• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

19:13

DECA ŠPANIJE IZVUKLA SEDMICU NA LUTRIJI! Furija ODUVALA Kostarikance! Pogledajte sve golove Enrikeovog tima! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

DECA ŠPANIJE IZVUKLA SEDMICU NA LUTRIJI! Furija ODUVALA Kostarikance! Pogledajte sve golove Enrikeovog tima! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Španije deklasirala je Kostariku rezultatom 7:0 u prvom kolu E grupe

Rapsodija Španaca na startu Svetskog prvenstva, a prva "žrtva" moćnog Enrikeovog tima bila je Kostarika!

Izvukla je Crvena furija "sedmicu" na lotou i oduvala nemoćnog rivala iz centralne Amerike, koji su bespomoćno gledali kako španski reprezentativci nemilice pune njihovu mrežu.

Seriju je otvorio Dani Olmo, koji je posle samo 11 minuta igre sjajno primio loptu u šesnaestercu i naterao Navasa na kapitulaciju.

Svega devet minuta čekalo se do novog gola Furije, kada je na centaršut Đordija Albe iz prve u kaznenom prostoru odreagovao Marko Asensio i ne časeći časa opalio po lopti za 2:0.

Nisu se zaustavili Španci. Nastavili su sa napadima, gladni novog gola, koji su uspeli da postignu posle nekih desetak minuta.

Oskar Duarte je nepropisno zaustavio Albu u šesnaestercu, a Feran Tores u 31. sigurno izveo najstrožu kaznu, postigavši prvi od svoja dva gola - 3:0.

Isti igrač je u 54. minutu, posle dodavanja Morate, uspeo da se snađe u šesnaestercu, okružen Navasom i protivničkim čuvarima, pa je nekako proturio loptu u mrežu za nedostižnih 4:0.

Mladost Španaca došla je do izražaja u ovom meču, pa se u strelce upisao i Gavi na isteku 74. minuta. Ponovo je Alvaro Morata bio asistent, a fudbaler Barselone natrčao i udarcem iz prve postigao prvenac u nacionalnom dresu, ujedno, i na svom prvom Mundijalu - 5:0.

Utihnuo je tempo u finišu, međutim, Furija se nije zaustavila. Soler je u 90. minutu bio egzekutor šestog pogotka.

Dok je tačku na fenomenalno izdanje izabranika Luisa Enrikea stavio Morata u drugom minutu sudijske nadoknade, krunisavši sjajnu partiju golom, uz dve asistencije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija