• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2016

22:13

MOĆNI "ORLOVI"! Srbija pregazila Grčku pred start kvalifikacija za OI  91:76

Košarka

MOĆNI "ORLOVI"! Srbija pregazila Grčku pred start kvalifikacija za OI 91:76

Podeli vest

U poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre Srbija je pred 18.000 navijača u "Kombank areni" očitala lekciju Grčkoj koja je savladana rezultatom 91:76


Ekipa Aleksandra Đorđevića je prethodno dva puta pobedila Francusku - 79:77 u Parizu i 94:88 u Beogradu. Ako je suditi po meču sa Grčkom, Srbija će spremna dočekati kvalifikacioni turnir za mesto koje vodi u Rio. "Heleni" su "orlovima" parirali smo tokom prvih desetak minuta igre, a onda su se razigrali Jokić, Teodosić, Raduljica, Gudurić... pa je na kraju bilo 91:76 i to bez pomoći Nemanje Nedovića koji nije ulazio u igru.

Blistao je Nikola Jokić sa 20 poena i 5 skokova, Miloš Teodosić je dodao 16 poena i 3 asistencije, a Miroslav Raduljica je pored 14 poena imao 2 skoka. Na drugoj strani, Atetokunbo je ubacio 14, a Perperoglu 12 poena. 

Starsportphoto
 

Grčka je veoma dobro počela duel i povela 10:4. Ali brzo su se razigrali Jokić, a potom i Teodosić, pa su gosti nakon prve donice imali prednost od 29:27. Onda su naši zaigrali mnogo bolje, kako u napadu tako i u odbrani. Jokiću i Teodosiću se pridružio i Raduljica koji je atraktivnim zakucavanjem podigao navijače na noge. U nastavku je za Srbiju debitovao i Marko Gudurić, koji se upisao u strelce i to u velikom stilu - trojkom, pa je Srbija na poluvreme otišla sa vođstvom 53:46.

Selektor Đorđević je tokom treće deonice dosta menjao, ali je Srbija ipak uspela da održi prednost. Teodosić je predvodio saigrače, a Srbija je u finišu stekla zalihu od 11 poena, pa su navijači tokom 10 poslednjih minuta meča uživali u egzibicionim pozetima naših igrača. Prednjačila je asistencija Gudurića za Dangubića, koji je zakucao Grke na "minus 20" - 85:65. Na kraju 91:76 za Srbiju. 

"Orlovi" kvalifikacioni turnir igraju u Beogradu od 4. do 9. jula. Naš tim prvog dana igra sa Portorikom, a 6. jula je protivnik  Angola. Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

Starsportphoto

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

"Orlovi" imaju 20 poena više tri minuta pre kraja meča. A, debitovao je večeras za Srbiju i mladi Rade Zagorac. Srbija dobija meč rezultatom 91:76.

Srbi se sada poigravaju sa Grcima. Sedam minuta pre kraja naši imaju 20 poena razlike - 85:65.

 

 

Starsportphoto

Treća četvrtina

Srbija pred početak poslednjih 10 minuta vodi 75:63.

Teodosić trojkom stiže do svog 16 poena sredinom četvrte četvrtine. Srbija vodi 64:54. "Orlovi" sada kontrolišu dešavanja na parketu, igraju atraktivno za 18.000 navijača u Areni i bez problema održavaju prednost. Srbija vodi 71:60.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Grci su do kraja poluvremena uspeli da izbore još jedan egal, ali su "orlovi" preko Jokića i trojkom Gudurića otišli na poluvreme sa rezultatom 53:46.

 

Starsportphoto

Sada se naši zabavljaju u Kombank areni. Raduljica je prvo pogodio za 38:37, onda bio odličan u odbrani pa podigao navijače na noge zakucavanjem na asistenciju Bogdanovića. Srbija vodi 41:38.

Serija Srbije od 5:0, Teo je nastavio gde je Jokić stao, ubacio je na brzinu šest poena. Grci imaju samo poen više - 37:36.

Starsportphoto
Starsportphoto

Prva četvrtina

Jokić je za sada najraspoloženiji u našej ekipi sa osam poena. Grci su poveli 14:8, ali je onda sevnula trojka Teodosića koji je smanjio rezultat na 14:11. Imali su Grci i prednost od 17:11, ali su se naši vratili preko Teodosića i Raduljice i naravno sjajnog Jokića izjednačili na 22:22. Jokić je na 30 sekundi pre kraja četvrtine doneo našem timu novi egal 27:27, ali su "heleni" ipak dobili prvu deonicu 29:27. 

Starsportphoto
Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
davas

pre 7 godina

Sto su Grcima ocitali lekciju je potpuno nevazno.Pored ovakvog selektora iskreno plasim se ovih kvalifikacija.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija