• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

28.11.2022

14:01 >> 14:15

PIKSI ISKREN DO KOSKE: Nismo bili pametni, mi Srbi volimo TEŽI PUT! Evo šta je rekao o JOVIĆU I VLAHOVIĆU i atmosferi u svlačionici!

Predrag Milosavljević

Fudbal

PIKSI ISKREN DO KOSKE: Nismo bili pametni, mi Srbi volimo TEŽI PUT! Evo šta je rekao o JOVIĆU I VLAHOVIĆU i atmosferi u svlačionici!

Podeli vest

Nakon meča selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je odgovarao na pitanja o utakmici protiv Kameruna

Seketor Srbije je novinarima strpljivo odgovarao na pitanja vezana za neshvatljiv pad nakon lepe prednoste.

Zašto je tim koji je vodio 3:1 onako igrao posle toga?

- Napravili smo dve kardinalne greške u odbrani! Na ovom nivou je opasno da izlazite visoko u momentu kada protivnik ima loptu! To nas je koštalo pobede! Neshvatljivo, nepotrebno  i tu leži problem. Analiziraćemo zašto se to desilo, da li je bio pad koncentracije ili nešto drugo!

Zašto nije bilo  ni Vlahovića ni Jovića?

- Vlahović nije 100 odsto na svom nivou, imali smo dve prinudne izmene centralnih bekova i to je dosta poremetilo naše ideje da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića, jer je bilo preopasno! Kamerun je imao četiri igrača na našoj zadnjoj liniji! Nismo bili pametni! Odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo bili pametni da je završimo u svoju korist!

Foto: Tanjug

 

Atmosfera u svlačionici?

- Potpuno sve normalno, mirno, žalimo za pobedom! Stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi i postgli tri gola! Igrači ne trebaju da gube glavu, iako svi osećamo frustraciju! Olako smo izgubili dva boda, sada ćemo gledati Švajcarsku i Brzil...Mi Srbi izgleda volimo teži put! Ova utakmica je bila spektakularna, šest golova.. Kada bi čovek znao šta će da se de si, ne bi bilo interasantno. Moje mišljenje je da smo bili za nijansu bolji od Kameruna!

Šta treba da se popravi za Švajcarsku?

- Nivo koncentracije, pogotovo bolja komunikacija u poslednjoj liniji! Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju više! Protiv Švajcarske ćemo igrati ono što najbolje znamo! Da budemo ofanzivni i pokušamo da pobedimo!

Foto: Tanjug

 

Šta čete reći igračima na treningu?

- Pružio sam svima ruku za požrtvovanost, ali olako smo se odrekli pobede kada smo imali sve u svojim rukama! Najvažnije je da se odmore. Biće sastanaka i video analize da se ukaže na greške! Ponašanje i principi u odbrani ne sme da se dešava tako kada vodite 3:1! Teško je objasniti, ali nam se ipak desilo i zato nas više boli rezultat! 

O Pavloviću?

- Bio je preveliki rizik, nismo želeli da dođe do teže povrede! Kada vam igrač traži izmenu, morate da verujete da je to tako! Šteta, imali smo druge planove i zamisli! Te dve izmene su došle neplanirano! 

O Kamerunu?

- Oćekivao sam da pobedimo, ali to se nije desilo! Respektujem ekipu Kameruna, jer su pokazali mentalnu snagu da se vrate posle 3:1! Znali smo da će dugim loptama pokupšati da opterete našu odbranu! Kontrolisali smo meč, a dve greške su odlučile da ne pobedimo! Zadovoljan sam što su moji igrači pokazali novo lice u poređenje sa prvom utakmicom! Bilo je puno šansi, lepih akcija, stativa, promašili smo velike šanse, a ni tri gola nam nisu bila dovoljna! Zadovoljan sam kako smo reagovali kada smo gubili! Kasnije smo samo morali pametnije da privedemo utakmicu kraju i da postignemo možda još koji gol! Morali smo da iskoristimo sve mnogo pametnije, ali nismo! Lepa, interesantna, dinamična i atraktivna utakmica! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VamTam

pre 1 godinu

Nemoj više ništa da analiziraš. Vodi babe kući.

Leka

pre 1 godinu

Srbija ne može nikoga da dobije i tačka, sta ovaj Piksi priča vise!

Dragi

pre 1 godinu

Protiv Švajcarske mi nemamo nikakve šanse. Biće 0:2. Nama je bitno da su u Kataru lepuškaste striptizete Sofija, Ana, Anastasija...da redovno idu u šoping, da novinari redovno objavljuju njihove golišave fotke i srceparajuće izjave da su iskreno zaljubljene u svoje izabranike. A rezultat reprezentacije? Koga to zanima? To ne zanima ni Piksija. Pa videli smo kako vodi reprezentaciju... Amaterski.

Banja Luka

pre 1 godinu

Za koga je igrao Sergej? Poslije njegovog neuspješnog loba primamo drugi go.Opet njegov kiks ,izgubljena lopta kod šesnaesterca protivnika i primamo treći go na istu foru.Gdje je bila odbrana ? Nigdje. Živković bez potrebe daje protivniku korner i primamo prvi go. Sergej protiv Brazila sve i jednu loptu je izgubio. Tuga i jad !!!!!

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ДА СКИНЕМО ФАМУ И О ТОЈ ''ФИЗИЧКИ НЕСПРЕМНОЈ ЕКИПИ'' 1.у лигама петице где играју сви наши репрезентативци нема зимске паузе.дакле сад би била средина сезоне.а кад би то играч био спремаб ако не у сред сезоне??? дакле форма им је пала у ових 15 даба ''припрема. 2.а ко је то задужен за физичку спрему екипе?моја покојна баба? 3,ко одређује тактику и ко води уткницу?играчи? 4.а ко је то одлучио да води 4 повређена игрл,не опорављена?каже лагали ме играчи да су изљечени.имаш ли ти љечнички конзили,пријатељу.па ниси бабаврачара да врачаш ко че се опови ко неће 5 ко је поставио обрану на центру игралишта кад водимо 3:1???ти или играчи?ако су играчи ко им је то дозволио? ЉУДИ СВЕ У СВЕМУ СЕЛЕКТОР НАМ ЈЕ АПСОЛУТНО НЕСПОСОБАН ЧОВЕК ЈЕИНО ДОБРО ,ОД ЊЕГА.ЈЕ ШТО ПОСЛЕ СВЕГА ,НЕЋЕ ИЗАБРАТИ БЈЕКОВИЋА НА ЧЕЛО ФСС.ЈЕР ОН ЈЕ ''ЖАБОКРЕЧИНА''БАШ КАО И ЊЕГОВ СЕЛЕКТОР

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija