• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2021

20:00 >> 22:36

ORLOVI VISOKO POLETELI PA PREGAZILI KATAR! Piksi UŽIVAO u RAPSODIJI Srbije! Vlahović i Jović RAZBILI rivala! /FOTO/

Twitter/FSS

Fudbal

ORLOVI VISOKO POLETELI PA PREGAZILI KATAR! Piksi UŽIVAO u RAPSODIJI Srbije! Vlahović i Jović RAZBILI rivala! /FOTO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Katar sa 4:0 (2:0) u prijateljskoj utakmici u Mađarskoj

Mogao je duel sa Katarom da bude mač sa dve oštrice za srpsku reprezentaciju, ali se posle samo 20ak minuta pretvorio u rapsodiju! Orlovi su se poigravali sa domaćinom Svetskog prvenstva Katarom i na najbolji mogući način iskoristili 90 minuta da se razigraju pred nastavak kvalifikacija! 

Nije Katar fudbalski bauk, niti reprezentacija po kojoj može da se meri moć srpskog nacionalnog tima, ali su u prošlosti Orlovi baš protiv ovakvih ekipa uspevali da se okliznu, privuku negativnu energiju navijača, ali i značajno unište sopstveno samopouzdanje. Ovoga puta to nije bio slučaj, četa Dragana Stojkovića preskočila je azijsku selekciju i upisala izuzetno ubedljiv trijumf - 0:4 (0:2). 

Foto: Starsportphoto

Bilo je i očekivano, a i Piksi je najavio da će Srbija nastupati u kombinovanom sastavu, tako je i bilo. Šansu od prvog minuta dobili su igrači koji nemaju toliko prostora od kako je on selektor, pravi debi upisao je Veljko Birmačnević i dokazao raskočni potencijal. Ipak, selektor je rešio da uigra odbranu za budućnost, te su od prvog minuta zaigrali i Milenković i Pavlović, kao i povratnik u reprezentaciju Matija Nastasić. 

Pored toga, ispunio je Dragan Stojković želju navijačima i od prvog minuta upraio Luku Jovića i Dušana Vlahovića, a napadači Srbije vratili su mu na najbolji mogući način - golovima. 

Košmarno veče za Katar počelo je već posle stotinak sekundi kada je Filip Đuričić pobekao Hasanu po desnoj strani. Pokušao je ofanzivac Sasuola da proigra Vlahovića u petercu, ali se lopta odbila od Kukija, prevarila golmana Alašeba i ušla u gol za vođstvo Orlova od 1:0. 

Foto: Twitter/FSS

Nisu Orlovi pošteno ni proslavili rano vođstvo, a na semaforu je već bilo 2:0. Pokazivao je Luka Jović koliko produktivan može da bude uvek u dresu reprezentacije, a to je ponovo uradio. Danas raspoloženi Nemanja Gudelj pokupio je jednu ničiju loptu i doturio je do Vlahovića. Mogao je napadač Fiorentine da šutira, ali je nesebično dodao do Jovića koji je lako matirao Alašeba. 

U nastavku prvog poluvremena je značajno opao ritam, a vredi pomenuti i šansu koju je imao Veljko Birmančević u 30. minutu, ali se nije najbolje snašao brzonogi Beograđanin. 

Drugo poluvreme donelo je prelep momenat za reprezentaciju Srbije. Stojković je zamenio golmane na startu drugog dela, a u igri je umesto Rajkovića bio Mile Svilar. Dodatno je selektor naše reprezentacije izmešao karte u nastavku, ali ni to nije omelo Orlove koji su ponovo bili ubedljivi. 

Foto: Starsportphoto©

Dušan Vlahović se nagradio golom u 59. minutu. Filip Đuričić je ukrao loptu štoperu Katara i spojio napadača Viole sa golom za 3:0. Mogao je Vlahović i do drugog gola u 75. minutu kada je makazicama pokušao da matira Alašeba, ali je golman rivala imao mnogo sreće pošto ga je lopta pogodila u ruku. 

Za kraj, Nikola Milenković je bio najviši u skoku posle kornera i zakucao loptu za konačnih 4:0 (2:0)!

KATAR - SRBIJA  0:4 (0:2)

Strelci: Kuki 2ag, Jović 18, Vlahović 59, Milenković 85
Stadion: Nagđerdei Stadion, Debrecin   Srbija: Filip Glova, Slovačka

Katar: Alašeb - Migel, Hasan; Albajati, Salman - Alaedin, Boudiaf - Alravi, Khouki, Alhajdos - Ali
Selektor: Feliks Sančez

Srbija: Rajković – Milenković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Maksimović, Gudelj, Birmančević – Đuričić – Jović, Vlahović
Selektor: Dragan Stojković 

Tok meča:

Drugo poluvreme: 

90. minut - KRAJ! 

85. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Poker Srbije, Nikola Milenković je strelac posle savršenog kornera - 0:4!

75. minut - AU! Pokušao je sada Vlahović makazicama, delovalo je to spektakularno, ali je lopta pogodila Alšiba u rame! Mogao je ovo da bude najlepši gol u sezoni! 

71. minut - Potpunu zatišje u Debrecinu! Bez ikakvih dešavanja od kako je Đuričić promašio veliku šansu. 

66. minut - "Štikla" Dušana Vlahovića za Filipa Đuričića, ali danas raspoloženi ofanzivac nije uspeo da matira Alašeba, šteta!

64. minut - Nova izmena u timu Srbije, Račić je zamenio Gudelja, a prethodno je Birmančević svoje mesto ustupio Andriji Živkoviću! 

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Presekao je Filip Đuričić loptu na polovini rivala, proigrao Vlahovića koji je lako matirao Alašeba u situaciji "jedan na jedan" - 3:0!

54. minut - Ponovo je Gudelj bio arhitekta, dobio je Jović loptu kao na tacni, ali je rešio da je "spusti" Đuričiću na volej. Opalio je kapiten Srbije po njoj, malo neprecizan bio je FIlip u ovoj situaciji - 0:2! 

50. minut - Dominacija Srbije u drugom poluvremenu, Katar teško dolazi do lopte. Takođe, mnogo sitnih faulova u napadačkoj polovini Orlova!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme i odmah jedan momenat za istoriju! Rešio je Stojković da promeni golmana, a umesto Rajkovića u nastavku meča na golu Srbije će stajati Mile Svilar! Pored toga, Veljković je zamenio Nastasića. 

Prvo poluvreme: 

Foto: Twitter/FSS

45. minut - POLUVREME! Srbija je ostavila sjajan utisak tokom prvi 45 minuta u Debrecinu! Orlovi su rutinski odradili prvi deo meča. 

41. minut - Ponovo preti Srbija, sada preko Luke Jovića koji je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, bez opasnosti po gol Katara!

36. minut - Stopostotna šansa za Đuričića! Ponovo brzopotezna akcija, odložio mu je Vlahović loptu, šutirao je Đuričić sa 11-12 metara iskosa, ali je golman Alašeb bio na mestu - 0:2!

31. minut - Miran period igre u Debrecinu, obe ekipe su "spustile loptu", kao da se čeka poluvreme! 

27. minut - Dobar presing Srbije, Pavlović je presekao loptu na sredini terena, dodao je do Vlahovića, ali se nije najbolje snašao napadač Fiorentine, ostaje 0:2!

22. minut - Velika šansa za Srbiju! Sada je Gudelj dobro otvorio kontru nakon što je Hasan pogrešio, lopta je stigla do Đuričića, ali se ofanzivac Sasuola spetljao i propala je odlična šansa! Orlovi deluju fantastično!

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Bio je nezadovoljan Dragan Stojković nakon što je igra Srbije značajno pala, a vika pored terena urodila je plodom. Đuričić je presekao pas, uposlio Vlahovića koji je nesebično poslužio Jovića - 0:2! 

Foto: Starsportphoto

15. minut - Veoma oštar start Tareka Salmana nad Lukom Jovićem, pao je srpski napadač, ali se čini da je sve u redu.  

11. minut - Velika greška srpske odbrane, Ali je presekao pas naših štopera i pokušao da matira Rajkovića sa 16 metara, još jednom bez opasnosti po golmana Remsa. 

8. minut - Prvi pokušaj Katara na večerašnjem meču, pokušao je Alravi sa velike udaljenosti posle faula Nikole Milenkovića, bio je to lak posao za Predraga Rajkovića - 0:1!

5. minut - Dobra akcija Orlova, Gudelj je poslao loptu iza leđa odbrane Katara, ali je Vlahović bio u minimalnom ofsajdu - 0:1!

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Srbija posle velike greške Kukija! Đuričić je pobegao po boku, poslao loptu na peterac, a bek Katara se spetljao i poslao loptu u sopstvenu mrežu - 0:1!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli reprezentativci Srbije

20:26 - Kao rezervisti se vode: Dmitrović, Terzić, S. Mitrović, Radonjić, Živković, Veljković, Milinković-Savić, Ilić, Svilar. 

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos prijateljskog meča između reprezentacija Srbije i Katara. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija