• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2021

13:55

PREDRAG MIJATOVIĆ GRMI IZ MADRIDA! Voleo bih da budemo u grupi sa Hrvatima na Mundijalu!

Fudbal

PREDRAG MIJATOVIĆ GRMI IZ MADRIDA! Voleo bih da budemo u grupi sa Hrvatima na Mundijalu!

Podeli vest

Proslavljeni fudbaler Real Madrida i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović nada se da će Srbija na Svetskom prvenstvu biti u grupi sa Hrvatskom

Srbija je golom u 90. minutu protiv Portugala u Lisabonu obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Mijatović je za televizije K1 iz svog doma u Madridu i sa širokim osmehom na licu govorio o velikom uspehu reprezentacije Srbije i nekadašnjem saigraču i prijatelju Draganu Stojkoviću. 

- Momci su nam pružili veliki užitak, svi smo uživali u nedelju u njihovoj pobedi i uspehu. Svi mi koji poznajemo Dragana Stojkovića bili smo sigurni da će postići uspeh, baš kao što je i on u to bio siguran. Gledao sam ga na jednoj konferenciji za štampu pred utakmicu sa Portugalom i bio je siguran da ništa osim pobede nije opcija. I kao igrač je imao osobine lidera – kazao je Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest“.

- On dobro zna da komunicira sa igračima i da ih ubedi da urade ono što on misli da je najbolje. Momci veruju u njega, a on je njima pružio neophodno samopouzdanje. 

Foto: Starsportphoto©

 

Mijatović je istakao da je uveren da su pred reprezentacijom velike stvari.

- Meni je najveći pokazatelj kakvu reprezentaciju imamo bila prva utakmica u Beogradu protiv Portugala. To što su se nakon 0:2 vratili u utakmicu i izjednačili najbolje govori da mogu da se nose i sa najboljim selekcijama na svetu, što su u nedelju i pokazali. Samo kolektiv postiže vrhunske rezultate. Bili su hrabri i motivisani i u svakom fudbalskom pogledu nadigrali su Portugal – kazao je Mijatović i podelio sa gledaocima svoju veliku želju.

- Bilo bi jako zanimljivo da se Srbija i Hrvatska sretnu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ja bih lično voleo da se nađemo u istoj grupi. Bilo bi to zanimljivo. Mislim da je sada najvažnije da se smiri euforija i da se napravi dobra strategija za Katar. Ima dovoljno vremena. Naravno, mora se zadržati ambicija. 
 

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Mitrović

 

Mitre, dođi u Španiju

Oduševljen je Aleksandrom Mitrovićev koji je postigao gol za pobedu. 

- Drago mi je što je baš Aleksandar Mitrović bio taj koji je dao odlučujući, pobednički gol. On je dobar i kvalitetan čovek i fudbaler, naš najbolji strelac. Njemu kao fudbaleru ne fali ništa i verujem da će mu se fudbalski status i reputacija promeniti – predvideo je Predrag Mijatović u emisiji „Kec na jedanaest“.

- Nadam se i verujem da ćemo ga sledeće godine gledati u nekom velikom klubu. Nadam se da će ga i sreća pogledati. Čujem takve komentare i u fudbalskim klubovima, već se o tome govori. Želim mu puno sreće, a ako taj novi klub bude u Španiji – još bolje! 

Šta je s Lukom Jovićem?

Na pitanje Aleksandre Jeftanović i Boška Jakovljevića šta se to događa sa Lukom Jovićem u Real Madridu, Mijatović je kazao: 

- Kada je reč o Luki Joviću, ja nisam mnogo upućen, ali ono što znam je da je Real Madrid  komplikovan klub, a konkurencija je ogromna, naročito kada si napadač. Mora se u svakom trenutku biti maksimalno spreman. Svaki igrač koji rano, bez velike reputacije dođe u klub, ima problem da se adaptira. Jović je sjajan fudbaler i poručio bih mu da bude strpljiv, da trenira i čeka svoju priliku. A kada je dobije – da je maksimalno iskoristi. 

Foto: Starsportphoto

 

Karijera

Predrag Mijatović kazao je na K1 da bi svaki sportista nakon završetka profesionalne karijere trebalo da ostane u svom sportu.

- Presudno je to kakva ste osoba, koliko ste ambiciozni. Moje mišljenje je da bi svaki sportista trebalo da nakon završetka karijere ostane u svom sportu. Profesionalna karijera traje kratko, nekih deset do maksimalno 15 godina i toga bi svako trebalo da u svakom trenutku bude svestan. Nakon završetka karijere, trebalo bi da kao trener, menadžer ili drugi sportski radnik ostanete u svom sportu. 

Foto: Starsportphoto

 


Životu u Madridu

Na pohvale da on i njegova supruga ne stare, Mijatović je kazao:

- Moja supruga, što je potpuno prirodno i logično, izgleda mnogo bolje od mene. Ne znam u čemu je naša tajna, hvala vam, mislim da je reč o genetici i o tome što smo uvek pozitivni i pazimo jedno na drugo. Madrid je fenomenalan, predivan grad sa predivnim ljudima koji prihvataju svakog ko u njega dođe. Ovde se kvalitetno živi, sjajna je klima, gastronomija, kultura, arhitektura... Ja sam srećan čovek jer imam dobru i vaspitanu decu koja su sada već pravi ljudi. Luka već ima svoj put, a devojke su svaka na svom univerzitetu. Sjajni su. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 2 godine

NEMOŽE, U ISTOM SMO ŠEŠIRU. MOŽDA U ELIMINACIJAMA

UMRO Tito

pre 2 godine

Koliko mi je poznato Crna Gora se nije plasirala na SP a nije ni u barazu pa koga on LAZE ??

jaypalm456

pre 2 godine

Mijatovic je Crnogorac makar se tako izjasnjava

Voleo bi da smo u istoj grupi

pre 2 godine

Nisam znao da se i Crna Gora kvalifikovala na mondijal

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija