• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

21.09.2022

07:00

KO PLJUJE VLAHOVIĆA, POJMA NEMA! Igrao na Mundijalu sa Vidićem i Stankovićem, Antara bez njega nije mogao! IMA SAVET ZA ORLOVE!

printscreen

Fudbal

KO PLJUJE VLAHOVIĆA, POJMA NEMA! Igrao na Mundijalu sa Vidićem i Stankovićem, Antara bez njega nije mogao! IMA SAVET ZA ORLOVE!

Podeli vest

Posle Crvene zvezde i Partizana, Superlige i evropskih izdanja „večitih“, evo nama ponovo Orlova. Reprezentativni „predmundijalski“ termin u kalendaru donosi rasplet u Ligi nacija, u kojoj srpski fudbaleri jure prvo mesto u grupi.

Utakmice protiv Švedske u Beogradu i Norveške u Oslu daće odgovor koja će selekcija završiti na vrhu i u novom izdanju igrati u najvišem rangu protiv Italije, Engleske, Francuske... Da ne zaboravimo šta još donosi najviši plasman: ko se u kvalifikacijama ne plasira na EURO 2024, imaće šansu kroz baraž.

Jedan od onih koji će svim srcem navijati za naše momke je i Zdravko Kuzmanović, koji je sa svojom generacijom obeležio epohu srpske reprezentacije. Još uvek se pamti trijumfalni pohod tima Radomira Antića kroz kvalifikacije, a potom i učešće na Mundijalu u Južnoj Africi, koje se nije završilo kako smo želeli. Tada vrhunski vezista bio je važan šraf tog tima...

- Zaigra srce, kako da ne, kad se setim. Sa kakvim sam likovima igrao. Nemanja Vidić, legenda Junajteda, Dejan Stanković legenda Intera, ko da zaboravi tada verovatno i najboljeg levog beka u Evropi Ivicu Dragutinovića... A vihorno krilo Krasić, pa ostavio je dubok trag i u Juventusu, Lane Jovanović, završio u Liverpulu, jaoooooo onaj gol Nemcima, pa Žiga ljudina... Samo nam je malo sreće falilo, e to nismo imali. Kakva Australija morali smo da prođemo Kengure – kaže na početku razgovora za Informer.rs Kuzmanović, nekadašnji fudbaler Bazela, Fiorentine, Štutgarta, Intera...

Foto: Starsportphoto

Povratak u sadašnjost. Neki novi „orlovi“ finiširaju Ligu Nacija i čekaju rivale iz Skandinavije. Veruje bivši reprezentativac u Piksijeve izabranike i prati svaku utakmicu.

- Sad igramo protiv Švedske, pobedimo i onda u direktnom duelu protiv Norvežana da napadnemo prvo mesto. Možemo da budemo prvi, zašto da ne, mislim da smo jača ekipa od Halanda i društva. Imamo odličnog trenera i ekstra reprezentaciju, a ove dve utakmice su nam baš dobra proba pred Svetsko prvenstvo gde nas čekaju jake ekipe.

GDE JE, ŠTA RADI?

Zdravko Kuzmanović se trenutno odmara i živi na relaciji Švajcarska - Beograd.

- Sa porodicom sam, pratim Superligu, naše klubove, reprezentaciju. Kao bivši profi igrač sad gledam fudbal i kako se menja najvažnija sporedna stvar na svetu. Pratim više crveno-bele jer sam Zvezdaš, sad su nešto lošijih rezultata u Evropi, u prvenstvu guraju dobro, osvojiće Superligu.

U poslednje vreme se potencira loša forma nekih naših fudbalera? Da li to može da se oseti i ova dva duela?

- Reprezentacija je nešto drugo... Sigurno da svaki igrač u karijeri ima uspone i padove, ali, evo sad momci imaju vremena da se spreme. Realno, sada svi moraju da se pokažu, Mundijal je blizu, a svi znamo da u Kataru želimo da odigramo dobro, i oni moraju da se dokažu i izbore mesto u reprezentaciji. To što je neko sad u malo lošijoj formi ne znači ništa svako ima šansu da se pokaže i dokaže u dve takmičarske utakmice protiv Švedske i Norveške.

Vlahović i Jović su baš na udaru, što navijača, što medija u Italiji, a ni Tadića u Holandiji ne štede...

Foto: printscreen

- Vlahović je mlad, treba mu oprostiti neke loše trenutke, uostalom ceo Juventus je u lošoj formi i ne igraju kako se očekuje. Ko priča loše o Vlahoviću stvarno nema pojma, jer dečko je u Firenci, i sad u Torinu pokazao da zna da daje golove. Jović mora da se dokazuje ima loš period u Realu, ni u Frankfrtu nije bio na nivou. Sada ima lepu šansu u Fiorentini, a dobro je počeo sezonu kaže Kuzmanović i dodaje:

- Kod Tadića je malo drugačije on je iskusan igrač i kod njega su te žute minute kratkog daha. U svakom slučaju mislim da sad svi treba da budemo uz naše momke, podržavamo ih i budemo uz njih, a znam da niko više od onih koje Piksi izabere ne želi da odigra loše na Mundijalu. Gledaće ih svet, Srbija...

Reč, dve o Mundijalu. Šta možemo da očekujemo od Srbije?

- Očekujem da prođemo kao drugi u grupi – kao iz topa će bivši reprezentativac.

To znači da smo već izgubili od Brazila?

- Ne, ne mislim u startu da ćemo da izgubimo od njih, ali realno Brazil je favorit, a mi smo tu odmah iza njih.

Foto: Reuters

Igrao je na Mundijalu. Iskustvo za dva života, zar ne?

- Mnogo je lepo igrati za svoju državu na Svetskom prvenstvu. Tu ne igraš samo za sebe, da se prodaš, razmišljaš egocentrično, ne, tu si da celog sebe podrediš timu. Ako to uspemo ovog puta stvarno mislim da možemo da napravimo jedan dobar rezultat. U Južnoj Africi kad sam ja igrao mogli smo više, ali sreća nas nije ispratila. Prva utakmica razočarenje, druga ogromna radost treća ispadneš glupo. Bili smo veći favorit od Australije i na kraju smo svi žalili. Zato se sad radujem novom Mundijalu i verujem da će momci odigrati više od te tri utakmice u grupi. 

Ima li, možda, savet za Piksijeve Orlove?

- Da se drže svi zajedno, kao tim, ekipa, da stvore dobru, složnu atmosferu i da naprave odličan rezultat. Po kvalitetu imaju sve i igraju u top klubovima. Najvažnije je da se svi podrede ekipi. I da zajedno nose ekipu ka dobrom rezultatu. Od srca im želim sve najbolje - na kraju razgovora istakao je Zdravko Kuzmanović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija