• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

22.10.2016

22:52

PRIJATELJI DRAŽENA PETROVIĆA OTKRIVAJU: On i Divac nisu zaratili zbog zastave, to je samo priča za javnost!

Košarka

PRIJATELJI DRAŽENA PETROVIĆA OTKRIVAJU: On i Divac nisu zaratili zbog zastave, to je samo priča za javnost!

Podeli vest

Dvojica najboljih prijatelja Dražena Petrovića, Dubravko i Fabijan Žurić, koji su igrali s njim u Šibenki kada je bio tinejdžer, otkrili su šta je, kako oni tvrde, pravi razlog svađe između legendarnog hrvatskog asa i Vlada Divca

Još od 1991. godine, kada je Divac tokom slavlja posle osvojene titule prvaka sveta u Argentini oduzeo Petroviću šahovnicu iz ruku i bacio je, stoji tvrdnja kako su zbog tog gesta dvojica velikih prijatelja preko noći poslali - neprijatelji.

Žurići tvrde da cela ta priča nije tačna.

Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlade Divca "Jednom braća", jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga "Uvik braća". Taj film je napravljen, hvalili su ga, ali tamo mnogo toga nije istina - tvrdi Fabijan Žurić za Jutarnji list.

On je otkrio šta je, kako kaže, prava istina.

Evo vam samo jedan detalj, znate li zašto su se posvađali Dražen i Divac? Zbog zastave? E nije, to je priča za novine, a sad ću vam ispričati pravu istinu: na utakmici je došlo do gurkanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom, Dražen ga je junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo "veliko" prijateljstvo. Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem! To nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina - kaže Fabijan Žurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

A Drazena su ubili "domoljubi" zato sto nije placao 10% od svoje zarade "rvackoj mladoj denokraciji",odnosno Francu Tudjmanu.Svi Rvati koji su radili van Rvacke i koji nisu mogli ratovati morali su placati "domoljubnu taksu" za "odbrambeni" ili secesionisticki rat u iznosu od 10% od svojih primanja.Drazenov asmrt jr bila opomena za sve Rvate koji nisu htjeli placati "domoljubnu taksu". Djevojka koja je bila sa Drazenom u autu je rekla da je na jednoj krivini autoputa ispred njih izisao kamion,dakle iz suprotnog pravca,sto ce reci da je skinuta ograda i da je kamion presao na kontra stranu i preprecio se na obadvije trake i u koji se zabio Drazen.U tom momentu ni jedno drugo auto nije bilo u blizini a kasnije su vidjeli da je autoput na tom dijelu bio zatvoren.Djevojka je takodje rekla da je Drazen bio ziv kad su ga odnijeli u hitnoj,ali je umro do bolnice.Kako je umro i od kakvih povreda nikada nije utvrdjeno.Tako je izjavila djevojka koja je ostala ziva u autu kada je Drazen preminuo i koja je pored njega imala samo manje ogrebotine..

Pera Bandera

pre 7 godina

Braća Žurići zaboravljeni, pa koriste priliku da ožive svoj ugostiteljski biznis i podgreju malo mržnju prema Divcu i Srbima uopšte!!!

milann

pre 7 godina

Naravno da je Divac promovisao sebe I zloupotrebio ljubaznost Drazenove porodice za film. To je radio I poslednjih godina u Srbiji, marketing, neuspeo I zavrsio je u tudjini. Sve pohvale kao igracu ali njegove izjave pred ove OI su sramne za nase kosarkase.

Vojvodjanin

pre 7 godina

Divac NIJE Petroviću uzeo šahovnicu iz ruku, nego navijaču koji je utrčao na teren...

Znalac

pre 7 godina

Oni pokatolicene habsburske sluge (kao i uvek) prisvajaju opet Srpskog velikana.

Znalac

pre 7 godina

Pokatolicene habsburske sluge cak i Nikolu Teslu hrvatom nazivaju, a poklase mu pola familije u Jasenovcu.

ana

pre 7 godina

Petrovicu je astrolog na pocetku te godine predvideo povrede. Moze li to biti samo povreda malog prsta ili nesto vise stajalo je ispod njegove fotografije u šasopisu za devojke TINA u kojem mu je astrolog (neka žena) tumačila horoskop za narednu godinu..

nn

pre 7 godina

Porodica Maravic se grupno doselila u SAD tacnije Pensilvaniju u okolini Pitsburga pocetkom 20 veka.Tacnih podataka odakle su tacno nema ali postoje dve vrzije jedna da su iz trougla Cacak-Uzice-Valjevo, a druga da su iz Zarkova koje je tada bilo zaseban gradic, a ne predgradje Beograda. U Pensilvaniji se 29 avgusta 1915 rodio Petar Maravic kasnije najpoznatiji pod nadimkom Press, nadimak je dobio kao dete prodajuci novine na ulici vicuci stalno pres,pres. Za vreme Drugog Svetskog rata sluzio je kao pilot lovac na pacifickom ratistu. Po povratku iz rata odigrao je jednu sezonu u tadasnjoj BBA ligi preteci NBA,u timu Pitsburg Ajronmen.Posle samo jedne sezone se povukao jer kao i vecini igraca u 40-tim godinama proslog veka najbolje godine otisle na sluzbu u vojsci. Posle povratka u svoj rodni grad upoznao je svoju buducu suprugu Jelenu. Njenom zaslugom je postao trener jer se njoj nije dopala ideja da bude civilni pilot vec je trazila nesto manje opasno, zato je on poceo kao trener srednjoskolske ekipe u svom gradu. Upravo u to doba 22 juna 1947 rodio mu se prvi sin Petar posle poznatiji kao Pistol Pit. Za Pitovo rodjenje je vezana anegdota da je dovodeci zenu u bolnicu Pres rekao doktoru ako bude sin placam ja, ako bude cerka placas mi ti za izgubljeno vreme. Pit je odmah po rodjenu krsten je u lokalnoj crkvi svetog Ilije. Od detinstva je pokazao intersovanje za kosarku trenirajuci kao tinejdzer 4 sata na dan zimi, a 8 sati na dan leti. U srednjoj skoli je stekao nadimak Pistol, jer je dok nije ojacao sutirao spistajuci loptu sve do kuka prije suta pa je izgledalo kao da vadi revolver u vestern filmu. Igrajuci za svoj tim postizao je 33 kosa po mecu i bio vec poznat kao neverovatan talenat. Treba istaci da utakmice u tom uzrastu traju 32 minuta. Kada je doslo vreme da izabere univeritet prvo je odabrao Zapadnu Virdziniju, ali je na nagovor oca koji je bio trener univerziteta Lujizijane popularno LSU otisao tamo. Na koledzu je odigrao 3 sezone i 83 utakmice na kojima je postigao 3667 poena, prosecno 44,2 poena po mecu. Postavio je rekorde po broju ukupnih poena, poena u jednoj sezoni 1381, 1970, broju utakmica sa vise od 50 poena, sa 28 utakmica na kojima je postigao vise od tog broja ukljucujuci i rekordnu na kojo je dao 69 poena. Najbolji pokazatelj koliko je bio dominantan su dva podatka, prvi da je drugi strelac u istoriju NCAA, Ostin Kar u proseku davao 34,6 u karijeri znaci 10 manje od Maravica. Drugi je jos neverovatniji a to je podatak do kojeg je dosao jedan pomocni trener 10 godina posto je Pit napustio univezitet, gledajuci statistiku ustanovio je da je Maravic prosecno po mecu pogadjao 13 suteva sa daljine vece od 6,25, sto bi znacilo da bi mu prosek sa pravilom tri poena koje u njegovo vreme nije postojalo bio 57 poena po mecu. U doba kad se prenosila samo jedna utakmica nedeljno NCAA na nivou cele Amerike navijaci su se uvek nadali da ce biti prenosena ona na kojo on igra. Za vreme studija jedan novinar ga je nazvao Elvis Pr

Rale

pre 7 godina

Draženov otac je Srbin, a Bodiroga mu je brat, rođaci - drugo koleno, "po babine linije".

Misko

pre 7 godina

Ako su pisci ovih komentara ogledalo drustva, Jadno nam se pise !!

goran

pre 7 godina

vi hrvati stvarno ne mozete da zivite kao normalan svet zadojeni ste mrznjom na sve sto nije hrvatsko imate veliki psihicki problem razmislite malo

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija