• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2022

22:42

LUDILO NA VEMBLIJU! Šest golova u evropskom KLASIKU! Mađarska u SUZAMA zbog Salaija i propuštene ISTORIJSKE ŠANSE! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

LUDILO NA VEMBLIJU! Šest golova u evropskom KLASIKU! Mađarska u SUZAMA zbog Salaija i propuštene ISTORIJSKE ŠANSE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se na završni turnir Lige nacija, pošto je u A diviziji savladala u Budimpešti selekciju Mađarske rezultatom 2:0 (1:0)

Utakmicu u Budimpešti obeležio je kapiten Adam Šalai, koji je odigrao poslednji meč za nacionalni tim. Sa suzama u očima odslušao je intoniranje nacionalne himne pre susreta, a ostalo je zapisano da je u 86 susreta dao 26 golova. Pre početka duela, od čelnika Saveza dobio je prigodan poklon.

Što se tiče samog okršaja, Mađarska je propustila istorijsku šansu da izbegne poraz i tako obezbedi učešće u A diviziji. Italijani su bili dominantniji u prvom poluvremenu i stvorili više prilika, pre i posle postizanja pogotka.

U 27. minutu Đakomo Raspadori je iskorsitio novu katastrofalnu grešku u odbrani Mađara i postigao svoj drugi gol u pet mečeva za Azure. Očajno je Nađ vratio loptu golmanu, pa se napadač Napolija odlično snašao i postigao vodeći pogodak za Manćinijev tim.

Malo je nedostajalo da Đovani di Lorenco nekoliko minuta kasnije udvostruči prednost, kada je prevario Kerkeza i šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali pored stative golmana Gulačija.

Strelac vodećeg gola Raspadori imao je i u 35. minutu priliku da se drugi put upiše u strelce, međutim, izblokirala ga je odbrana Mađara.

Veliku priliku da donese izjednačenje domaćinu imali su Lang i Salai u samom finišu prvog poluvremena, odleteo je Donaruma „u prazno“, a reprezentativci naših severnih suseda propustili „zicer“ i da loptu sprovedu u praznu mrežu.

Foto: Tanjug

 

Već na startu drugog poluvremena, Mađari su u jednom napadu promašili tri stopostotne šanse. Tom prilikom je Donaruma sjajno intervenisao kod šuta Salaija, sprečivši kapitena da donese izjednačenje domaćinu.

Odmah je stigla surova kazna domaćina, pošto je u narednom napadu Dimarko duplirao prednost na asistenciju Kristantea – 0:2 i, postavio, ispostavilo se konačan rezultat, vredan plasmana Azura na završni turnir.

Italijani su se pridružili Hrvatskoj i Holandiji, a poslednji učesnik finalnog turnira biće Portugal ili Španija.

Evropski klasik između Engleske i Nemačke, u drugom meču ove grupe završen je remijem 3:3 (0:0), iako su na poluvremenu mreže mirovale. Najveći derbi evropskog klupskog fudbala nije imao rezultatski značaj, jer su Panceri pre poslednjeg kola izgubili šanse za prvo mesto, dok će se Albion od narednog ciklusa takmičiti u B Ligi nacija, kao poslednjeplasirana selekcija u ovoj sezoni.

Pancere je u vođstvo doveo Ilkaj Gundongan sa „bele tačke“ u 52. minutu, nakon faula nad Musijalom u šesnaestercu i gledanja VAR-a, dok je Kai Haverc pogotkom 15 minuta kasnije povisio na 0:2, kada se lopta od desne stative odbila u rašlje golmana Poupa.

Rezervista Luk Šo je u 72. minutu vratio nadu Albionu, smanjivši na 1:2, da bi Mejson Maunt na asistenciju Sake doneo izjednačenje posle 180 sekundi.

Foto: Tanjug

 

Potpuni rezultatski preokret doneo je kapiten Hari Kejn, pogotkom iz penala u 83. minutu za 3:2, dok je Vembli rastužio drugim svojim golom Haverc, a trećim za Pancere četiri minuta kasnije.

Crno veče imale su reprezentacije članice bivše Juge, pošto su osim poraza, Severna Makedonija, Crna Gora i Makedonija doživali poraze.

Što se tiče B Lige nacija, Bosna i Hercegovina je i pre ovog kola obezbedila ulazak u A diviziju, pa ih nije mnogo potresao poraz u Bukureštu od Rumunije. Domaćin je slavio 4:1, golovima Mana, Puškaša i Ratijua, za Zmajeve je pogodio kapiten Edin Džeko. Bio je to prvi poraz na gostovanjima za Ivajla Peteva, od preuzimanja selektorske funkcije. 

Posle današnjih mečeva u C Ligu je ispala Rumunija, zbog lošeg međusobnog skora sa Crnogorcima, koji su poraženi kod kuće od Finske sa 0:2, a meč su završili sa desetoricom jer je "pocrveneo" Žarko Tomašević.

Makedonci su u C Ligi nacija poraženi u komšijskom okršaju sa Bugarima (0:1), a posao gostima olakšalo je isključenje Todora Todoroskog već u 14. minutu. Pobednika je odlučio Kiril Despodov, vezista Ludogoreca bio je precizan u 50. minutu, pa se do kraja rezultat nije promenio.

Gruzija se plasirala u B Ligu nacija, jer je u C diviziji savladala Gibraltar sa 2:1, koji je ispao u najniži rang, dok se u C Ligu iz poslednje D divizije plasirala Estonija ubedljivom pobedom 4:0, na gostovanju San Marinu.

LIGA NACIJA

A

Engleska – Nemačka 3:3 (0:0)
Šo 72, Maunt 75, Kejn p83 - Gundogan p52, Haverc 67, 87

Mađarska – Italija 0:2 (0:1)
Raspadori 27, Dimarko 52

 

Standings provided by SofaScore

 

B

Crna Gora – Finska 0:2 (0:0)
Antman 47, Kalman 53

Rumunija – BiH 4:1 (1:0)
Dan 38, Puškaš 73, 86, Ratiju 77 - Džeko 79

 

Standings provided by SofaScore

 

C

Gibraltar – Gruzija 1:2 (0:1)
Anesli 75 - Kvarašhelija p19, Citaišvili 48

Severna Makedonija – Bugarska 0:1 (0:0)
Despodov 50

 

Standings provided by SofaScore

 

D

San Marino - Estonija 0:4 (0:1)
Anije 38,80, Teniste 56, Sapinen 66

 

Standings provided by SofaScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija