• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2022

18:06

BORIĆEMO SE, BIĆE NEIZVESNO DO KRAJA! Trener ČUKARIČKOG spreman za NASTAVAK TRKE!

Starsportphoto

Fudbal

BORIĆEMO SE, BIĆE NEIZVESNO DO KRAJA! Trener ČUKARIČKOG spreman za NASTAVAK TRKE!

Podeli vest

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa biti bolja u drugom delu sezone u Super ligi Srbije i istakao da će tim sa Banovog brda se do kraja boriti za mesto koje vodi u Evropu.

- Jesam i nisam zadovoljan. Nisam, zbog toga što sam izuzetno ambiciozan i uvek želim više. Kao ekipa i klub možemo da budemo bolji. Super liga je i prema pričama drugih kolega trenera dosta jača nego prethodnih godina, konkurencija je mnogo veća. Ponavljam, tu smo, borimo se za Evropu, borimo se za treće mesto, biće zanimljivo do kraja - rekao je Kerkez u intervjuu za klupski sajt, a potom nastavio. 

Svako svakog može da pobedi. Zbog toga i ne mislim da će bilo šta, što se tiče Evrope, biti brzo rešeno. Na nama je da idemo od utakmice do utakmice, svakog rivala poštujemo. Čeka nas teška polusezona, a nama je da najpre poboljšamo našu igru - dodao je on.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Čukaričkog su pauzu u Super ligi Srbije zbog Svetskog prvenstva u Kataru dočekali kao četvrti sa 35 bodova, četiri manje od trećeplasiranog TSC-a.

- Jednostavno, mogli smo bolje da igramo i da imamo više bodova. U jednom momentu smo bili dosta dobro, ali smo pred kraj malo pali. Uvukla se i nervoza u ekipu, ali znam da možemo bolje da igramo, da budemo dominantniji, samim tim će i rezultati biti bolji - rekao je Kerkez.

U Super ligi Srbije odigrano je 19 kola, ostalo je još 18, od toga sedam u plej-ofu. Neke ekipe su se za sada izdvojile.

- Crvena zvezda je baš odmakla, Partizan je takodje veliki tim, ima odličnu ekipu. Srpski fudbal je takav da su ta dva kluba gotovo uvek ispred svih, to je činjenica. TSC, Vojvodina i Novi Pazar su nam najveći konkurenti. Ne mislim da su ostali bezopasni, Voždovac je takodje blizu... - rekao je trener Čukaričkog i dodao.

- Ovi timovi će se sa nama boriti za plasman u evropska takmičenja. Za sada je TSC najstandardniji od pomenutih rivala, iskusna su ekipa, trener duže radi sa njima, izvukao je neke pouke od prošle godine, kad nisu izašli u Evropu. Ekipa se 'namestila', zasluženo su treći za sada - dodao je on.

Čukarički tek treba da odigra duel osmine finala Kupa Srbije protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, a termin tog susreta još uvek nije poznat.

- Kup je specifično takmičenje. Imao sam sreće da u mom bivšem klubu osvojim to takmičenje na Kipru, za mene ima gotovo isti značaj kao prvenstvo, a i donosi mnogo ove sezone. Neko misli da je Kup lakše osvojiti nego šampionat, ali tu nema prava na grešku. Biće jednako zanimljivo kao u Super ligi - rekao je Kerkez.

Foto: Starsportphoto

Kerkez je prekinuo odmor da bi doputovao u Beograd i obavio razgovore sa predsednikom i rukovodstvom Čukarčkog.

- Normalno je bilo da sednemo, da vidimo šta nije valjalo, da neke stvari promenimo. Ne bežim od odgovornosti. Pravio sam i ja greške. Ekipu ne čini jedan čovek, pa makar on bio i trener, to je slagalica gde svi moraju da budu na nivou, fudbal je timski sport. Normalno je da pričamo, razmenjujemo mišljenja, neka tu nikakve sujete. Nikad nije ni bilo problema u poverenju - rekao je on.

Kerkez je naveo da ima dobru grupu igrača, ali i istakao da ekipa mora da se pojača na nekim pozicijama.

- Ostali smo na jednom levom beku, iako je Tošić šansu dobio i iskoristio je. Potreban nam je i štoper, s obzirom na to da se Puškarić povredio na duže vreme. Mnogo toga zavisi i od odlazaka, za naše mlade igrače svakako ima interesovanja. Klub će prema tome i povlačiti naredne poteze - rekao je on.

Čukarički će za osam dana početi sa pripremama za nastavak sezone, prvom prozivkom na stadionu na Banovom brdu. Do polaska u Antaliju 12. januara, ekipa će raditi u Beogradu.

Ekipa sa Banovog brda će tokom priprema u Antaliji (od 12. do 27. januara) odigrati šest kontrolnih utakmica, a rivali će joj biti Legija, Maribor, Karabag, Dinamo Kijev, bugarski CSKA 1948 i LASK iz Linca.

- To može samo da nam koristi. Sad neće biti velikih promena u ekipi, pa su nam potrebne jake provere. Rezultat nije presudan na pripremama, najbitnije je da se spremimo za nastavak prvenstva - rekao je Kerkez i nastavio.

- Takvi protivnici donose veću motivaciju, a i klubu znači da je prepoznat u evropskim okvirima. Momci će u tim susretima deliti minutažu, iako imamo u glavi prvih 11. Bitno je da svi imaju minutažu, neko se izbori za mesto, neko izgubi mesto tokom priprema... - dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija