• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2022

17:24

MUNDIJALI KAKVE NIKAD NISMO GLEDALI! FIFA SPREMA REVOLUCIJU! Penali se više neće šutirati SAMO U NOKAUT FAZI!

Reuters

Fudbal

MUNDIJALI KAKVE NIKAD NISMO GLEDALI! FIFA SPREMA REVOLUCIJU! Penali se više neće šutirati SAMO U NOKAUT FAZI!

Podeli vest

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) planira da uvede izvođenja penala u slučaju nerešenog rezultata na mečevima grupne faze Svetskog prvenstva 2026. godine, koje će biti održano u Meksiku, Kanadu i SAD.

Pobednik penal serije dobio bi bonus bod. Postoji i varijanta čak i da se penali izvode pre početka svakog meča u grupi, kako ne bi došlo do potencijalnog dogovora između selekcija, jer bi moglo da se dođe u situaciju da određeni rezultat ide u korist oba tima, a da se na taj način eliminiše treća ekipa u grupi, prenosi britanski "Atletik".

Na narednom Mundijalu prvi put će učestvovati 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u 16 grupa sa po tri tima. Po dva prvoplasirana iz svake grupe idu u nokaut fazu.

Direktor za tehnički razvoj FIFA Marko van Basten zalaže se uvođenje penal serije kako bi se lakše odlučivao konačan plasman reprezentacija u grupama.

Foto: AP PHOTO

- Penali bi zaista mogli da budu opcija za turnire sa grupama od tri ekipe u kojima igrate protiv dva protivnika. Postoji veliki rizik da sva tri tima na kraju budu izjednačena po bodovima i golovima - rekao je Van Basten za "Bild".

"Atletik" ističe da postoji i mogućnost da FIFA promeni sistem takmičenja na SP 2026. U tom slučaju 48 reprezentacija bi bilo podeljeno u 12 grupa sa po četiri selekcije.

Plasman u nokaut fazu izborile bi po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. U 1/16 Mundijala bi se našlo i osam najbolje trećeplasiranih ekipa. FIFA razmatra da i u tom slučaju razmišlja o uvođenju penala u slučaju nerešenog rezultata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija