• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Vladimir Tomković

24.11.2022

08:41

SRBI STIGLI U DOHU! Dajte Brazil da se igramo (VIDEO/FOTO)

Informer

Fudbal

SRBI STIGLI U DOHU! Dajte Brazil da se igramo (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Konačno, Srbi su stigli u Dohu! Nekoliko dana smo duž čitave fan zone koja se prostire šetalištem od nekoliko kilometara uz more, kao i na samom FIFA Fan festu (ograđenom prostoru i onoj jedinoj navijačkoj oazi u Dohi gde je moguće kupiti pivo) bezuspešno tražili srpske navijače.

Već smo počeli da sumnjamo u one najave da će “Obilića” na meču protiv Brazila biti između četiri i pet hiljada na tribinama stadiona “Lusail”. Noć uoči prve utakmice Srbije na Mundijalu, mi opet na Fan festu, a tamo opet ista slika: prepuno Marokanaca, Tunižana, na sve strane se čuju razne varijacije španskog jezika od Meksikanaca, Argentinaca, Španaca i svuda naši “neprijatelji” - Brazilci.

I posle skoro sat vremena tumaranja, konačno je zaigralo srce – vijori se srpska trobojka, a nekoliko grupica momaka sa najdražim dresovima, belim i crvenim, ovim sa novim grbom i onim sa starim, ali svi naši.

Foto: printscreen

 

Prvo prilazimo grupici momaka koji nam kažu da su doputovali iz Švajcarske. Među njima je i jedan iskusniji navijač, a onda saznajemo i bivši prvoligaški fudbaler iz osamdesetih godina, Zoran Ivković, koji je ponikao u kruševačkom Napretku. On je u dresu Jugoslavije, kaže nam da je nekada igrao protiv Piksija, a sad je došao da ga kao navijač podrži svim srcem. Kao bivši fudbaler i najiskuniji u svojoj grupi, on jedini poziva na oprez.

- Samo da ne izgubimo. Brazil ima strašan tim, nerešen ishod bi bio uspeh – kaže on uz značajn pogled.

Ovi mlađi, energičniji i u većoj euforiji dobacuju da će biti 2:0 ili 3:0.

- Razbićemo Brazil! Biće 3:0. Ostajemo ovde sve do finala, Srbija ide u finale.

Foto: INFORMER

Navijači Srbije u Dohi

Najviši, a čini nam se ovako naoko i najmlađi među njima, ima poseban scenario za današnji meč.

- Dobijamo 1:0, Mitar daje gol u 88. minutu, ono kad je najslađe!

Trojica Beograđana stigli su samo na utakmicu protiv Brazila i Kameruna. Oni nemaju dilemu da će “orlovi” stići barem do polufinala, a protiv Nejmara i drugova biće “blagi” i pobediće samo 2:1.

-  Strelci? Paaa, Mitrović. Iiii...opet Mitrović.

Jedna grupa je stigla iz Nemačke, ali čine je momci, kako su nam sami rekli, iz svih krajeva bivše Juge a najviše iz Novog Sada. Neki od njih pratili su “orlove” i pre četiri godine u Rusiji, a dvojica su bili i na Mundijalu u Brazilu 2014.

Nije bilo Srbije, pa smo navijali za Nemce. Inače, tamo je bila najluđa atmosfera gledajući ova tri prvenstva na kojima smo bili. Brazilci su u najpozitivnijem smislu lud narod, uvek su dobro raspoloženi, od jutra do mraka non stop nešto igraju, đuskaju, čak ti posle nekoliko dana bude pomalo i naporno, umoriš se, ali bio je fantastičan doživljaj – kaže jedan od srpskih navijača.

Foto: INFORMER

 

 To što je bilo lepo u Brazilu pre osam godina ne znači da će sad fanovi “orlova” osećati slabost prema “kariokama”, posebno ne večeras.

- Biće 1:0 za nas. Ko će dati gol? Mitrogol, Mitrogol!

Na te reči nadovezao se drugi koji kaže:

-  Pobedićemo Brazil, prolazimo grupu, u četvrtfinalu idemo na Hrvate i dobijamo, a onda u polufinalu šta nam Bog da.

 Neka nam Bog da da se ostvare ove želje srpskih navijača, počev od večerašnjeg meča, a onda u polufinalu – pa znaće već Piksi i “orlovi” kako to da reše.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija