• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

18:31

NA OVO SE ČEKALO 20 GODINA! Evo kako je Koreja IZBACILA Uruse sa Mundijala! Na dve utakmice PET GOLOVA! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

NA OVO SE ČEKALO 20 GODINA! Evo kako je Koreja IZBACILA Uruse sa Mundijala! Na dve utakmice PET GOLOVA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Južne Koreje se posle 20 godina plasirala u nokaut fazu na Svetskom prvenstvu, savladavši selekciju Portugala

Korejci su u poslednjem meču morali da pobede Portugal, koji je već obezbedio prvo mesto u grupi H.

Do velikog uspeha i prvog plasmana u nokaut fazu, još posle 2002. godine, kada su osvojili četvrto mesto na Mundijalu 2002. na svom terenu, azijska selekcija je došla u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Junak nacije bio je Hvang Hi-Čeng, koji je na asistenciju kapitena Sona, zatresao mrežu Porutgalaca i obezbedio drugu poziciju u grupi.

Prethodno je Rikardo Orta doneo vođstvo Portugalcima. Nije mirisalo na ovakav epilog, pošto je pobednik H grupe, već u petom minutu zatresao mrežu Koreje za 0:1.

Južna Koreja se nije predavala i već do poluvremena uspela je da izjednači preko Kim Jung-Gvona u 27. minutu.

I onda 90+1. minut. Trenutak za pamćenje cele Koreje, a tuga i suze na licu Luisa Suareza i ostalih igrača Urugvaja.

Ni pobeda nad Ganom od 2:0, nije pomogla Južnoamerikancima, koji su kao favoriti grupe uz Portugalce, poput Danaca, već na startu završili takmičenje.

Sjaj dvostrukog strelca De Araskete nije pomogao Urusima, jer su posle samo tri utakmice spakovali kofere na Mundijalu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija