• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2021

10:36

IDETE U KATAR! Evo šta treba da znate o alkoholu, koliko košta pica, smeštaj, taksi....

Reuters

Fudbal

IDETE U KATAR! Evo šta treba da znate o alkoholu, koliko košta pica, smeštaj, taksi....

Podeli vest

Najbolje fudbalere Srbije gledaćemo na Svetskom prvenstvu u fudbalu naredne godine

Aleksandar Mitrović je u 90. minutu meča protiv Portugala u Lisabonu zatresao mrežu Ruija Patrisija o obezbedio vizu za Mundijal.

Fudbalski trener Zoran Stojanović već neko vreme je stanovnik Dohe, jedan od oko 1.200 registrovanih, a ukupno 2.000 Srba tamo, pa je odličan sagovornik na temu – kako će izgledati Svetsko prvenstvo u Kataru?

Mundijal 2022. godine igraće se u novembru i decembru, pošto je za njegovo održavanje u standardnom terminu u Kataru jednostavno – prevruće.

- Leti je temperatura 50 stepeni i uglavnom se živi u zatvorenom prostoru. Zimi je prijatno. Preko dana je idealna temperatura, ali uveče je sveže, pa je i na 18-20 stepeni hladno - kazao je za Alo Stojanović i nastavlja.

Foto: AP/Photo

Al Bajt stadion

- Idealno vreme za fudbal. Gosti kažu da imaju osećaj kao da je sedam stepeni niža temperatura pa misle da ima 13-14 stepeni. U vreme odigravanja teniskog turnira u januaru je baš hladno i potrebna je topla jakna. Pogotovo uveče, jer stalno struji hladan vetar, brzo pada noć, oko 16 časova i još brže se zemlja ohladi. Inače, zbog pomeranja sata u Srbiji sada je vremenska razlika takva da je u Dohi dva sata unapred.

Što se tiče stadiona, nema sumnje da će svi ostati bez teksta. Otkako su dobili organizaciju Mundijala šeici su napravili sedam novih stadiona, ali i prokopali metro, sagradili na desetine hotela. Stadionu su posebna priča, čuda moderne tehnologije.

Foto: fss.rs

 

- Svi stadioni su ultramoderni, otvorenog krova, ali sa klimom. U letnjem periodu, kada su temperature 40-50 stepeni, unutar objekta temperatura je 26-28 stepeni, dok je na terenu prilično hladno.

Najbitnije za navijače: alkohol, da ili ne? 

- U Kataru je alkohol dosupan samo u specijalnim prodavnicama. Ima svega, viskija, piva, vodke, vina... Tako da to nije problem. U vreme Svetskog prvenstva organizovaće se fan zone gde će biti dozvoljen alkohol, a van njih strogo zabranjen - jasan je Stojanović, što bi trebalo zapamtiti, ali planirate put u Katar.

Foto: reuters

Lusail stadion

Većina Srba u Dohi je prestala da puši zbog ograničenja, ali i cene paklice koja je od 4,5 evra pa naviše. Za jedan evro dobijete 4,30, a za jedan dolar 3,64 lokalnih rijala. Cena karte za metro je dva rijala, minimalna cena taksija je osam, domaća kafa, espreso i kapućino su oko 20, a pivo 0,33 je 10-15 rijala... Ovo su cene po kafićima i hotelima. U restoranima brze hrane poput Mekdonaldsa obrok je 7-10 evra, pica 15-20, obrok u hotelu 35-60 evra. Rentiranje auta je 12-50 evra po danu, dok na mesečnom nivou može da se iznajmi za 300 do 1.000 evra. Gorivo je 50 centi za litar benzina i dizela. Cene smeštaja (dvokrevetna soba) kreće se od 80 (noćenje se doručkom u hotelima sa 2, 3 i 4 zvezdice) pa do 1.000 – 2.000 evra u najluksuznijim hotelima. Napominjem, ovo su aktuelne cene koje će sigurno biti veće za vreme Mundijala - istakao je Zoran Stojanović javljanje za Alo.

S obzirom na korona virus, još nije utvrđeno kakvi će biti propisi za ulazak u zemlju za vreme Svetskog prvenstva, a trenutno je u Kataru  98 odsto ljudi vakcinisano.

 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija