• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2023

07:00

LJUDI, KAKVA JE OVO PRIČA! FILM DA SE SNIMI! Trebalo da ide na Mundijal i POSTANE PRVAK SVETA, a danas je ČOBANIN! Čuva stado od 300 ovaca! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Fudbal

LJUDI, KAKVA JE OVO PRIČA! FILM DA SE SNIMI! Trebalo da ide na Mundijal i POSTANE PRVAK SVETA, a danas je ČOBANIN! Čuva stado od 300 ovaca! (VIDEO)

Podeli vest

Igrao je u Seriji A i B, nosio je dresove Barija, Lećea i Sijene, ali ne samo njih. Bio je golman krajem 90-ih prošlog veka i ranih 2000-ih, mnogi navijači su mu se divili zbog njegovih odbrana.

Ostao je upamćen po pet odbranjenih penala u sezoni 2001/2002, čak tri kaznena udarca je skinuo Maru Feranteu, legendarnom napadaču.

Riječ je o Đenerozu Rosiju koji se od fudbala oprostio pre više od 10 godina. Nije se bavio trenerskim ili menadžerskim poslom. Odlučio je da trenira mlade igrače u rodnom Napulju.

Velika mrlja na njegovoj karijeri je učestvovanje u skandalu klađenja i nameštanja utakmica zbog čega je ostao i bez poziva na Mundijal.

- Mogao sam da odem na Svetsko prvenstvo 2006. godine kao treći golman - kazao je svojevremeno Rosi. Te godine su Azuri postali prvaci sveta.

Odlaskom u penziju posvetio se porodici i radu u prirodi. Ima svoje stado ovaca za koje je zadužen lično on.

Prema nekim informacijama njegovo stado broji oko 300 ovaca, a jedina veza sa fudbalom mu je njegova škola za golmane.

- Imam golmansku školu, zove se GR1. Trenutno se ne želim baviti profesionalnim fudbalom iako su me neki zvali - kaže Đenerozo.

Rosi je dodao da mu trenutno ništa ne može da oduzme taj osećaj kao što je čuvanje ovaca ili školovanje mališana koji žele da postanu golmani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija