• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

19:53

SELEKTOR HRVATSKE "BODRI" RIVALA SRBIJE! Brazil je FAVORIT za titulu na MUNDIJALU!

Reuters/Carl Recine

Fudbal

SELEKTOR HRVATSKE "BODRI" RIVALA SRBIJE! Brazil je FAVORIT za titulu na MUNDIJALU!

Podeli vest

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić govorio je danas za tamošnje medije pred početak Svetskog prvenstva

Manje od deset dana ostalo'je do početka Svetskog prvenstva u Kataru. Reprezentacije su počele sa okupljanjem, između ostalog i Srbija, a danas je i Zlatko Dalić okupio nacionalni tim Hrvatske pred Mundijal. 

Vaterni će prvi duel u Kataru igrati protiv Maroka, a selektor Zlatko Dalić ističe da će utakmica u prvom kolu grupne faze biti od ogromne koristi, ali da neće biti ključna u borbi za plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva. 

- Nama je Maroko bitna, ako ne i ključna utakmica. Imaju sjajnu reprezentaciju, opasni su, nezgodni, imaju puno igrača koji igraju u Evropi. Za taj susret imaćemo tri prava taktička treninga. Samo je važno da svi ostanu zdravi - rekao je Zlatko Dalić. 

Hrvati će u Kataru braniti "srebro" koje su osvojili na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine. Delić će sa svojim sastavom danas krenuti put Rijada gde će 16. novembra odigrati pripremni meč protiv Saudijske Arabije. Dva dana kasnije idu put Katara, a 23. novembra očekuje ih duel protiv Maroka.

Foto: reuters

 

- Puno stvari se zna, nema lutanja. Ali, još je teško reći šta će biti do Maroka. Moramo videti stanje igrača i pripremiti se. Videćemo za sastav. Moramo ih dobro analizirati. Znamo da moramo dobiti prevagu u veznom redu. O sastavu ćemo kasnije, 22. novembra - rekao je selektor Hrvatske, a potom rekao da su svi igrači sa spiska zdravi i bez povreda. 

Zlatko Dalić ističe da je Brazil glavni kandidat za titulu u Kataru, ali da se Boginji nada još deset reprezentacija koje imaju kvalitet. 

- Ako pogledamo druge reprezentacije, onda je Brazil možda najkvalitetnija ekipa. Francuska brani titulu, Mesi predvodi Argentinu na svom poslednjem SP, a isto tako je i sa Ronaldom u Portugalu. Nemačka je opasna. Holandija se vraća, odlično su igrali u Ligi nacija. Španci imaju mladu i potentnu reprezentaciju, Englezi su kiksnuli u Ligi nacija, ali imaju dobar tim. Belgija je pre četiri godina bila treća. Tu ja vidim i Hrvatsku. Idemo tamo da pružimo najbolje od sebe, malo mi je krivo što će ovo SP biti samo za odabrane, zbog skupoće - dodao je Dalić. 

Kao što smo rekli, Hrvatska će 23. novembra igrati protiv Maroka, 27. je na programu duel sa Kanadom, a grupnu fazu će Vatreni završiti protiv Belgije prvog dana u decembru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija