• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2022

15:46

IGRALI BEZ SELEKTORA I OTIŠLI DALJE! Koreja napravila EPSKI USPEH na Mundijalu!

Tanjug/AP

Fudbal

IGRALI BEZ SELEKTORA I OTIŠLI DALJE! Koreja napravila EPSKI USPEH na Mundijalu!

Podeli vest

Pomoćnik selektora fudbalske reprezentacije Južne Koreje Serhio Kosta rekao je da je njegova ekipa danas zasluženo prošla u osminu finala Svetskog prvenstva pobedom protiv Portugala u trećem kolu Grupe H

- Nije zavisilo samo od nas, bila je teška situacija posle poslednjeg zvižduka. Pratili smo rezultat druge utakmice (Urugvaj) putem mobilnih telefona. Imamo sjajan tim, igrače koji igraju u najboljim svetskim ligama. Protiv nas je teško igrati. Ovo je zasluženi rezultat za sve što smo ostvarili, ne samo u ovoj utakmici nego u sve tri u grupi - rekao je Kosta.

Južna Koreja je pobedila Portugal sa 2:1 golom prvom minutu nadoknade vremena.

Portugal ima šest bodova, a Južna Koreja je kao drugoplasirana sa četiri boda prošla dalje, pošto ima bolju gol-razliku od Urugvaja. Urugvaj takođe ima četiri boda, nakon što je danas pobedio Ganu sa 2:0. Obe ekipe imaju istu gol-razliku, ali je Južna Koreja postigla više golova (4:4 - 2:2).

Foto: Tanjug/Ap

Kapiten Južne Koreje Son Heung Min

Kosta je vodio ekipu umesto suspendovanog selektora Paula Benta.

- Nije mi zadovoljstvo što sam ovde, ovde bi trebalo da bude Paulo Bento, a ja da sedim pored njega. On je kompetentan trener. Sve odluke tokom utakmice, on nije imao direktan uticaj, jedini uticaj imao je u vezi sa strategijom. Paulo je srećan, naš tim je srećan. Sada imamo samo 72 sata da se pripremimo - naveo je Kosta.

Južna Koreja će u osmini finala igrati protiv prvoplasiranog iz Grupe G, što će najverovatnije biti Brazil.

- Ne mogu porediti ovu ekipu sa onom iz 2002. godine. Ono što znam o ovoj ekipi je da je to dobro organizovan tim sa talentovanim igračima i želimo da nastavimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu - dodao je Kosta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija