• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2022

12:12

VLAHOVIĆA PITALI O OBARANJU MITROVIĆEVOG REKORDA! Njegov ODGOVOR je sve ODUŠEVIO!

Starsportphoto

Fudbal

VLAHOVIĆA PITALI O OBARANJU MITROVIĆEVOG REKORDA! Njegov ODGOVOR je sve ODUŠEVIO!

Podeli vest

Napadač Juventusa Dušan Vlahović se našao na spisku selektora Stojkovića za mečeve sa Švedskom i Norveškom

U razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije, napadač Orlova Dušan Vlahović odgovarao je na mnoga zanimljiva pitanja.

Dotakao se golgeter Juventusa atmosfere u ekipi, ciljevima u nacionalnom timu, očekivanjima pred utakmice u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške, kao i Mundijala u Kataru.

- Jedva sam čekao da se vratim, dugo nisam bio tu, jer sam imao neke fizičke probleme, mister je imao razumevanja za to ja sam mu zahvalan na tome, jer mi je pomogao da to saniram. Sada sam spreman i srećan sam što sam ovde, jedva čekam utakmice - rekao je Vlahović.

Osvrnuo se potom na prethodni dolazak na Marakanu, kada je uprkos povredi, došao da podrži svoje saigrače.

- Mister mi je dosta pomogao i to je bio minimum, da dođem i da pogledam utakmicu. To je najnormalnija stvar, došao sam da pružim podršku saigračima.

Srbija će protiv Švedske imati podršku samo dece do 14 godina, a Vlahović se raduje što će ih biti mnogo na tribinama.

- Svima znači jer je lepo kada imaš podršku i kada dođeš da igraš za reprezentaciju da imaš što više ljudi. Prepoznali su svi da uvek idemo na pobedu, nadam se da ćemo nastaviti i dalje tako. Radujem se što će deca da gledaju utakmicu, kada si dete uvek je najiskrenije, najradosnije, mislim da se oni najlepše osećaju kada dođu na stadion.

Foto: Starsportphoto©

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

Piksijevi izabranici moraju da trijumfuju u obe utakmice sa Skandinavcima, kako bi osvojila prvo mesto i izborila plasman u A Ligu nacija.

- Nama je želja da se nadmećemo sa najboljima, biće dve teške utakmice sa dve odlične ekipe, mi uvek idemo na pobedu, daćemo sve od sebe, igraćemo naš fudbal, sa našim stilom, nadam se da će sve biti ok.

Na pitanje da li Vlahović ima ambiciju da obori dostignuće rekordera Aleksandra Mitrovića po broju golova, izjavio je sledeće:

- Sigurno da je Mitar naš najbolji napadač svih vremena, ne razmišljam o obaranju njegovog rekorda, još je rano, ali mi to nije ni najbtinije, već kakvi ćemo biti kao ekipa. Što više reprezentacija pobeđuje, to je bolje za sve nas. Rekordi me ne zanimaju, tu sam da pomognem ekipi da budem u službi ekipe, ako nekad jednog dana dođe do toga, probaću da uradim nešto, ali nije mi prioritet.

Upitan je i kako se "ubija vreme" kada nema treninga, a zna se da mnogo voli da igra i košarku.

- Posle treninga, pre i posle večere igramo. Meni lično se basket najviše sviđa, zna naš portparol i još nekoliko igrača da mi je to omiljeni sport pored fudbala. Lepo je što se družimo, što imamo zajednička interesovanja.

Foto: Starsportphoto

reprezentativci Srbije

Istovremeno, igra i "ne ljuti se čoveče", gde se ipak često ljuti kada gubi.

- Ne ljuti se čoveče je i napravljena da se nerviraju ljudi, da se dešavaju neke neverovatne stvari, to je da poludiš - našalio se napadač Stare dame.

Pokazana mu je i sličica u albumu za Mundijal, a kroz skupljanje sličica je pratio i neka prvenstva.

- Ostalo mi je upečatljivo, naše utakmice su mi ostale iz grupe i finale, ali ostalih se ne sećam. Ali i kroz te albume se mnogo više skupljalo i pratilo, menjanje sličica na Terazijama, to je bilo neko vreme baš super, svi smo skupljali sa drugarima iz parka, ali mi je 2010. godine ostalo najupečatljivije prvenstvo.

Na kraju je upitan i šta bi za njega bio san na Svetskom prvenstvu.

- Samim igranjem na Svetskom prvenstvu ostvarujem san, igranje za Srbiju na Mundijalu, to je nešto o čemu deca maštaju kada krenu da igraju fudbal, sve ostalo što dođe je gratis, ali naravno idemo u Katar da probamo što bolji rezultat da ostvarimo, idemo da pobedimo na svakoj utakmici i šta bude, biće - istakao je Dušan Vlahović za sajt FSS-a.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija