• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

19:00

RAŠFORD BLJUVAO VATRU! Zmajevima OTKINUTA krila! Bejl ide kući! Oprostio se i Iran! Engleska i SAD u OSMINI FINALA! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

RAŠFORD BLJUVAO VATRU! Zmajevima OTKINUTA krila! Bejl ide kući! Oprostio se i Iran! Engleska i SAD u OSMINI FINALA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Engleske i SAD-a izborile su plasman u osminu finala Mundijala u Kataru

Posle borbi u „A“, završeno je takmičenje i u B grupi, a poslednje kolo odlučilo je da u osminu finala idu selekcije Gordog Albina koja je savladala Vels sa 3:0 (0:0), te reprezentacija SAD-a jer je pobedom nad Iranom od obezbedila nastavak putešestvija 1:0 (1:0)

Oba meča donela su čvrst fudbal. Rezultatski značaj doneo je nešto manje golova od prethodne grupe, ali su više sreće za radost imali Amerikanci koji su golom Kristijana Pulišića u 38. minutu „slomili“ Irance u „utakmici svih utakmica“ i peti put na Svetskim prvenstvima stigli do osmine finala.

Foto: Tanjug

 

Iako se na prste ruke mogu izbrojati šanse u prvom poluvremenu, više su ih stvorili Jenkiji, koji su tri puta zapretili Bejranvandu. Od toga, dva sjajna udarca imao je Timoti Vea, ali je u oba slučaja napadač francuskog Lila, bio neprecizan. Pre njega je i Musa mogao da donese vođstvo Amerikancima, ali je bio neprevizan početkom meča sa velike udaljenosti.

Foto: Tanjug

 

Najbolju šansu u drugom poluvremenu da donese izjednačenje Iranu i plasman u nokaut fazu propustio je Godos u 65. minutu, kada je unutar šesnaesterca poslao loptu nekoliko santimetara pored gola.

Uspeli su Amerikanci do kraja da se odbrane, sačuvaju vođstvo iz prvog dela i izbore plasman u nokaut fazu.

VELS - ENGLESKA 0:3 (0:0)

Stadion: Ahmad bin Ali. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti karton: Džejms, Ramzi (Vels).

VELS (4-3-3): Vord - Vilijams (36. Roberts), Mefam, Rodon, Dejvis (59. Morel) - Ramzi, Ampadu, Alen (81. Kolvil) - Bejl (46. Džonson), Mur, Džejms (77. Vilson)

ENGLESKA (4-3-3): Pikford - Voker (58. Aleksander-Arnold), Stouns, Megvajer, Šo (65. Tripijer) - Henderson, Rajs (58. Filips), Belingem - Foden, Kejn (58. Vilson), Rašfrod (76. Griliš)

Engleska je još pre poslednjeg kola imala osminu finala u džepu i samo je čudo trebalo da se desi, pa da Albion ne nastavi pohod ka „Boginji“ u Kataru. Ipak, uspeli su da savladaju Vels sa 3:0 (0:0) i kao prvi završe takmičenje u grupi.

Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Markus Rašford, dok je Foden samo potvrdio plasman sa prve pozicije u osminu finala.

Iako su mreže mirovale u prvom poluvremenu, Sautgejtov tim je bio mnogo dominantnii u odnosu na Zmajeve i stvorio daleko više prilika.

Foto: Tanjug

 

Najveću glavobolju odbrani Velsa zadavali su Markus Rašford i Fil Foden, koji su čestim udarcima stavljali na muke golmana Džejmsa. Ipak, Zmajevi su uspeli da se odbrane do poluvremena i sačuvaju mrežu – 0:0.

U nastavku je „velški zid“ pao za samo 120 sekundi. Toliko je upravo trebalo Englezima da sruše otpor žilavih Velšana i stignu ekspresno do dva gola prednosti.

Najpre je Markus Rašford fenomenalno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i pogodio, da bi posle samo nekoliko trenutaka i Fil Foden odlično odreagovao u kontranapadu, dupliravši vođstvo Sautgejtovog tima.

IRAN - SAD 0:1 (0:1)

Stadion: Al Tumama. Sudija: Antonio Mateu (Španija). Žuti karton: Adams (SAD), Hoseini (Iran)

IRAN (4-4-2): Bejranvand - Rezajan, Hoseini, Puraligandži, Mohamadi (45+3. Karimi) - Golizade, Ezatolahi, Nurolahi (71. Torabi), Hadžsafi (71. Džajlali) - Taremi, Azmun (46. Godos)

SAD (4-3-3): Tarner - Dest (81. Zimerman), Karter-Vikers, Rim, Robinson - Mekeni, Adams, Musa - Vea (81. Mur)(, Sardžent (77. Rajt), Pulišić (46. Aronson)

Konačan rezultat postavio je napadač Mančester junajteda, koji je u kontri rutinski postigao svoj drugi gol na meču, a treći za Gordi Albion.

Ovakav epilog srušio je snove Velsa o plasmanu u drugi krug, pa će na osminu finala morati da sačekaju Mundijal u Kanadi, Meksiku i SAD-u. Naravno, ukoliko stignu tamo kroz kvalifikacije.

Engleska će u osmini finala igrati protiv Senegala, dok se Amerikanci sastaju sa Holandijom.

Standings provided by Sofascore

 

UŽIVO

KRAJ MEČA!!!! SAD je u osmini finala!!!!

90+8. minut - Iranci traže penal posle faula nad Taremijem!!! VAR će reagovati!!! Španac tvrdi da nema penala, aut će u tom slučaju biti za Iran. Ostaje prvobitna odluka.

90+6. minut - Žuti karton za Džalalija. Slobodan udarac sa svoje polovine izvodi SAD.

90+3. minut - Kakva šansa za Iran, posle udarca glavom lopta je otišla tik pored stative.

Kraj na meču Vels - Engleska, Albion je slavio 3:0 i poslao Zmajeve kući!!!!

Neverovatnih devet minuta nadoknade u meču Iran - SAD.

Foto: Tanjug

 

90+2. minut - Sjajna šansa za Džona Stonsa, šutirao je silovito, ali preko prečke. Mogao je Sautgejtov tim do četvrtog gola.

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade u meču Vels - Engleska.

87. minut - Još jedna prilika za SAD posle ubačene lopte na peterac, odbranio se Iran. 

84. minut - Hari Vilson je izveo slobodnjak za Vels, prilično slabo i neprecizno u "živi zid".

82. minut - Traže penal Iranci, smatraju da je Mur igrao rukom u šesnaestercu, ali i Karimi je bio u blizini. U međuvremenu žuti karton igraču na klupi Irana Hoseina Kananija. Ništa od penala odlučeno je iz VAR sobe.

Foto: Tanjug

 

81. minut - Dvostruka izmena u SAD, na terenu su Zimerman i Mur, izašli su Dest i Vea.

78. minut - Englezi su mogli do četvrtog gola. Ramzi je komplikovao i izgubio posed u 78. minutu, da bi Belingem promašio, iako je imao iz dva pokušaja da se upiše u strelce.

77. minut - Umesto povređenog Sardženta na terenu je Rajt.

Foto: Tanjug

 

76. minut - Žuti karton za Madžida Hoseinija iz Irana.

74. minut - Ukazuje se pomoć Džošui Sardžentu, koji je ostao na travi. Zameniće ga uskoro jedan fudbaler SAD-a.

68. minut - GOOOOOOOOL!!! Markus Rašford šalje Vels kući, njegov drugi gol na večerašnjem meču, Engleska vodi 3:0!!! Asistent je bio Kalvin Filips!!!!

64. minut - KAKVA ŠANSA ZA IRAN!!!! Najbolja na utakmici!!! Godos je šutirao u šesnaestercu, ali tik pored stative je otišla lopta!!!

57. minut - Dest je bio u kontri, ispao je sebičan i umesto da asistira odlučio je da uputi udarac, ali je bio izblokiran.

56. minut - Iranci sve opasniji, stežu obruč oko gola Amerikanaca.

52. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!!! Samo 120 sekundi trebalo je Englezima da postignu dva gola, sada je pogodio Fil Foden!!!

50. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Markus Rašford iz slobodnjaka dovodi Englesku u vođstvo od 1:0!!!! Konačno se isplatio pritisak Albiona!!!

46. minut - Počela su druga poluvremena na večerašnjim mečevima.

DRUGO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena i u meču Iran - SAD 0:2.

45+4 - GOOOL!!!! Ne, ipak ofsajd!!! Timoti Vea je zatresao mrežu, ali iz nedozvoljene pozicije!!! Centimetri su odlučivali, ali se koleno napadača SAD-a nalazilo u ofsajdu!!!

Završeno je prvo poluvreme u meču Vels - Engleska 0:0.

Foto: Tanjug

 

Sa ovakvim rezultatima, Gordi Albion i SAD imaju po pet bodova, ali su Englezi prvi zbog bolje gol-razlike, dok Iran kao treći i Vels poslednjeplasiran završavaju takmičenje. Ako se nešto u nastavku ne promeni...

45+4. minut - Šansa za Englesku, posle kornera Džon Stons je bio najviši i tukao glavom, ali je Stons sjajno odbranio njegov udarac.

45+3. minut - Keiroš menja pred poluvreme, povređenog Mohamadija zamenio je Karimi.

45+3. minut - Pokušao je Luk Šo da doda loptu, ali su Velšani presekli i ovaj napad Engleza.

Po pet minuta sudijske nadoknade u obe utakmice B grupe.

45. minut - Solo prodor Džila Belingema nije urodio plodom, pročitali su ga igrači Velsa i izbili u korner, da bi potom izbacili loptu iz svog šesnaesterca.

Foto: Tanjug

 

44. minut - Megvajer je uputio dugu loptu ka Filu Fodenu, ali fudbaler Sitija nije uspeo da je stigne. 

42. minut - Prvi žuti karton u duelu SAD-Iran, dobio ga je kapiten Amerikanaca Tajler Adams.

41. minut - Markus Rašford je bio u napadu, odbrana Velsa ga je sačekala i izblokirala. Posle kornera Fodena, ponovo su gorostasi iz redova Zmajeva očistili opasnost.

38. minut - GOOOL! Vodi SAD protiv Irana golom Kristijana Pulišića 1:0!!!! Mekeni je poslao dijagonalu na desnu stranu Destu, koji je spustio loptu najvećoj zvezdi američke selekcije i usledila je egzekucija.

36. minut - Centaršut Desta izblokiran, korner za Amerikance izvodi Pulišić. U meču Vels-Engleska prva izmena, Neko Vilijams ne može da nastavi meč, zameniće ga Konor Roberts.

34. minut - Englezi ne prestaju da forsiraju igru sa ubačajima, sada je centrirao Kajl Voker, ali je odbrana Velsa ponovo iznela loptu bez problema.

33. minut - Novi udarac Vee, ponovo je Sardžent izblokiran, a Timoti silovito tukao iznad prečke.

32. minut - Centaršut Megvajera u kazneni prostor Velšana, nije niko ispratio od igrača Engleske.

29. minut - Prvi žuti karton u ostrvskom derbiju, dobio je Danijel Džejms zbog grubog starta.

28. minut - Kakva šansa za SAD! Ukazala se mladom špicu SAD-a Timoti Vei, pošto je odbrana Irana izblokirala šut Sardženta, pokušao je udarcem glavom. Bejranvand je bio siguran.

Foto: Tanjug

 

27. minut - Prvi korner u duelu Irana i Amerikanaca, izvešće ga Kristijan Pulišić. Centrirao je na prvu stativu, veoma loše i Iranci su se odbranili.

26. minut - Vratio se Neko Vilijams na teren i nastaviće meč.

24. minut - Ponovo preti Gordi Albion preko Rašforda, napadač Engleske je šutirao s ivice kaznenog prostora, ali su ga Velšani izblokirali. U međuvremenu, povredio se Vilijams i ukazaće mu se pomoć, Slovenac Slavko Vinčić je prekinuo igru.

19. minut - Ništa ni od ovog "slobodnjaka", pošto je Megvajerov pokušaj glavom, završio pored gola.

Foto: Tanjug

 

17. minut - Novi faul za Engleze, pošto je Mefam neoprezno startovao. Ponovo veoma blizu Vorda.

16. minut - Silovit udarac Fodena sa ivice šesnaesterca, završio je pored gola, Albion sve bliži vođđstvu.

15. minut - Posle igranja Neka Vilijamsa rukom, Fil Foden je centrirao u šesnaesterac Velsa iz slobodnog udarca, međutim, defanzivci Zmajeva su očistili opasnost.

13. minut - Velšani su napadali preko Neka Vilijamsa koji je poslao dugu loptu pred gol Engleza, ali je Pikford bio priseban.

Foto: Tanjug

 

11. minut - U meču Iran - SAD, Pulišić je nadskočio Rezejana, ali je Bejranvand bio dobro postavljen.

10. minut - Markus Rašford je imao sjajnu priliku za Engleze. Napadač Junajteda se sjajno oslobodio u šesnaestercu i, posle dodavanja Kejna, šutirao po sredini gola, da bi Deni Vard odličnom odbranom ostavio Zmajeve u igri.

Na drugom stadionu, istovremeno, Musa je šutirao iz daljine ka Bejnranvandu, ipak, prilično neprecizno.

9. minut - Alen je poslao pas ka Džejmsu, imali su Velšani napad, ali je lopta bila prebzra.

6. minut - Azmun i Taremi su kombinovali pred golom Amera, međutim, Tarner je intervenisao i otklonio opasnost.

Foto: Tanjug

 

4. minut - Amerikanci su pretili, centaršut u kazneni prostor Irana nije završio onako kao što su želeli igrači SAD-a.

3. minut - Prvi opasniji napad Engleske, Markus Rašford je bio u prodoru, ali ga je sustigao protivnički igrač i zaustavio.

Foto: Tanjug

 

1. minut - Počeli su mečevi Iran - SAD, odnosno, Vels - Engleska.

Foto: Tanjug

 

TOK MEČA

19.55 - Navijači Engleske su već prigrlili Boginju, smatrajući da će je izabranici Gereta Sautgejta sigurno osvojiti.

Foto: Tanjug

 

19.51 - Iako među državama SAD-a i Irana vlada politička zategnutost, navijači u Kataru su sasvim dobro raspoloženi, što pokazuju slike iz Dohe.

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

19.44 - Pre poslednjeg kola, Engleska je lider sa 4 boda, Iran ima 3, SAD 2, a Vels samo jedan bod.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.40 - Pobednik grupe B ide na drugoplasiranog iz A (Senegal), dok drugi tim iz ove grupe ukrša u osmini finala koplja sa Holandijom, koja je takmičenje završila na pvoj poziciji grupe A.

19.25 - Ovo su kalkulacije utakmica u grupi B:

Gordi Albion prolazi sa pozitivnim rezultatom protiv Velsa. Čak i ako izgube Sautgejtovi izabranici do tri razlike nastavljaju takmičenje. Ukoliko Iran i SAD remiziraju, Englezi i ubedljivije da izgube. Samo ako Engleska izgubi minimum šest razlike od Velsa, a bude pobednika na drugom susretu, završavaju takmičenje.

Iranci idu dalje pod uslovom da savlada SAD, remijem čekaju da Engleska ne izgubi od Velsa ili da ne bude poražena više od "šest razlike".

Amerikanci prolaze u osminu finala samo pobedom nad Irancima.

Velšani su u najtežem položaju. Zmajevima treba pobeda nad Engleskom od četiri gola razlike ili bilo koji trijumf, ako SAD i Iran odigraju nerešeno.

19.23 - Izašle su postave večerašnjih utakmica. Selekcija SAD-a nastupa sa najmlađom postavom na Mundijalu protiv Iranaca, jer su njeni igrači prosečno stari 24 godine i 321 dan

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog "Informera", posvećen mečevima grupe B, u kojima se sastaju Iran - SAD, odnosno, Vels - Engleska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija