• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

14.09.2022

17:20

"STARA DAMA" U KRIZI, ALI MORA DA IDE NA POBEDU! Srbi iz Juventusa bez prava na kiks!

REUTERS/Massimo Pinca

Fudbal

"STARA DAMA" U KRIZI, ALI MORA DA IDE NA POBEDU! Srbi iz Juventusa bez prava na kiks!

Podeli vest

Juventus predvođen Srbima nema pravo na grešku. Fudbaleri slavnog italijanskog kluba dočekaće večeras od 21 čas (RTS 2, Arena 2 premijum) ekipu Benfike u meču 2. kola grupne faze Lige šampiona


Bjanko-neri" su u prethodnom kolu poraženi od Pariz Sen Žermena u gostima i sad im je od izuzetnog značaja da trijumfuju ako žele da se izbore za osminu finala.

Zna se ko je najbolji

Vlahović živi za fudbal i zaslužuje mnogo više, trebalo bi saigrači malo više da rade za njega
Danijele Adani


Torinski klub je inače u problemu i u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima ima samo jednu pobedu. S druge strane, Benfika je na premijeri u Ligi šampiona kod kuće pobedila Makabi iz Haife i nema nijedan poraz ove sezone.

Kapelu nije jasno

Velika očekivanja navijači Juventusa imaju od napadača Dušana Vlahovića i krilnog igrača Filipa Kostića. Međutim, utisak stručnjaka je da trener Masimilijano Alegri jednostavno ne ume da iskoristi Vlahovićev potencijal i da će ekipa pobeđivati kad se to promeni.

Na poslednjem meču protiv Salernitane nije mu dozvolio da izvede jedanaesterac u samom finišu meča, a kolo pre toga nije ga pustio ni minut da igra protiv Fiorentine u gostima. Izjavama koje je dao Alegri je pokazao da ne veruje Srbinu u ključnim trenucima.

- Dušan je igrao nekoliko utakmica i osećao sam da Milik može da pruži nešto drugačije, a ne samo da postigne gol. Hteo sam da dam Vlahoviću malo odmora. Kad je reč o jedanaestercu protiv Salernitane, tu odluku sam doneo jer je bio važan penal i u ovom slučaju je bilo bolje da ga izvede Bonući - rekao je Alegri.

Fudbalski stručnjaci u Italiji obrušili su se na trenera i apeluju da uposli Vlahovića ako hoće da tim pobeđuje. Jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena Fabio Kapelo ističe koliko je važna uloga jednog od najskupljih napadača današnjice.

- Igra Juventusa definitivno zavisi od njega i ne znam zašto ga Maks nije barem ubacio u igru protiv Fiorentine, ako već nije bio starter. Razumem da slede važne utakmice, ali Dušan je morao da igra protiv Fiorentine - rekao je Kapelo.

SRBI U LIGI ŠAMPIONA



Dušan Vlahović (Juventus)
Filip Kostić (Juventus)
Mihailo Ristić (Benfika)
Strahinja Pavlović (Salcburg)
Nemanja Gudelj (Sevilja)
Marko Dmitrović (Sevilja)

Loša postavka

Sličnog je mišljenja i Danijele Adani, nekadašnji fudbaler, a danas priznat fudbalski analitičar. On je otišao korak dalje i smatra da bi svi u timu trebalo više da igraju za Vlahovića.

- Dušan Vlahović definitivno zaslužuje nešto drugačije okruženje oko sebe. Dao je samo jedan gol iz igre ove sezone, a svaki put dušu ostavi na terenu. Živi za igru i zaslužuje mnogo više, trebalo bi saigrači malo više da rade za njega. Juventus mora da podigne nivo igre, trebalo bi sve to da izgleda bolje - zaključio je Adani.

Benfika ide na pobedu

Hoćemo da pobedimo u svakoj utakmici, pa tako i protiv Juventusa u Torinu, kaže fudbaler Benfike Diogo Gonsalves.

- Ove sezone smo sve pobeđivali u svim utakmicama i jedan od glavnih razloga za to je što smo ih detaljno spremali jednu po jednu. Nema razmišljanja o nekoliko mečeva unapred. Sad nam je stalo da pokušamo da pobedimo u Italiji. Neće biti lako, ali dobro smo se spremili - poručio je Gonsalves.

LIGA ŠAMPIONA

2. kolo

Sreda

Grupa E
Milan - Dinamo (Z) 18.45
Čelsi - Salcburg 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa F
Šahtjor - Seltik 18.45
Real Madrid - Lajpcig 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa G
Kopenhagen - Sevilja 21.00
Mančester siti - Dortmund 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa H
Juventus - Benfika 21.00
Makabi (H) - PSŽ 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Utorak

 

 

 

Grupa A

Utorak

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)
Salah 17, Matip 89 - Kudus 27

Sreda

21.00 Rendžers - Napoli 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


 

 

Grupa B

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)
Đutgla 15p, Souva 47, Skov Olsen 52, Nusa 89

Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
Andrić 84, Dijabi 87

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa C


Plzenj - Inter 0:2 (0:1)
Džeko 20, Damfris 71

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)
Ernandez 50, Sane 54

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Grupa D

Sporting - Totenhem 2:0 (0:0)
Paulinjo 90, Gomeš 90+3

Marselj - Ajntraht 0:1 (0:1)
Lindstrom 43

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija