• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

24.11.2022

15:19 >> 15:33

BIVŠI ASOVI VERUJU U 'ORLOVE'! Stević: Možemo daleko u Kataru! Bogdanović: Vreme je da prođemo grupu na SP!

Starsportphoto

Fudbal

BIVŠI ASOVI VERUJU U 'ORLOVE'! Stević: Možemo daleko u Kataru! Bogdanović: Vreme je da prođemo grupu na SP!

Podeli vest

Naši nekadašnji reprezentativci Miroslav Stević i Rade Bogdanović očekuju uspeh od Piksijevih izabranika na Mundijalu

Euforija pred start srpskih fudbalera na Mundijalu dostigla je vrhunac, a među onima koji veruju u uspeh u Kataru nalaze se i bivši asovi Miroslav Stević (52) i Rade Bogdanović (52)!

Naši nekadašnji reprezentativci ubeđeni su da "orlovi" mogu da prođu grupu na Svetskom prvenstvu, a pogotovo će im samopouzdanje porasti ukoliko ostvare povoljan rezultat večeras na premijeri protiv Brazila (20.00, RTS 1)!

- Sa aspekta navijača uvek od Srbije očekujem samo najbolje, da usreći naciju. Napravljen je jak timski duh koji je dugo nedostajao reprezentaciji. U Kataru imamo mogućnost da odlične partije iz prethodnog perioda krunišemo na najvišem mogućem nivou. Naravno, mi kao narod smo skloni da u svemu što je dobro tražimo i neke mane, ali mislim da toga dosad nije bilo. Ne treba nikoga da se plašimo, jer se i u prošlosti mnogo puta pokazalo da jedino sami sebe možemo da sapletemo. Neću da krijem da sam veliki optimista po pitanju rezultata na Mundijalu i mislim da uopšte nije loše što prvi meč igramo baš protiv Brazila, naprotiv - kaže Stević u razgovoru za Informer.

Miroslav Miki Stević

On dodaje da u okršaju sa "kariokama" treba da primenimo recept iz kvalifikacija.

- Voleo bih, želim i nadam se da ćemo pokazati pozitivnu drskost, hrabrost i igru kao što je bila protiv Portugala u Lisabonu. Ne treba momcima da namećemo imperativ i pritisak. To je nepravdeno, nije pošteno. Hajde da ih pustimo da igraju svoju igru, da uživaju na terenu i rade ono što najbolje znaju. Sam treba da ponove sve one dobre stvari koje su pod Piksijevim vođstvom pokazivali u prethodnih godinu i po dana. A, sve ostalo će onda doći samo po sebi - smatra Stević.

Nekadašnji vezista bio je deo naše reprezentacije koja je na Mundijalu u Francuskoj 1998. nesrećno zaustavljena u osmini finala. Od tada nismo prošli grupnu fazu na SP.

- Istorijski i realno gledano, nismo mi fudbalska nacija, pa da sada kažemo "idemo da napadnemo titulu". Treba da budemo fokusirani na ono što je pred nama, a to je da prođemo u nokaut fazu. Ni Hrvati nisu otišli u Rusiju i rekli da će ići do finala, već su želeli da što skuplje prodaju kožu. Slažem se sa Dejom Savićevićem, koji je rekao da će Srbija ili igrati polufinale ili neće ni proći grupu. Poznavajući naš mentalitet, ako otvorimo dobro takmičenje, onda je stvarno sve moguće. Nije zabranjeno da maštamo i sanjamo, ali treba da idemo korak po korak - jasan je Stević.

Foto: Starsportphoto

Rade Bogdanović

Slično razmišlja i bivši napadač Rade Bogdanović, koji tvrdi da bi prolaz dalje u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna bio fenomenalno dostignuće.

- Pre svega, veliki je uspeh što smo otišli uopšte otišli na Mundijal. Sjajan rezultat bi bio da prođemo grupu, a sve ostalo preko toga biće premija. Ovi momci su u najboljim godinama, na vrhuncu svojih karijera. I Hrvati kada su došli do finala 2018. imali su odlično organizovanu ekipu, koja je šest-sedam godina u kontinuitetu igrala na jako visokom nivou. Da bi se neka selekcija dočepala borbe za trofej treba, pored kvaliteta, da ima i veliku dozu sreće, kao što su oni dva puta u Rusiji prošli na penale, ali i da je zaobiđu povrede - poručuje Bogdanović za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija