• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2022

15:09

POTRESI NA OSTRVU! Liverpul na prodaju!

Tanjug/AP

Fudbal

POTRESI NA OSTRVU! Liverpul na prodaju!

Podeli vest

Šok vest stiže iz Engleske - Fenvej sports grup prodaje Liverpul

Spekulisalo se da bi Liverpul mogao da promeni vlasničku strukturu, što su čelnici kluba demantovali, međutim, očigledno se nije radiolo samo o pričama.

 Fenvej sports grup je u vlasništvu Džona V. Henrija, koji je bio jedan od dva osnivača zajedno sa predsednikom Tomom Vernerom. Grupa je prošle godine prodala 11 odsto udela RedBird Capital Partnersu za 750 miliona dolara. RedBird je nedavno postao i većinski vlasnik italijanskog šampiona Milana.

- Za zainteresovane strane izrađena je kompletna prodajna prezentacija. FSG je razmatrao različite opcije u prošlosti, ali je odlučio da ne ide dalje. Nejasno je da li će na kraju biti postignut dogovor ili ne, ali FSG čeka ponude. Goldman Saks i Morgan Stenli su zadržani da pomognu u procesu prodaje - piše Atletik. 

Foto: Tanjug/AP

 

- FSG je često dobijao upite zainteresovanosti od trećih strana koje žele da postanu akcionari. Ranije je rekao da bismo pod pravim uslovima razmotrili nove akcionare ako bi to bilo u najboljem interesu Liverpula kao kluba. FSG ostaje u potpunosti posvećen uspehu Liverpula, kako na terenu, tako i van njega - navodi se u tekstu.

FSG je preuzeo Liverpul u oktobru 2010, kupivši klub od kontroverznih američkih vlasnika Džordža Džileta mlađeg i Toma Hiksa. Transformisali su klub, na mesto menadžera je doašo Jirgen Klop, osvojili su prvu titulu u Premijer ligi, kao i brojne druge trofeje, uz jednu Ligu šampiona iz tri finala.

Transformisali su i "Enfild" sa novom glavnom tribinom, uloženo je 110 miliona funti, dok tekuće preuređenje Enfild roud tribine košta 80 miliona, novi objekat za pripreme u Kirkbiju vredi 50 miliona funti.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija