• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

12:37 >> 12:38

SMRTONOSNI TANDEM! MITROVIĆ I VLAHOVIĆ SU KAO FORMULA 1! FIFA analizirala Srbiju! Stojkovićevi ORLOVI "nude zabavu"!

printscreen

Fudbal

SMRTONOSNI TANDEM! MITROVIĆ I VLAHOVIĆ SU KAO FORMULA 1! FIFA analizirala Srbiju! Stojkovićevi ORLOVI "nude zabavu"!

Podeli vest

Svetska fudbalska organizacija je uoči Mundijala u Kataru analizirala sve učesnike predstojećeg planetarnog takmičenja, a na red je došla i selekcija Srbije

Od dolaska Dragana Stojkovića na klupu Srbije glavna odlika Orlova je napadački fudbal, mnogo golova i uživanje za navijače. Bio je Piksi jasan u ideji da Srbiju gledaoci prate aplauzom i kada gubi. Na svu sreću, Orlovi su do sada uglvanom pobeđivali i svojom igrom oduševljavali sve navijače. 

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za manje od nedelju dana, a FIFA je počela sa analizom timova nakon što su postali poznati svi učesnici Mundijala. Na red je došla i Srbija, a kao što je bilo i za očekivati najviše se priča o srpskim napadačima. 

- Napadači srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su kao dva vozača Formule jedan, koji se bore za prvo mesto na trci - navodi se na zvaničnom sajtu Međunarodne fudbalska federacije, a potom FIFA dodaje. 

- Srbija je dobro balansirani tim, čije su glavne zvezde Vlahović, Mitrović, Filip Kostić i Dušan Tadić. Ako budu igrali svoju igru i ako ih ''krene'', Srbiju će biti teško zaustaviti - ocenjuje se u tekstu.

KLJUČNI IGRAČ: 

Iako je Srbija puna igrača svetske klase, FIFA se odličila da kao "ključnog" okarakteriše kapitena Dušana Tadića. As Ajaksa igra sjajno već nekoliko godina i utisak je da bu Mundijal u Kataru mogao da mu bude vrhunac karijere ukoliko zajedno sa Orlovima ostvari veliki uspeh. 

Foto: Starsportphoto

- Kapiten Srbije je na vrhuncu moći. Ovo bi mogao da bude njegov turnir, pošto je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi. Vlahović je prešao iz Fiorentine u Juventus u transferu koji je ukupno vredan 90 milijuna evra. Čini se da će on da bude prvi strrelac Srbije na SP. Međutim, tu je i Mitrović, koji je postigao 50 golova za Srbiju. Njih dvojica su kao dva vozača Formule 1 koja se bore za prvo mesto na trci - navodi se u FIFA analizi Srbije.

SELEKTOR: 

Koliko god se selektor Dragan Stojković Piksi trudio da sve uspehe pripiše igračima jasno je da je njegov dolazak potpuno promenio sistuaciju u reprezenaciji Srbije. Orlovi su pobedom nad Portugalom u Lisabonu izborili plasman na Svetsko prvenstvo, nedavno je Srbija postala i član A divizije Lige nacija. 

- Stojković želi da igra atraktivno i napadački, a taj svoj mentalitet je preneo i na svoje fudbalere. On ima svoj stil igre. U odbrani su obično Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a ispred njih Kostić, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Tadić je klasična desetka, a napad predvode Vlahović i Mitrović. Iako ima malo trenerskog iskustva na velikim turnirima, Stojković ima ogromno fudbalsko znanje - navodi se u analizi FIFA.

Foto: Starsportphoto

FIFA podseća da je selektor Srbije Dragan Stojković legenda svetskog fudbala.

ANALIZA EKIPE: 

- Osnova Stojkovićeve odbrane su tri štopera Milenković, Vlahović i Pavlović. Kostić na levoj i Živković na desnoj strani igraju po sredini, ali nešto više u odnosu na klasične "wing" bekove - podsećaju iz FIFA. 

U analizi se navodi da će tandem na sredini terena verovatno činiti Saša Lukić i Sergej Milinković Savić, dok je nešto ofanzivniji Dušan Tadić. 

- Dušan Tadić je stilski broj 10 u timu i glavni provajder za smrtonosni napadački tandem Mitrović - Vlahović - navode u anlizi FIFA. 

FIFA ističe da Orlovima neće biti lako u paklenoj konkurenciji, ali da ukoliko tim Dragana Stojkovića Piksija nastavi problema ne bi trebalo da bude. 

- Biće uzbudljivo gledati reprezentaciju Srbije. Posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2020, ekipa koju trenira Dragan Stojković nada se da će svoj kvalitet da pokaže ostatku sveta. Međutim, Srbiji neće biti lako u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Stojkovićev tim će morati da ponovi svoje impresivne nastupe uoči SP u Kataru - navodi FIFA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija