• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

20.11.2022

10:18

PIKSI SPREMIO IZNENAĐENJE ZA BRAZILCE! Maksa na golu, Rajko u špicu (VIDEO/FOTO)

Pedrag Milosavljević

Fudbal

PIKSI SPREMIO IZNENAĐENJE ZA BRAZILCE! Maksa na golu, Rajko u špicu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Brazilci lupaju glavu da li protiv Srbije da izađu ultra ofanzivno ili da ojačaju defanzivu pred Mitrovićem i Vlahovićem. Srpski navijači, ali i novinari, za sad samo nagađaju hoće li Piksi poslati na teren obojicu špiceva ili će samo jedan od njih početi meč

Za to vreme selektor “orlova” Dragan Stojković spremao je iznenađenje za prvog favorita Svetskog prvenstva. Ako je suditi po jutrošnjem treningu, napad Srbije u četvrtak predvodiće Predrag Rajković, na poziciji defanzivnog veznog igrače Marko Dmitrović, a na golu će stajati Nemanja Maksimović.

Foto: printscreen

 

Mislite da je Piksi poludeo? Ili verujete da bi se Nejmar i drugovi zaista zbunili kad bi Srbija u ovakvom sastavu izašla na teren “Lusail” stadiona?

Bilo kako bilo, reč je naravno o šali i neobičnim slikama sa jutrošnjeg treninga koji su “orlovi” odradili sa volonterima. Budući da je to bila prilika da Srbija ispuni obavezu prema FIFA i odradi jednu društveno odgovornu i korisnu aktivnost, naši su odlučili da sebi daju oduška.

Foto: Pedrag Milosavljević

 

Tako je Maksimović navukao rukavice i isprobao se u tih sat vremena kao golman. Branio je i na goliće, ali i na velikom golu. Lako je hvatao lopte volontera, ali je zujalo sa svih strana kad su kolege Dmitrović, Babić, Rajković šutirali iz sve snage.

Dobar si, dobar. Vidi, mogao bi ti i ubuduće ove naše treninge da radiš kao golman – našalio se Dmitrović.

Foto: Pedrag Milosavljević

Nemanja Maksimović

Dok su ostali reprezentativci uglavnom lagano vežbali, Maksa je uživao kao dete. Bacao se na sve strane, pa se i jedini od naših igrača umorio.

Brate, šta je ovo?! Trči tamo, trči vamo, ja odradih pravi trening – smejao se Nemanja.

Kad je došlo vreme da se za kraj treninga malo raspucaju volonteri na veliki gol, onda su siutaciju iskoristili i naši reprezentativci kojima inače nije “u krvi” da daju golove i da se često nalaze u protivničkom šesnaestercu.

Foto: Pedrag Milosavljević

 

Rajković je pokazao da osim izvanrednih golmanskih veština ima i osećaj za gol. Hvatao je voleje, šutirao i levom i desnom i glavom i tresao mrežu nemoćnog Maksimovića.

Ipak, koliko god oni  delovali ugirani i raspoloženio na sebi nekarakterističnim pozicijama, najbolje bi bilo da se u zvaničnim utakmicama svako drži onoga što mu je u opisu posla, jer su na tim pozicijama među najboljima na svetu. I verujemo da će to ponovo dokazati, kao što su neki od njih (Rajković, Babić, Maksimović) to učinili 2015. kad su s mladom reprezentacijom na Novom Zelandu pokorili svet. I u finalu tukli Brazil.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

ДА СЕ НЕЛАЖЕМО.катастрофално вођена утакмица 70 минута.потпуно погрешна игра.упорно покушавње кроз па изнети лопту на њихову половину.играш фудбал против бразила??? имаш највишу репрезентацју а не покушаваш прескакати игру дугим лоптама.па рамбо петковић ти је рекао да им је највећа мана што лоше играју кад их притиснеш и недаш им да се ''лоптају''.А ОНИ ПРИТИСЛИ НАС!!!ДА СУ БОЉИ ЗНАЛИ СМО,АЛ И ДА СУ БРЖИ ОД НАС И ДА ВИШЕ ТРЧЕ НИМО ЗНАЛИ.МИ ГЛЕДАЦИ.АЛИ СЕЛЕКТОРЕ ,АКО ЈЕ ТО И ТЕБ ИЗНЕНАДИЛО ОНДА СЕ ПИТАМ С КИМ СИ ТИ ПРОВОДИО ВРЕМЕ НА ТРЕНИНГУ?А И ТВОЈИ ПОМОЋНИЦИ,ПА ТИ НИСУ РЕКЛИ ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija