• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2021

14:09

ORLOVI, SA PIKSIJEM NEMA ZEZANJA! Kivan je na neke igrače, nulta tolerancija za nedisciplinu!

Fudbal

ORLOVI, SA PIKSIJEM NEMA ZEZANJA! Kivan je na neke igrače, nulta tolerancija za nedisciplinu!

Podeli vest

Novi selekror Srbije Dragan Stojković Piksi već je zasukao rukave, jer Srbiju za mesec dana očekuje prva utakmica u kvalifikacima za Svetsko prvenstvo

Stojković će debitovati u kvalifikacionom duelu sa Republikom Irskom 24. marta u Beogradu. Samo tri dana kasnije Srbija će dočekati Portugal, a 30. marta gostovaće u Azerbejdžanu.

Prema nekim informacijama Stojković nije gubio vreme dok je čekao Kineze. Već mesec dana je u ozbiljnom selektorskom poslu. Gledao je ne samo utakmice reprezentacije Srbije iz baraža i prošlog ciklusa Lige nacija, nego i prvih rivala u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar – Republike Irske i Portugalije.

Foto: Starsportphoto

Sa Piksijem nema zezanja

Takođe, spekuliše se da će odmah da napravi neke promene u timu. On će se zahvaliti pojedinim igračima poput dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova. Novi kapiten Srbije biće Dušan Tadić, u kojeg Piksi ima ogromno poverenje.

To nije sve. Kako je Informer već najavio Dragan Stojković planira da zavede red u reprezentaciji Srbije. Ljubiša Tumbaković je nakon odlaska otkrio da je imao problem sa disciplinom, ponašanjem pojedinih igrača štoje uticalo na rad i atmosferu.

Nosi selektor će  tražiti maksimalnu posvećenost, poštovanje autoriteta i najviši nivo discipline kad je ekipa na okupu.

Foto: Starsportphoto

Piski neće tolerisati nedisciplinu

- Ne znam da li će od reprezentativaca tražiti da potpišu kodeks ponašanja, kao što je to učinio Siniša Mihajlović, ali jasno je da će vladati gvozdenom rukom. Posebno je kivan na igrače koji sebi daju za pravo da u medijima javno kritikuju selektora, način igre, formaciju i slično. Za takve ni pod kojim uslovima neće biti mesta u ekipi. Piksi nije naveo konkretno nijedno ime, ali zna se koji su igrači pravili scene u prethodne dve ili tri godine - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Podsećanja radi, Luka Jović je imao ispad u drugoj polovini 2019, kad je nezadovoljan minutažom, samoinicijativno napustio reprezentaciju i o svemu tome samo porukom obavestio sekretara stručnog štaba. Mladi reprezentativac je kasnije ispeglao problem sa selektorom. Kod Piksija neće biti popravnog. 

Foto: tanjug

Autoritet - Dragan Stojković Piksi

Takve ispade novi selektor neće tolerisati, kao ni mnogo manje o kojima je u poslednjem izveštaju pisao prethodni selektor Ljubiša Tumbaković. On je rekao da se susretao sa nedisciplinom koja je znala da uništi radni dan ili takmičarsku atmosferu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mikx

pre 3 godine

Opet popravljamo krov a temelji nam....propali....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija