• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

18:30

SVE JE JASNO! Isplivala POZADINA! Otkriveno zašta je TZV Kosovo OPTUŽILO reprezentaciju Srbije! Pominju mržnju, ksenofobiju, Rusiju i Ukrajinu... SRAMNO!

printscreen Twitter

Fudbal

SVE JE JASNO! Isplivala POZADINA! Otkriveno zašta je TZV Kosovo OPTUŽILO reprezentaciju Srbije! Pominju mržnju, ksenofobiju, Rusiju i Ukrajinu... SRAMNO!

Podeli vest

Udarna vest dana stigla je iz sedišta FIFA, pošto je Svetska kuća fudbala pokrenula postupak protiv reprezentacije Srbije zbog sporne zastave Kosova i Metohije na kojoj je pisalo "Nema predaje"

Zastava u svlačionici bila je u bojama Srbije, a ekspresno se proširila po društvenim mrežama. Navijači "orlova" su je bezbroj puta delili, ali su se i oglasili dežurni kritičari iz lažne države Kosovo, naglasivši da Srbija širi mržnju i da je zbog toga treba kazniti.

Epilog je bio sledeći: FIFA je pokrenula postupak posle pisma koje su joj poslali iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova, a u kojoj pominju Rusiju i Ukrajinu, a grde Srbiju zbog svog postupka.

- Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke - stoji u saopštenju FS lažne države Kosovo.

Usledila je reakcija i iz Olimpijskog komiteta lažne države Kosovo, koji je otpužio Srbiju da širi ksenofobiju i mržnju, a Piksijeve izabranike zapitao kako su smeli da okače takvu zastavu u svlačionici.

Foto: printscreen Twitter

zastava iz svlačionice Srbije

- Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideri Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa "Republike Kosovo" u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje "Nema predaje" da bude u svlačionici pre, tokom i posle meča sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA - piše u saopštenju Olimpijskog komiteta tzv. države Kosovo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaharova

pre 1 godinu

Baksuz jedva docekao da moze vanredno-redovno da se obrati naciji

ratko

pre 1 godinu

pa sta ce glupi siptari nego to ,klosari KOSOVO I METOHIJA JE SRCE SRBIJE I NIKAD NECE BITI VASE VRATITE SE ODANDE ODAKLE STE DOSLI

Ja

pre 1 godinu

Sramno je vase ponasanje i ponasanje vlasti sto niste osudili teritorijalne pretenzije Madjarske prema Srbiji gde je Orban nosio sal sa mapom Velike Madjarske. Postali ste necitljivi. Gurate mrznju prema Albancima i Hrvatima a Madjari nam Srbiju rasparcavaju a nazivate ih prijateljima. Politickim parolama nema mesta u sportu, posebno od igraca koji igraju i zive na Zapadu koji je priznao nezavisnost KiM.

Čarapan

pre 1 godinu

A dron sa zastavom velike šiptarije se ne kažnjava .Tako treba a mi da požurimo u EU

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija