• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2022

22:22

FSB IZABRAO RUKOVODSTVO! Izabran novi PREDSEDNIK, Zvezda NAPUSTILA sednicu!

fk vozdovac

Fudbal

FSB IZABRAO RUKOVODSTVO! Izabran novi PREDSEDNIK, Zvezda NAPUSTILA sednicu!

Podeli vest

Fudbalski Savez Beograda dobio je novo rukovodstvo, funkciju predsednika u narednom periodu obavljaće prvi čovek FK Voždovca Marko Zdravković, odlučeno je glasanjem na Izbornoj sednici 54. saziva Skupštine ove institucije

Osim Zdravkovića, superligaš iz Zaplanjske imaće još jednog predstavnika u vrhu FSB-a, na poziciju generalnog sekretara gradskog saveza izabran je i generalni direktor Voždovca, Miloš Mirković.

U glasanju nije učestvovala Crvena zvezda, nju je sednici predstavljao sekretar stručnog štaba Goran Negić koji je u uvodnom izlaganju preneo stav kluba, tačnije zahtev da se glasanje odloži za sedam dana, ali to nije uvaženo, pa je Negić napustio skup i pre zvaničnog glasanja.

Sa Marakane su pre nekoliko dana izdali saopštenje u kojem su izneli stav da "postoji proceduralna povreda Statuta FSB prilikom zakazivanja sednice", predstavnik Zvezde Negić je to danas samo ponovio, međutim očito je da crveno-beli ovog puta nisu imali podršku delegata za ovu stvar.

Predsednik Odbora za sprovođenje izbora u FS Beograda Miroslav Sever je izjavio da je čitava izborna procedura u FS Beograda koja je počela 17. juna ove godine sprovedena bez ikakvih problema i završena na legitiman način 30. avgusta kada je formirana i ova Skupština.

- Sve što se tiče poštovanja izborne procedure bilo je javno i na legitiman način i to su znali i u FK Crvena zvezda, pa otuda ne razumem njihov zahtev za odlaganje ove sednice Izborne Skupštine FS Beograda - rekao je Miroslav Sever.

Posle njegovog izlaganja, Dragan Tanić je tražio od delegata da se izjasne da li su za odlaganje zasedanja Skupštine. Delegati, osim Negića koji je potom napustio zasedanje, glasali za to da se Izborna Skupština održi pa je sednica nastavljena.

Foto: fk vozdovac

novi predsednik FSB-a Marko Zdravković

Pošto je usvojen zapisnik sa prethodne Skupštine koja je održana 18. februara ove godine, izveštaj o sprovedenim izborima na teritoriji FS Beograda podneo je predsednik Odbora za sprovođenje izbora Miroslav Sever. Na kraju svog izlaganja Miroslav Sever je konstatovao da je za predsednika FS Beograda za mandatni period 2022-2026. godine jedini kandidat Marko Zdravković, kojeg je predložio FSO Obrenovac.

Potom je predsedavajući Tanić pozvao prisutne delegate da glasaju za ovaj predlog i Marko Zdravković je jednoglasno izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Beograda u narednom četvorogodišnjem mandatu od 2022. do 2026. godine.

Novi predsednik je, zauzevši mesto predsedavajućeg Skupštine, predložio sastav Izvršnog odbora FS Beograda i to: Marko Zdravković, predsednik, Darko Ramovš i Dijana Petrović Đorđević potpredsednici, a za članove Marko Ranković, Nenad Stanojević, Branko Babić, Dejan Nedić, Nenad Popović, Radenko Stevović, Vladimir Dišljenković i Stefan Babović. Taj predlog predsednika FS Beograda Marka Zdravkovića je jednoglasno usvojen.

Istovremeno je jednoglasno usvojen i predlog predsednika FSB-a za sastav Nadzornog odbora ove institucije, koji će činiti: predsednik Vladimir Cvetković, kao i članovi Milan Krstić i Živka Komlenac Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija