• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

23.11.2022

18:27

EKSKLUZIVNO! Džaka za Informer: Pustimo šta je bilo u prošlosti, igrajmo fudbal

informer

Fudbal

EKSKLUZIVNO! Džaka za Informer: Pustimo šta je bilo u prošlosti, igrajmo fudbal

Podeli vest

Svetsko prvenstvo za timove iz G grupe, među kojima su Srbija i Švajcarska, još nije ni počelo, ali svi veruju da će okršaj upravo ove dve selekcije biti svojevrsno finale i direktan okršaj za plasman u osminu finala.

Međutim, do tog meča ima još čitava večnost. Verovatno je zato kapitena Švajcarske Granita Džaku iznenadilo kad je u najavi okršaja sa Kamerunom usledilo pitanje o Srbiji i “orlovima”.

Izveštač Informera u Kataru jedini je od srpskih novinara prisustvovao konferenciji za medije “sajdžija” pred današnji meč sa “lavovima”. Ređala su se pitanja o Afrikancima, pa o snazi i očekivanjima Švajcarske, o kapitenskoj traci u duginim bojama i poštovanju ljudskih prava u Kataru. Švajcaskim novinarima je smetalo što i njihovi igrači nisu rešeni da poput Nemaca pošalju poruku FIFA i Kataru. Malo Džaka, malo portparol švajcarskog fudbalskog saveza vozili su slalom kroz šarenolika pitanja, a kapiten Arsenala sve vreme nije skidao osmeh sa lica, odgovarao je smireno i bez uzbuđenja.

Foto: printscreen

 

Ali kad je čuo da sledi pitanja od novinara iz Srbije, da budemo skroz iskreno verovatno mu ono Informer nije mnogo značilo, podigao je obrvu, uspravio se u stolici i načuljio uši.

Prvo nas je zanimalo da li priželjkuje poraz Srbije od Brazila, kao što je pre nekoliko dana najavio u anketi sprovedenoj među fudbalerima Arsenala. I interesovalo nas je koji bi ustvari rezultat meča na “Lusail” stadionu najviše odgovarao njegovom timu.

Foto: informer

Selektor Švajcarske Murat Jakin i Granit Džaka

- Ne zanima me ta utakmica. Neka Brazil i Srbija brinu svoju brigu, a mi ćemo da gledamo sebe. Zaista mi nije važno kako će taj meč da se završi i ne mislim ništa negativno kad to kažem. Mi želimo da pobedimo prvo Kamerun, a onda da u narednim mečevima budemo još bolji – kazao je Džaka.

A onda ono što nas je, ipak, više interesovalo. Pribojava li se duela sa Srbijom i očekuje li da će “orlovi” biti posebno naoštreni na njega i Džerdana Šaćirija zbog svih provokacija kojima su se albanski Švajcarci služili u Kalinjingradu 2018. kad su svojim golovima srušili “orlove” i snove celoj našoj naciji o plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva.

Golove su slavili pokazujući raširenim prstima obeju šaka albaskog dvoglavog orla, a potom su trijumf posvetili svim Šiptarima sa Kosova.

Međutim, Džaka više nije onaj stari. Ne verujemo da vuk ćud menja, ali dlaku je morao da promeni, jer je odmah posle ispada na Mundijalu u Rusiji 2018. dobio “po ušima” od fudbalskog saveza Švajcarske.

Foto: informer

 

Ako je suditi po onome što je rekao za Informer, Granit ovog puta ne planira da maše “albanskim orlom”, pa taman i da postigne gol s centra protiv Srbije. Što se, sigurno smo, neće ni desiti.

- Došli smo ovde da igramo fudbal. Šta je bilo u prošlosti trebalo bi tamo i da ostane, nismo ovde da učimo istoriju i da pričamo šta je nekad bilo, već šta će biti. Očekujem da svi budemo fokusirani na fudbal – poručio je Džaka.

Samo, pitamo se hoće li Džaka ostati takav sportsmen i džentlmen i na terenu 2. decembra uveče ako njegovom timu bude potrebna pobeda nad Srbijom za plasman u osminu finala Svetskog prvenstvo? 

Da, ni mi u to ne verujemo.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija