa.
Cilj je titula

Verujemo da smo dovoljno kvalitetni da osvojimo Ligu šampiona. Imamo pravo da sanjamo
Ćavi Ernandez, trener Barselone

Prijateljski doček

I dok se igrači Bajerna nadaju da će uspeti da zaustave Levandovskog upravo zahvaljujući činjenici da ga toliko dobro poznaju, uprava poziva navijače da Poljaka dočekaju prijateljski i ne priređuju mu nemile scene. Prema rečima fudbalera Leona Gorecke i Manuela Nojera, Bajern ima rešenje za svog nekadašnjeg najboljeg igrača. Gorecka ističe da jedva čeka da opet vidi bivšeg saigrača.

- Levandovski je napadač svetske klase, bez sumnje. Radujem se što ću ga opet videti, uostalom, kao i svi moji saigrači. Ipak, mogao bi da nas poštedi golova na ovom meču. Šalu na stranu, sa treninga se još sećam šta je u stanju da napravi kad se nađe pred golom, ali mi ćemo ga zaustaviti - poručio je Gorecka.

Slično razmišlja i Nojer, koji kaže da je Bajern jak i bez Levandovskog.

- Svi odlično znamo Levandovskog i poznato nam je koliko on može. Međutim, i njemu je poznato koliko mi možemo i zna da Barseloni neće biti lako - poručuje kapiten Bajerna.

Salihamidžić: Sa ovakvom
igrom ne možemo pobediti

 

Moramo da igramo mnogo bolje nego u prethodnim mečevima ako hoćemo da pobedimo Barselonu, kaže sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.
- Moramo da podignemo nivo igre za jednu ili dve brzine, možda čak i tri. Barselona ima vrhunske igrače na čelu sa Levandovskim i oni će gledati da iskoriste svaku priliku da nas matiraju. Ne mislim da će njegov povratak u Minhen da nas poremeti na bilo koji način, gledamo na njega kao i na ostale protivničke igrače - poručio je Salihamidžić.


Prvi čovek minhenskog kluba Herbert Hajner nada se da će navijači lepo dočekati fudbalera koji im je u prošlosti doneo mnogo radosti.

- Sve što je eventualno bilo ružno oko transfera Roberta u Barselonu je stvar prošlosti. Razgovarali smo i sve je u redu. Radujemo se što ćemo ga videti. Nadam se da će ga ljudi na tribinama lepo dočekati. Igrao je za naš klub osam godina, dao mnogo golova, odlučio mnogo važnih mečeva i apsolutno zaslužuje prijateljski tretman. Za nas je najvažnije što hoćemo da pobedimo u toj utakmici - poručio je Hajner.

Došli da pobede

Veći problem od Levandovskog Bajernu bi mogao da bude to što ekipa nije u dobroj formi i vezala je tri remija u Bundesligi. Sa druge strane, Barselona igra odlično i nanizala je četiri pobede uz gol razliku 16:1. Velike zasluge za dobre partije katalonskog kluba ima upravo Poljak, koji je od početka sezone na šest mečeva dao devet golova. Stoga i ne čudi što trener Ćavi Ernandez sanja o osvajanju elitnog takmičenja.

- Godinama se nije desilo da Barselona upadne u ovako jaku grupu Lige šampiona. U konkurenciji sa Bajernom, Interom i Plzenom neće biti lako izboriti se, ali imamo pravo da sanjamo. Verujemo da smo dovoljno kvalitetni da osvojimo Ligu šampiona. Dobro smo se spremili i izaći ćemo na "Alijanc arenu" sa namerom da pobedimo - poručio je Ćavi.
 


LIGA ŠAMPIONA


2. kolo

Utorak

Grupa A
Liverpul - Ajaks 21.00

Sreda
Rendžers - Napoli 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa B
Leverkuzen - Atletiko Madrid 21.00
Porto - Klub Briž 21.00

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C
Plzenj - Inter 18.45
Bajern - Barselona 21.00
 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D
Sporting - Totenhem 18.45
Marsej - Ajntraht 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sreda

Grupa E
Milan - Dinamo
(Z) 18.45
Čelsi - Salcburg 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa F
Šahtjor - Seltik 18.45
Real Madrid - Lajpcig 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa G
Kopenhagen - Sevilja 21.00
Mančester siti - Dortmund 21.00

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa H
Juventus - Benfika 21.00
Makabi (H) - PSŽ 21.00


 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija