• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

11:30

ŠVAJCARCI ZABRANILI DVOGLAVOG ORLA! Šaćiri i Džaka neće moći DA PONOVE SRAMNU PROVOKACIJU!

Reuters

Fudbal

ŠVAJCARCI ZABRANILI DVOGLAVOG ORLA! Šaćiri i Džaka neće moći DA PONOVE SRAMNU PROVOKACIJU!

Podeli vest

Veliki skandal dogodio se na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine kada su Džerdan Šaćiri i Granit Džaka proslavljali gol da tako što su provocirali srpske navijače pokazivanje dvoglavog orla

Šaćiri i Džaka su se našli pred osudom švajcarske javnosti zbog ovog nedoličnog ispada, a savez u toj zemlji se potrudio da se tako nešto ne ponovi.

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami u razgovoru za tamošnje medije poručuje da će tako nešto biti neprihvatljivo u Kataru.

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke - rekao je Tami za "Klartext"

Dodao je da je poštovanje vrednost koju žele da zastupaju.

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

da samo sto dvojci siptara nije bitna toliko igra koliko da provociraju na takav nacin

Ja

pre 1 godinu

To je prava drzava a ne kao nasa gde fudbaleri provociraju sa tri prsta.

Nada

pre 1 godinu

Konacno Svajcarci koji nas na svakom nivou veoma mrze ni zbog cega stavili tacku na "dvoglavog orla". Nadam se da ce i na druge provokacije reagovati a ne samo u fudbalu !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija