• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2022

20:50

UEFA PROMENILA ODLUKU! Belorusija igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Fudbal

UEFA PROMENILA ODLUKU! Belorusija igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) dozvolila je Belorusiji da uđe u žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, uprkos zahtevu vlade domaćina takmičenja da se ta reprezentacija ukloni pošto je vojni saveznik Rusije

UEFA je potvrdila da će u žrebu biti 53 njenih članica, bez suspendovane Rusije. Belorusija ne može biti u istoj grupi sa Ukrajinom iz bezbednosnih razloga.

Žreb za kvalifikacije obaviće se 9. oktobra u Frankfurtu.

Ministarka unuštranjih poslova Nemačke Nensi Fezer je prošle nedelje tražila od Uefe da reprezentacija Belorusije ne igra. Uefa je poslala odgovor poverljivom poštom.

UEFA je u maju zabranila Belorusiji da organizuje utakmice u zemlji, pa je beloruski tim kao domaćin igrao na neutralnom terenu bez navijača. Uvodeći sankcije Belorusiji, UEFA je saopštila da je "napad Rusije na Ukrajinu bio olakšan pristupom sa susedne teritorije Belorusije".

Ruski klubovi i reprezentacije suspendovani su u februaru iz evropskih i svetskih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, a Sud za sportsku arbitražu odbio je žalbu Rusije.

Ostali ograničavajući politički faktori pri žrebu ostali su na snazi, pa se u istoj grupi ne mogu naći Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Azerbejdžan i Jermenija i Španija i Gibraltar.

Takođe, UEFA interveniše na žrebu kako bi ograničila prekomerna putovanja ekipa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija