• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

13.10.2022

10:45

HRVATI IZVISILI! SPREMA SE REGIONALNA LIGA U FUDBALU, ALI BEZ NAŠIH KOMŠIJA: Zvezdin trener otkrio tajnu

Pixabay, Insider / Srđan Stevanović

Fudbal

HRVATI IZVISILI! SPREMA SE REGIONALNA LIGA U FUDBALU, ALI BEZ NAŠIH KOMŠIJA: Zvezdin trener otkrio tajnu

Podeli vest

Poslednjih decenija u Evropi, a posebno na prostorima bivše SFR Jugoslavije, mnogo se priča o pokretanju regionalnih liga. Prema poslednjim informacijama takve ideje uskoro bi mogle da zažive i postanu realnost

Interes za ovakvim ligama postoji kod velikih TV kuća i moćnih kompanija koje bi tako mogle da se reklamiraju i proširuju svoja tržišta. Međutim, dosad je UEFA bila ta koja je stopirala ovakve projekte forisrajući nacionalna prvenstva. Sa druge strane i pojedini klubovi koji su prolaz u evropska takmičenja ostvarivali kroz domaće šampionate nisu bili previše zagrejani za ovakvu ideju. Jednostavno, UEFA takmičenja donosila su im veliki novac.

Foto: Starsportphoto

Međutim, stvari su počele da se menjaju, UEFA je spremna da napravi određene ustupke, ali se do sada o regionalnim ligama i onome što bi takva fudbalska prvenstva donosila još nije zvanično izjašnjavala. Ali, izgleda da hoće.

Centralnoevropski kup je takmičenje koje bi moglo uskoro da zaživi, kao neka vrsta regionalne lige. To je tema o kojoj se dosta priča u Mađarskoj. Tu bi naravno trebalo da bude mesta i za srpske klubove.

- Čuo sam u Švedskoj da postoji plan za regionalne lige od 2025.godine. Pričao mi je o tome predsednik Malmea, on je u nekom bordu UEFA. Ne znam samo kojem regionu pripada Srbija. Opet, smatram da treba zadržati kvalitet domaćeg prvenstva. Gde ćemo mi biti, to će odlučiti UEFA. Takvo takmičenje može da bude dobro, ako bi se igralo pred više publike i boljim terenima, onda sam za, za sve ostalo sam laik, posebno za birokratska i politička pitanja - objasnio je Miloš Milojević.

Foto: FK Crvena zvezda

Miloš Milojević

Nije poznato koji klubovi i iz kojih zemalja bi učestvovali u Centralnoevropskom kupu. Prema nezvaničnim informacijama to bi bio zadatak UEFA. Logika nalaže da bi u tom takmičenju bilo mesta za klubove iz Mađarske, Češke i Slovačke, verovatno i Srbije... Međutim, pitanje je da li će tu biti mesta i za klubove iz Hrvatske i Austrije.

To bi bilo respektabilno takmičenje u kojem bi klubovi mogli da zarade ozbiljan novac. Opet, pitanje je da li bi njegovom igranjem ostali bez pozicija u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope. Ne zaboravimo, Srbija je trenutno 11.u Evropi, ima sigurno mesto u Ligi šampiona i drugo u kvalifikacijama, odlične pozicije u Ligi Evrope i Ligi konferencije. Da li bi igranjem u nekakvom regionalnom takmičenju ugorzila sadašnje pozicije i ozbiljnu reputaciju... Odgovor bi trebalo da da UEFA i to vrlo brzo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija