• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2022

23:01

SENZACIJA! ŠAMPION PAO NA VALJEHASU! Pčelice IZBOLE Real! Veliko iznenađenje u madridskom derbiju! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

SENZACIJA! ŠAMPION PAO NA VALJEHASU! Pčelice IZBOLE Real! Veliko iznenađenje u madridskom derbiju! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su madridski Real rezultatom 3:2 (2:2) u poslednjem meču 13. kola La lige

Dočekali su igrači Rajo Valjekana drugu pobedu u istoriji protiv Reala, pošto su pre tri godine takođe bacili na kolena kraljevski klub.

Bio je to, ujedno, prvi poraz aktuelnog šampiona La lige i Evrope u španskom prvenstvu ove sezone, koji će posle 13. runde gledati u leđa vodećoj Barseloni.

Šok za Anćelotijeve izabranike usledio je na startu utakmice, jer je Santi Komesana već u 5. minutu na asistenciju Frana Garsije doneo prednost popularnim Pčelicama - 1:0.

Uspeo je branilac titule da izjednači u finišu prvog poluvremena, posle prvog od dva dosuđena penala na utakmici. U 37. minutu sudija je pokazao na najstrožu kaznu u korist Kraljevića, posle prekršaja nad Asensiom u kaznenom prostoru.

Usledilo je gledanje VAR-a, pa je arbitar Montero pokazao na "belu tačku", a Luka Modrić sigurno šutirao i vratio meč na početak - 1:1.

Samo četiri minuta kasnije ponovo je Marko Asensio bio zaslužan za gol Reala. Do rezultatskog preokreta, šampion je stigao preko Edera Militaa (2:1).

Novi šok za klub sa Bernabeua usledio je u 44. minutu, jer se Alvaro Garsija na dodavanje Isija Palazona potrudio da rivali u svlačionicu na odmor odu sa nerešenim rezultatom - 2:2.

Do novog vođstva Rajo je došao u 65. minutu kada je Dani Karvahal loptu u šesnaestercu zahvatio rukom. VAR je reagovao, a sudija Hoze Luis Munuera Montero posle gledanja snimka pokazao na najstrožu kaznu.

Kapiten Pčelica Oskar Treho je kod rezultata 2:2 očajno izveo penal, pa mu je Kurtoa sa lakoćom odbranio udarac sa 11 metara. Tom prilikom Karvahal je napravio drugi uzastopni greh i ranije ušao u kazneni prostor, pa je posle nove intervencije iz VAR sobe, ponovljlen jedanaesterac.

Iz drugog pokušaja Treho je bio precizniji, iako je Kurtoa pročitao i ovaj njegov šut, pogodio stranu, ali je udarac kapitena Raja bio veoma precizan za 3:2.

Do kraja meča, trener domaćina Andoni Iraola zaradio je isključenje, dok je poslednju priliku da donese Realu bod propustio je Rodrigo u poslednjim sekundama utakmice, posle ubačene lopte Asensija sa nekoliko metara prebacio je ceo gol.

LA LIGA, 13. kolo


Ponedeljak
Rajo Valjekano – Real Madrid 3:2 (2:2)
Komesana 5, Garsija 44, Treho p65 - Modrić p37, Militao 41

Petak
Đirona – Atletik Bilbao 2:1 (0:0)
Lopes 67, Martin 75 – Guruseta 79

Subota
Hetafe – Kadiz 0:0 (0:0)
Valjadolid – Elče 2:1 (1:0)

Sančez 40, Mesa 46 - Hozan 63
Selta Vigo – Osasuna 1:2 (1:2)
Aspas 19 - Avila 8, 28
Barselona – Almerija 2:0 (0:0)
Dembele 48, De Jong 62

Nedelja
Atletiko Madrid – Espanjol 1:1 (0:0)
Feliks 78 - Darder 62
Real Sosijedad – Valensija 1:1 (1:1)
Giljamon 10 - Lino 25
Viljareal – Majorka 0:2 (0:1)
Murići 32, Ndiaje 76
Betis – Sevilja
Navas 43ag – Gudelj 82

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija