• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

13:50 >> 16:04

UTAKMICA GODINE! Svet mora da kaže HVALA Gani i Južnoj Koreji! Crne zvezde napravile SPEKTAKL na Mundijalu! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

UTAKMICA GODINE! Svet mora da kaže HVALA Gani i Južnoj Koreji! Crne zvezde napravile SPEKTAKL na Mundijalu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Gane savladali su Južnu Koreju sa 3:2 (2:0) u drugom kolu grupe H na Mundijalu

Najviša očekivanja svet uglavnom ima od velikih derbija, ali po ko zna koji put autsajderi su oduševili planetu. Šta god da se desi do kraja Svetskog prvenstva, pa i kalendarske godine na klupskom nivou teško da će neko nadmašiti spektakl koji su na Edukejšn siti stadionu u Al Rajanu navijačima priredili fudbaleri Gane i Južne Koreje. 

Nažalost, neko je danas morao da ode "nezadovoljan" sa stadiona. Ovoga puta je to Južna Koreja koja je posle 100 minuta lavovske borbe u okviru grupe H poražena u dramatičnoj završnici od Gane sa 2:3 (0:2). 

Foto: Tanjug/AP

Koreja je furiozno otvorila utakmicu. Posle pet minuta već su izveli šest kornera, ali je Gana odolevala naletima azijske reprezentacije. Polako su se Crne zvezde oslobađale pritiska, a iz prve prave prilike su i povele golom Mohameda Salisua koji je iskoristio odbitak nakon udarca Ajua i loptu zakucao iza leđa Kima. 

Nastavila je Koreja da dominira, a deset minuta kasnije usledio je novi šok. Gana je povela sa 2:0 iz, delovalo je, naivne situacije. Džordan Aju je poslao dugu loptu na drugu stativu, odbrana Tigrova je slabo reagovala što je umeo da iskoristi Mohamed Kudus i duplira prednost svoje reprezentacije. 

Foto: Tanjug/AP

Do poluvremena je Koreja delovala kao razbijena banda, ali je selektor Paolo Bento tokom pauze uspeo da trgne svoje izabranike koji su silno motivisani izašli u nastavku i posle samo 15 minuta izjednačili rezultat. Ulazak Li Kang Ina razbudio je Tigrove, a mladi fudbaler Majorke bio je asistent kod prvog gola Čo Ge Sunga. 

Fudbaleri Gane savladali su Južnu Koreju sa 3:2 (2:0) u drugom kolu grupe H na Mundijalu

Sto sekundi kasnije - 2:2! Kim Džin Su je na levoj strani kombinovao sa Li Kang Inom potom je poslao loptu na prvu stativu, a napadač Jeonbuka "nebeskim" skokom došao je do nje i prikucao je pod prečku. Nemoćan je bio Lorens Ati Zigi. Izrastao je golman Sent Galena do kraja meča u heroja svoje reprezentacije budući da je sjajnim intervencijama osujetio sve pokušaje Koreje da dođu do preokreta, a kasnije i nerešenog rezultata. 

Delovalo je da će Tigrovi doći do kompletnog preokreta. Kidisali su Korejci na gol rivala, nizale su se prilike pred golom Gane, a onda kao i u prvom poluvremenu - šok! Pobegle su Crne zvezde prvi put na polovinu rivala, pošteno se posle centaršuta Mesaha obrukao Injaki Vilijams, ali je spreman loptu dočekao Mohamed Kudus i postavio konačan rezultat. 

Imala je Koreja do kraja utakmice svoje šanse da se vrati u meč. Pre svega preko Mo Hvan Kima, ali je bek Jeonbuka očajno šutirao u dva navrata i loptu poslao na tribine iz neposredne blizine. 

JUŽNA KOREJA - GANA   2:3 (0:2)

Strelci: Čo 58, 61 - Salisu 24, Kudus 35, 69
Edukejšn stadion, Al Rajan  Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

Južna Koreja: S. Kim - G. Kim, M. Kim, J. Kim, S. Kim - Jung, Hvang - Son, Jeong, Kvon - Čo

Gana: Ati-Zigi - Lampti, Amarti, Salisu, Mensa - Abdul, Kudus, Parti - A. Aju, Vilijams, DŽ. Aju

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

100. minut - KRAJ! Gana je pobedila sa 2:3!

94. minut - Totalna ofanziva KOreje! Opsada gola Ati Zigija u finipu meča! 

90. minut - Igraće se još deset minuta! 

80. minut - Velika šansa za Kima, ponovo je bek Koreje sačekao loptu na drugoj stativi snažno šutirao, ali još jednom preko gola! 

76. minut - Spektakularna utakmica! Sada je Li šutirao iz slobodnog udarca, ali je Ati Zigi zaustavio njegov udarac. Usledio je novi pokušaj fudbalera Majorke, ovoga puta je savladao golmana Gane, ali je sa gol-linije loptu izbacio Salisu! 

73. minut - Pobegao je Son Heung Min Lampdiju, morao je da ga ruši bek Gane i zbog toga dobija žuti karton, a Koreja će imati priliku da iz slobodnog udarca ugrozi gol Ati Zigija!

69. minut - GOOOOOOOOL - 2:3! Ponovo vodi Gana i ponovo je strelac Mohamed Kudus! Obrukao se pošteno Injaki Vilijams, promašio čitav "fudbal", ali je as Ajaksa spremno dočekao loptu na drugoj stativi i zakucao je u mrežu Koreje... Spektakl u nastavku! 

65. minut - Totalna ofanziva Koreje, žele reprezentativci azijske selekcije da iskoriste momentum i dođu do kompletnog preokreta! 

61. minut - GOOOOOOOL - 2:2! Vraća se Koreja u meč! Ponovo je strelac Ge Sung Čo! Sada je Kim izuzetno centrirao, a napadač Jeonbuka još jednom matira Ati-Zigija.

58. minut - GOOOOOOOL - 1:2! Ušao je Li Kang In u igru i odmah uneo živost u igru Koreja, a sada je zabeležio i asistenciju na svom debiju na Mundijalima. Sjajno je centrirao na Čoa koji je sa peterca lako sproveo loptu u mrežu. Ponovo imamo dramu na Edukejšn stadionu!

57. minut - Sada novi nalet Gane, igra se u serijama na startu drugog dela igre. Crne zvezde su zapretile posle kornera Džordana Ajua, golman Kim imao je dosta problema sa njegovim centaršutem, te je Gana dobila novi korner. Ipak, promene rezultata nema - 0:2!

53. minut - Najbolja prilika na meču za Koreju, glavom je šutirao Hvang posle centaršuta Son Heung Mina, ali je Ati-Zigi sjajno intervenisao i "izvadio" loptu iz gola!

50. minut - Prva šansa u nastavku za Ganu, zapretio je Tajrik Lampti koji je povukao loptu sa svoje polovine, ušao u kazneni prostor, ali je njegov udarac otišao daleko preko gola, ostaje 0:2!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45+5. minut - POLUVREME! 

Foto: Tanjug/AP

45. minut - Odsečen je Son od ostatka ekipe, kada god napadač Totenhema dobije loptu oko njega su minimum dvojica iz Gane, ne uspeva da "diše" kapiten Koreje!

40. minut - Potpuno je opao ritam utakmice nakon drugog gola Gane što je bilo i očekivano. Crne zvezde zadovoljne su rezultatom koji imaju, a Koreja potpuno pogubljeno deluje u ovim momentima. 

35. minut - GOOOOOOOOL - 0:2! Malo ko je očekivao ovakav rasplet događaja! Koreja je dominirala tokom većeg dela prvog poluvremena, ali Gana uspeva da povede, a sada i duplira prednost preko Mohameda Kudusa koji je sačekao centaršut Ajua u petercu i lagano sproveo loptu u mrežu! 

 

 

32. minut - Novi nalet Crnih zvezda ovoga puta preko Injaki Vilijamsa! Ipak, reprezentativac Gane je izgubio prednost, a potom je napravio prekršaj u napadu. 

29. minut - Sada je Gana preuzela inicijativu, igra Koreje se raspala nakon primljenog gola, a grešku pravi Hvang i dobija žuti karton. 

24. minut - GOOOOOOOOOL - 0:1! Prvi put je Gana prišla golu Južne Koreje i odmah je povela! Aju je izveo slobodan udarac sa levog boka, a Saisu postigao gol opsle odbitka.

 

 

21. minut - Lampti je uspeo da zadrži loptu i makar na kratko prekine inicijativu rivala. Uspela je Gana da dođe do daha, ali je Amarti udario rivala laktom u lice i brzo prekinuo akciju svog tima.

16. minut - Prvi nalet Gane preko Abdula koji se našao skroz na levom boku, ali defanzivni vezni afričke reprezentacije se nije snašao u toj situaciji pa je Kim lako račšistio opasnost i iznudio aut za svoju ekipu.

12. minut - Ne poputašju Korejci sa pritiskom! Sada je Son prošao po levoj strani i iznudio šesti korner za svoju reprezentaciju. Ofanzivna igra Azijata na startu meča, ali za sada ne uspevaju da ugroze gol Ati-Zigija. 

6. minut - Prvi nalet Južne Koreje preko Kvona. Prošao je ofanzivac azijske selekcije po desnoj strani, pokušao povratnim pasom da pronađe Jeonga, ali je štoper Gane Amarti dobro reagovao. 

1. minut - Utakmica je počela!

13:45 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva između Južne Koreje i Gane. Sve detalje sa tog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija