• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

02.12.2022

14:30

NEĆE BITI LAKO, ALI POBEDA JE NAŠA! Bivši reprezentativac o utakmici Srbije i Švajcarske! OSVETLAĆEMO OBRAZ ZA PORAZ U RUSIJI

Privatna arhiva

Fudbal

NEĆE BITI LAKO, ALI POBEDA JE NAŠA! Bivši reprezentativac o utakmici Srbije i Švajcarske! OSVETLAĆEMO OBRAZ ZA PORAZ U RUSIJI

Podeli vest

Nikoslav Bjegović (55), nekadašnji igrač Crvene Zvezde, koji je ranije igrao za švajcarski Lucern, ubeđen je da će Srbija večeras da pobedi Švajcarsku (20) u poslednjem kolu grupe G na Mundijalu u Kataru

Bivši fudbaler je od 2001. do 2002. godine igrao sa Patrikom Foletijem, koji je sada trener golmana u švajacrskoj reprezentaciji, a za Informer. rs opisuje kako dišu fudbaleri "zemlje satova". 

- Neće biti lako, zato što imaju selektora Murata Jakina koji je defanzivno orijentisan, jer je kao igrač sve vreme bio defanzivac. U kvalifikacijama su kao prvi obezbedili pasoš za Svetsko prvenstvo i bili ispred favorizovane Italije, dok su u Ligi nacija savladali Španiju na njihovom terenu. Švajcarski tim je dugo zajedno, imaju kvalitet i disciplinu. Dobro se brane, a ono što može da bude njihova slaba tačka je - napad. A kod nas je obrnuto. Kod nas je odlična ofanziva, a malo smo slabiji u odbrani - objašnjava Bjegović.

Foto: Reuters

 

Kako ističe, ipak, švajcarski tim će imati težak zadatak pred sobom. 

- Švajcarcima će sigurno biti teško da se zaustave i izbore se sa Aleksandrom Mitrovićem, Dušanom Vlahovićem, Lukom Jovićem... Verujem da će dodatni motiv imati i mladi Strahinja Pavlović, zbog toga što je u Bazelu više sedeo na klupi nego igrao. Utakmica će biti puna tenzija, ali sam siguran i svim srcem verujem da ćemo pobediti i osvetlati obraz za poraz u Rusiji. Takođe ćemo ostati kao i uvek dostojanstveni, ne mešajući politiku i sport, kao što su to pre četiri godine u Rusiji radili njihovi reprezentativci Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, koji su tada pokazivali albanskog dvoglavog orla -  naglašava iskusni srpski fudbaler.

Džaka i Šaćiri su obojica poreklom kosovski Albanci, a u Rusiji su sa prstima "pravili" albanskog dvoglavog orla, što je simbol "Velike Albanije", na utakmici koja je bila proglašena visokim rizikom.

Foto: Privatna arhiva

 

- Što se tiče njih posebnu pažnju treba posvetiti na njihovog kapitena Džaku, koji igra za Arsenal, trenutno vodeći tim u Engleskoj, a koji je pogon celog tima, kao i na Šaćirija, Brilal Embola i Noa Okafora. Posebno je opasan mladi Noa, koji je mnogo brz i hitar igrač, a Ebmolo je krupan i jak fudbaler. I na Šećirija, koji je male visine, nabijen, ima nisko težište, mnogo je brz i ima mnogo jaku levu nogu - upozorava Nikoslav Bjegović.

Foto: Reuters

 

Bivši igrač Zvezde otkriva kakav je trener švajcarskih golmana Patrik Foleti, sa kojim je delio svlačionicu dve godine u švajcarskom Lucernu.

- Foleti je tada igrao na poziciji golmana u FK Lucern kada sam i ja igrao za isti klub. Oduvek je pokazivao ozbiljnost, disciplininu,kvalitet, što mu je danas garancija da trenira i vodi jednog od najboljih današnjih golmana Jan Zomera. Pobediće Srbija i naš tim će učiniti sve da večeras zaigra srce svih naših sunarodnika koji pružaju neiscrpnu podrsku i emociju "orlovima" - uveren je Nikoslav Bjegović, koji je ranije igrao za Crvenu zvezdu, Partizan, kineski Peking Guan, a 1998. i za reprezentaciju Jugoslavije u Tel Avivu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija