• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2022

19:11

UEFA NEĆE NI DA ČUJE! Real, Barsa i Juve sve dalje od cilja!

Fudbal

UEFA NEĆE NI DA ČUJE! Real, Barsa i Juve sve dalje od cilja!

Podeli vest

Čelnici UEFA i najjačih evropskih liga sastali su se u Nionu sa predstavnicima kompanije "A22 Sports menadžment", koja stoji iza projekta osnivanja evropske Superlige (ESL), i još jednom odbacili ideju o osnivanju novog takmičenja

U saopštenju UEFA se navodi da su sastanku prisustvovali predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, zvaničnici evropskih klubova i liga, kao i predstavnici Udruženja navijača i Sindikata fudbalera (FIFPRO). Drugu stranu su predstavljali izvršni direktor kompanije "A22 Sports menadžment" Bernd Rajhart, Anas Lagrari i Džon Han.

- U skladu sa jedinstvom evropskog fudbala, UEFA i fudbalski akteri koji učestvuju još jednom su jednoglasno tokom današnje rasprave odbacili obrazloženje projekta kao što je Superliga- navodi se u saopštenju UEFA.

Foto: reuters

 



Real, Barselona i Juventus bili su među 12 klubova koji su u aprilu prošle godine najavili osnivanje Superlige. Međutim, Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Čelsi, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid su odlučili da se povuku iz ovog projekta.

Real, Barsela i Juventus su odlučili da podrže ideju osnivanja evropske Superlige.

- Učesnici su sa iznenađenjem primili k znanju tvrdnje generalnog direktora ''A22 Sports menadžment'' da ova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući i tri kluba koji nastavljaju da otvoreno podržavaju projekat- dodala je UEFA.

Engleski klubovi nisu učestvovali na današnjem sastanku, jer moraju da prisustvuju sednici akcionara Premijer lige, navodi UEFA. Rajhart, bivši izvršni direktor medijske kompanije RTL, imenovan je prošlog meseca za novog generalnog direktora kompanije "A22 Sports menadžment".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija