• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

15:49

STIŽE LOVA NA MARAKANU! Piksi PUNI Zvezdin BUDŽET! Evo koliko će crveno-beli ZARADITI NOVCA od svojih reprezentativaca!

printscreen

Fudbal

STIŽE LOVA NA MARAKANU! Piksi PUNI Zvezdin BUDŽET! Evo koliko će crveno-beli ZARADITI NOVCA od svojih reprezentativaca!

Podeli vest

Šampion Srbije će na predstojećem Mundijalu u Kataru imati trojicu reprezentativaca

Crvena zvezda će na narednom Svetskom prvenstvu u Dohi imati najmanje dva svoja predstavnika, a možda i više.

Preciznije, štoper Strahinja Eraković se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića, dok će kapiten kluba sa Marakane i selekcije Kanade predvoditi tim iz severnoameričke države u Kataru sa trakom oko ruke.

Sa druge strane, popularni "Čupa" je dobio priliku da prvi put u karijeri, poput Borjana, nastupi na Mundijalum, što mu predstavlja veliku privilegiju.

Kanađani još nisu objavili zvaničan spisak, ali nema sumnje da će se čuvar mreže crveno-belih naći na njemu.

Osim njih dvojice, na Svetsko prvenstvo bi mogao da otputuje i brzonogi krilni napadač crveno-belih Osman Bukari, koji se prethodno našao na širem spisku reprezentacije Gane, ali se i za njega čeka zvanična potvrda, a konačni spisak Gane trebalo bi da bude objavljen u ponedeljak.

To će doneti veliki finansijski boljitak klubu iz Ljutice Bogdana, s obzirom na to da će za svaki dan koji reprezentativci provedu na Šampionatu sveta, uključujući i pripreme, klub zaraditi 10.000 dolara. To znači da će Zvezda samo od jednog reprezentativca zaraditi najmanje 190.000 dolara.

Foto: Starsportphoto

Milan Borjan će predvoditi kao kapiten i selekciju Kanade

Ovaj podatak označava da će bez Bukarija Crvena zvezda inkasirati minimalno 380.000 dolara, a cifra može da bude i veća, ako neka od selekcija prođe grupu i izbori plasman u eliminacionu rundu.

Što se reprezentativci budu duže zadržavali, to će i veći novac da se slije u klupsku kasu Zvezde. Prihodovaće i svi ostali klubovi, budući da je FIFA za klubove namenila novčani fond od 209.000.000 dolara.

Podsetimo, Orlovi su smešteni u grupu G, zajedno sa selekcijama Brazila, Kameruna i Švajcarske. Prvi meč Srbija igra 24. novembra protiv Selesaa (20), četiri dana kasnije rival je Kamerun (11), a drugog decembra sledi meč sa Sajdžijama (20).

Piksijevi izabranici se okupljaju 14. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, dan kasnije (10.00) odlaze u Manamu, gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra, a u pitanju je hotel Riksos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija