• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

21:18

PIROVA POBEDA ZA TRABZON! Turci idu u LIGU KONFERENCIJA baš kao i TRAGIČNI Lacio!

Tanjug/AP

Fudbal

PIROVA POBEDA ZA TRABZON! Turci idu u LIGU KONFERENCIJA baš kao i TRAGIČNI Lacio!

Podeli vest

Fudbaleri Trabzonspora savladali su Ferencvaroš sa 1:0 (1:0) u šestom kolu Lige Evrope, ali ni to nije dovoljno turskom klubu za plasman u nokaut fazu drugog po jačini UEFA takmičenja već će evropski put nastaviti u Ligi konferencija

Dobili smo i kompletan rasplet u grupi H Lige Evrope. Nažalost, ne onakav kakav smo očekivali budući da je Crvena zvezda eliminisana i neće na proleće igrati na međunarodnoj sceni budući da je četa Miloša Milojevića poražena u poslednjem kolu od Monaka. U drugom meču, Trabzonspor je na svom terenu savladao Ferencvaroš sa 1:0 (1:0), ali to nije bilo dovoljno turskom klubu za plasman u nokaut fazu već će oni 2023. godine igrati u baražu za osminu finala Lige konferencija. 

Foto: Tanjug/AP

Plasman Trabzona u nokaut fazu Lige Evrope nije zavisio od njihovog rezultata, več je Turcima bio potreban remi Zvezde i Monaka. Do toga nije došlo te će četa Abdulaha Avdžija na proleće igrati Ligu konferencija budući da su golom Bakasetasa savaladali Ferecvaroš sa 1:0 i tako osigurali treće mesto. Mađari će kao prvi dalje, a drugoplasirani je nakon trijumfa nad crveno-belima Monako. 

Prvo mesto obezbedio je i Real Sosijedad koji je sa 0:1 poražen na svom terenu od Mančester junajteda, ali zbog bolje gol razlike (isti međusobni skor) Baskijci idu direktno u osminu finala. Sa druge strane, četa Erika ten Haga će na žrebu čekati jednu od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. U istoj grupi, Šerif je bio bolji od Omonije te će Moldavci u Ligu konferencija. 

Foto: Tanjug/AP

Neviđena drama odvila se u grupi F. Šturm Grac i Lacio su pred poslednje kolo imali sve u svojim rukama, ali su uspeli da izgube sve! Austrijanci su poraženi u Danskoj od Midtjilanda sa 2:0 i kao poslednjeplasirani završavaju svoj put. Danska ekipa ide dalje sa drugog mesta, a prvi je Fejernod koji je u dramatičnoj završnici savladao Lacio sa 1:0. Četa Maurisija Sarija dogodine igrati u Ligi konferencija. 

LIGA EVROPE - ŠESTO KOLO:  

GRUPA E

Četvrtak

Real Sosijedad - Mančester junajted 0:1 (0:1)
Garnačo 17

Šerif - Omonija 1:0 (0:0)
Akanbi 88

Standings provided by Sofascore

GRUPA F

Četvrtak

Fajenord - Lacio 1:0 (0:0)
Himenez 64

Midtjiland - Šturm 2:0 (1:0)
Drejer 15, 72

Standings provided by Sofascore

GRUPA G

Četvrtak

Karabag - Frajburg 1:1 (0:1)
Ovusu 90+2 - Petersen 25 penal

Olimpijakos - Nant 0:2 (0:0)
Mohamed 79, Bla 90

Standings provided by Sofascore

GRUPA H

Četvrtak

Monako - Crvena zvezda 4:1 (2:0)
Foland 5, 27, 87, Rodić 50 autogol - Kanga 54 penal

Trabzon - Ferencvaroš 1:0 (1:0)
Bakasetas 7

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija