• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

18:26

DELEGACIJA FSS OTPUTOVALA U DOHU NA ŽREB ZA MONDIJAL! Piksiju imena nisu bitna!

FSS

Fudbal

DELEGACIJA FSS OTPUTOVALA U DOHU NA ŽREB ZA MONDIJAL! Piksiju imena nisu bitna!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u trećem šeširu na izvlačenju grupa za Mondijal u Kataru, a svečana ceremonija obaviće se prvog aprila od 18 časova

U ekspediciji FSS nalaze se predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković i direktor Stevan Stojanović.

Kada je reč o potencijalnim rivalima na najvažnijoj smotri svetskog fudbala, stav selektora Srbije Dragana Stojkovića odavno je poznat.

- Iskreno, ne razmišljam previše o žrebu, osim što ću biti tamo kao član delegacije Fudbalskog saveza Srbije. Sačekaćemo da se i ta ceremonija završi i nastavićemo najnormalnije da se pripremamo za ono što nas očekuje u narednom periodu. Imena protivnika nisu toliko bitna, zanima me isključivo reprezentacija Srbije. Bavim se našim stilom igre, našom taktikom, sistemom i zadacima koje treba da uradimo da bismo došli do cilja - rekao je Stojković, a potom nastavio:

- Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate. Naročito u ovom modernom fudbalu koji gledamo i u kome uživamo, pokazalo se u više navrata da ime protivnika ne znači ništa. Tako govorim i svojim igračima, zahtevam od njih da se fokusiraju na svoju igru i da budu maksimalno fokusirani na svoj deo posla. Koju god reprezentaciju da dobijemo u petak na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati početak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice na završnom turniru u Kataru. Pre toga nas očekuje izuzetno važan ciklus utakmica u Ligi nacija, imaćemo četiri duela u junu i dva u septembru. To su izazovi koji imaju takmičarski smisao i koje moramo ozbiljno da shvatimo. Ići ćemo korak po korak, rešavaćemo stvari onim redom kako budu dolazile - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Foto: Starsportphoto

 

Interesantan je bio i odgovor stratega Orlova na pitanje danskih novinara o važnosti rezultata prijateljske utakmice koja je odigrana u utorak uveče na stadionu Parken u Kopenhagenu:

– Meni nije važan. Ako vama ova pobeda znači, nemam ništa protiv. Možda se sretnemo ponovo na Svetskom prvenstvu u Kataru. E, to se računa. I to bi bila sasvim druga priča. Kada se igra za bodove, Srbija se ne plaši nikoga i može ravnopravno da se nosi sa bilo kojom reprezentacijom na svetu - dodao je selektor Srbije.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije koja je otputovala za Dohu, nalaze se još tim menadžer reprezentacije Nemanja Filipović, tiketing-menadžer Jovana Sultanović, oficir za bezbednost Ivan Petrić, oficir za medije Milan Vuković i član medija-tima Nebojša Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija