• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2015

13:18

BOBI SAIGRAČIMA: Ne očajavajte, idemo zajedno u Rio

Košarka

BOBI SAIGRAČIMA: Ne očajavajte, idemo zajedno u Rio

Podeli vest

Nesuđeni član košarkaške reprezentacije Srbije na minulom prvenstvu Evrope Boban Marjanović poručio je danas da će srpski tim tek pokazati snagu i izrazio nadu da će biti deo tima na Igrama u Riju.

MVP prvog dela Evrolige i doskorašnji centar Crvene zvezde nije nastupio na EP zbog zabrane novog tima, NBA ligaša San Antonija, a mnogi stručnjaci smatraju da je upravo on bio karika koja je nedostajala Srbiji da ostvari bolji rezultat od četvrtog mesta.

- Momci su se sjajno borili, bez poraza završili najjaču grupu na turniru i pokazali klasu. Ipak, dovoljan je jedan slab dan, kao onaj protiv Litvanije, da se ne poklope kockice, da malo padne koncentracija i da to bude kraj puta do medalje. Šteta, ali biće novih prilika da ova generacija ponovo pokaže snagu - izjavio je Marjanović.

Prema njegovim rečima sada je najvažnije proći kvalifikacije za Rio.

- Ovaj tim treba da nastavi da se gradi. Medalje će sigurno doći, baš kao što je i selektor Ðorđević rekao - dodao je Marjanović.

San Antonio je porodica

Boban Marjanović je izuzetno zadovoljan atmosferom u klubu i prijemom od saigrača.

- Slušao sam razne priče i mislio da ljudi preteruju. Ambijent koji vlada u klubu je možda i najupečatljiviji utisak. Kada si deo San Antonija osećaš se kao da si deo jedne velike porodice. Ne opterećujem se koliku ću imati minutažu, jer sam svestan da ću uz ovakav način rada i sa ovakvim stručnjacima sigurno napredovati - zaključio je Marjanović.

On ne krije da mu je bilo veoma teško što nije bio u timu Srbije na Evrobasketu, ali da ne želi da se vraća nazad.

- Neke stvari su jednostavno jače od želje, ali nadam se da ću biti deo tima koji će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a potom i u Riju. To odlučuje selektor, a na meni je da zaslužim mesto među najboljima.

Visoki centar je pre dva dana konačno dobio "zeleno svetlo" lekara i počeo sa treninzima u San Antoniju.

- Ovde sam već četiri nedelje, prvo sam radio u teretani, potom sam imao trčanje na traci u bazenu. To je u suštini traka za trčanje koja se spušta u bazen, tako da mi je voda bila do grudi. Zatim sam koristio vakum traku koja ti smanjuje kilažu prilikom trčanja, samim tim i opterećenje za stopalo. Tek posle svega toga, dobio sam dozvolu za bočne kretnje, dok skakanje nije dolazilo u obzir. Tek sada sam počeo da radim pet na pet. Ovde ništa ne prepušta slučaju, postepeno su mi dizali intenzitet treninga, uz konstantan nadzor - kazao je Marjanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Iz inata - zlato u Riju! Imate kapaciteta, samo više hrabrosti i slobode igre!

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija