• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2022

06:42

NORVEŽANI, OVO JE JADNO! Pukli, poniženi od Orlova, pa guraju nos gde mu nije mesto!

Starsportphoto

Fudbal

NORVEŽANI, OVO JE JADNO! Pukli, poniženi od Orlova, pa guraju nos gde mu nije mesto!

Podeli vest

Norvežani su zaista nisko pali! Poraženi su od Srbije sa 2:0 u poslednjem kolu Lige nacija, ali njima je glavni problem Dušan Tadić, koji nije nosio kapitensku traku sa duginim bojama

Orlovima su trijumf doneli Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, Srbija je sada u eliti Lige nacija, a izborila je i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 

Norvežani ne znaju šta ćeod muke, jer se čak ni njihov glavni igrač Erling Haland nije video protiv Srbije, pa je sad problem kapiten Dušan Tadić koji nije nosio traku sa duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji na utakmici protiv Osla.Srbija inače neće nositi traku sa duginim bojama na Svetskom prvenstvu zajedno sa još pet reprezentacija. Razlog je, kako je istakao Šurbatović, činjenica da bi to moglo da izazove nesuglasice među navijačima u našoj zemlji. Iz nekog razloga sada je ta odluka tema u Norveškoj, iako nema ama baš nikakve veze sa njima.

Norvežani pljuju Srbe

O stavu našeg FSS-a je za televiziju NRK govorio  Martin Odegard. 

- Mislim da je to posebna stvar, ali srećan sam što smo mi uključeni u projekat. Drago mi je što to radimo sa drugim zemljama i šaljemo poruku - poručio je Odegard.

Predsednica Fudbalskog saveza Norveške, Lise Klavenes je istakla da se ne slaže sa stavom našeg saveza, odnosno izjavom generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. 

Foto: APphoto

 

- Ne mogu da prihvatim kako Fudbalski savez Srbije gleda na ovu kampanju. Želimo da podržimo inicijativu "Jedna ljubav" koju je pokrenula Holandija. Znamo da fudbal nije uvek za sve u svakom kontekstu, da stadion nekada nije bezbedno mesto za manjinske grupe, pa tako i za LGBT grupe i homoseksualce - poručila je Klavenes.

Inge Aleksander Gjevstang, aktivista grupe Fri koja se bori za jednakost polova i seksualnu raznovrsnost, kaže da je razočaran stavom Srbije.

- Oštro reagujemo na stav FSS na to da status LGBT osoba ne uzima kao nešto što ima univerzalnu vrednost. Ta takozvana "neutralnost" koju su sada izabrali će se zapravo istaći kao jasan simbol. Ako je sport zaista za sve, potrebni su nam hrabri sportisti i asocijacije koje treba da kažu nešto o 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 1 godinu

NORVEŽANI MORAJU DA SHVATE DA NAŠI FUDBALERI NISU PEDERI VEĆ MUŠKARCI A TO SU POKAZALI I NA TERENU I ZATO NEĆE DA NOSE DUGINE BOJE.

ratko

pre 1 godinu

TO STO STE VI DEVIJANTNI TO JE VAS PROBLEM ,SPORRT I POLITIKA NE IDU .U SRBIJI JE BITTNA PORODICA ,KAKO BOG NALAZE ,A TE VASE DEVIJANTNOSTI LECITE MADA ZA TAKVE BOLESTI LEK NE POSTOJI.DECA TREBA DA SE RADJAJU A NE IZOPACENOST..............

pera

pre 1 godinu

Ko su oni da nam sole pamet.....imaju ženu za predsednika saveza....gospodo volite Vi ove ljubičaste koliko god hoćete....MI SRBI nećemo....

nenad

pre 1 godinu

Bravo za odgovorne, te trake neka nose oni koji se osecaju tako, niko im ne brani, a da normalni nose te krpice, tragikomedija.

Bane

pre 1 godinu

lgbt ( Mala slova) nije vrednost.To vredniju fašističke zemlje zapada. To je zlo, bolest i užas i sa ljubavlju nema veze. A, na zapadu su incestoidi, zoofili, nekrofili, pedofili, sodomisti i drugi degenerici. Pa, pustite zdrav i normalan narod sa tim odvratnim plasiranjem zapadnjačkog djubreta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija