• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.09.2022

07:00

DEMON PROTIV KULTNOG HEROJA! Dva najbolja strelca Lige nacija u utorak vode JAKO BITNU BITKU! Junak iz "ZASTRAŠUJUĆE KOLIBE" u Oslu izlazi na MEGDAN  NEMILOSRDNOM GOLGETERU!

printscreen

Fudbal

DEMON PROTIV KULTNOG HEROJA! Dva najbolja strelca Lige nacija u utorak vode JAKO BITNU BITKU! Junak iz "ZASTRAŠUJUĆE KOLIBE" u Oslu izlazi na MEGDAN NEMILOSRDNOM GOLGETERU!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije u utorak igraju protiv Norveške poslednji meč grupne faze Lige konferencija (20.45)

Srbija i Norveška imaju identičan broj bodova, ali zbog lošije gol razlike "orlovi" su na drugoj poziciji.

Našim momcima biće potreban pobede kako bi ostvarili plasman u plej-of fazu ovog takmičenja i izborili plasman u viši rang.

Neće biti lako pulenima Dragana Stojkovića Piksija jer ih čeka obraču sa perspektivnom selekcijom Norveške koji predvodi fantastični golgeter Erling Haland.

DUEL DVA NAJBOLJA STRELCA LIGE NACIJA

Biće ovo veoma zanimljiv obračun dve reprezentacije. Igrač na koga u Norveškoj treba najviše obratiti pažnju je vodeći strelac Lige nacija i engleske Premijer Erling Haland.

Foto: AP PHOTO

Erling Haland

Ipak, i mi imamo igrača koji se jako istakao golovima  u Ligi naciji, ali u najeltnie ligi u Engleskoj. Reč je naravno o Aleksandru Mitrović.

Erling Haland je postigao šest golova u Ligi nacija. Između ostalog postigao je i gol Srbiji na meču odigranom u Beogradu koji je Norveška dobila rezultatom 1:0.

 S druge strane Aleksandar Mitrović ima jedan pogodak manje od uzdanice Mančester Sitija.

Foto: reuters

Aleksandar Mitrović

Takođe, Haland je i najbolji strelac Premijer lige  sa 11 postignutih golova, a slede ga Mitrović i Kejn sa šest komada.

"NEMILOSRDNI DEMON" KOJI KONSTANTNO REŠETA

Haland je ovog leta potpisao za Mančester siti. U šampionski tim Premijer lige je došao kao najveće pojačanje kada je ovogodišnji transfer rok.

U dresu "građana" je  za devet utakmica postigao  je 14 golova. Samo na dve utakmice nije postigao pogodak. 

Foto: reuters

Erling Haland

Što se tiče reprezentacije Norveške. U pet mečeva samo na jednom nije uspeo da "probuši" mrežu protivničkog tima. Bilo je na prvoj utakmici protiv Slovenije koja je završena remijem bez golova.

Velika je opasnost Haland za svačiju defanzivu, tako da će igrači Dragana Stojkovića  imati mnogo posla oko njega.

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Erling Haland

Ovaj "demon" kako ga saigrači iz Mančeser sitija nazivaju, uvek nađe način da nasamari protivnički tim.

KULTNI HEROJ IZ "ZASTRAŠUJUĆE KOLIBE"

Aleksandar Mitrović  četiri godine je miljenik navijača čuvenog londoskog kluba, Fulam. 

Mnogo je rekorada popularni Mitar  oborio za vreme igranja u belom dresu. Prošle sezon je oborio rekord Čempionšipa u postignutim golovima u sezoni, a bio je lider tima koji se uspešno vratio u Premijer ligu.

Foto: reuters

Aleksandar Mitrović

Mitrović je u tom stilu sjajno započeo Premijer ligu. Fulam je trenutno na jakoj šestoj poziciji, a on golovima svaki put obraduje navijače na čuvenom "Krejvin kotidžu".

Stekao je svojim partijama Mitrović status kultong heroja, ne samo u Fulamu, već i u reprezentaciji Srbije.

Apsolutni rekorder po golovima u istoriji reprezentaciji uvek jedna od glavnih karika u igrama "orlova".

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Mitrović

To je poslednji put pokazao u meč protvi Švedske koji smo dobili rezultatom 4:1,  a on je postigao het-trik.

Naravno mora se pomenuti i njegov pogodak pred sudijskiji zvižduk protiv Portugala kojim se Srbija plasirala direktno na Mundijal.

KO ODNOSI POBEDU?

Svi  s nestrpljenjem očekujemo ovaj duel koji direktno odlučuje o pobedniku grupe. Ostaje pitanje ko će trijumfovati.

Norveška ima Halanda i još nekoliko jako talentovanih fudbalera koji pružaju sjajne partije kako u reprezentaciji, tako i u svojim timovi, ipak imamo i mi svoje adute.

Foto: REUTERS

Fudbalska reprezentacija Norveške

Prvo bi trebalo istaći veće iskustvo, ali i više teških takmičarskih utakmica kroz istoriju. Za Norvešku se može reći da je tim u formiranju sa velikim ambicijama.

S drue strane Srbija je već formiran tim sa dosta iskusnih igrača  i selektorom koji ima prirodnu harizmu pobednika.

Foto: Starsportphoto

Fudbalska repezentacija Srbije

Nadajmo se pobedi i plasmanu u plej-of, a Aleksandar Mitrović i drugov će se kao i uvek potruditi da to realizuju. 

Bilo kako bilo, sve će biti jasno u utorak kada reprezentacije istrče na teren u Oslu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija