• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.08.2017

07:00

"ZEMLJA KOŠARKE" OVO NIJE ZASLUŽILA! Crni oblaci nad Srbijom - bez pola tima na EP!

Košarka

"ZEMLJA KOŠARKE" OVO NIJE ZASLUŽILA! Crni oblaci nad Srbijom - bez pola tima na EP!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije biće u velikoj meri oslabljena na predstojećem Evropskom prvenstvu u košarci

Cela nacija je sa velikim nestrpljenjem čekala Evropsko prvenstvo. "Zemlja košarke" je ovog leta slovila možda i za najvećeg favorita na Evrobasketu, gde je trebalo da potvrdi rezultate sa prethodna dva takmičenja, kada je na Mundobasketu i Olimpijskim igrama osvajala srbrna odličja.

Ali, uvek postoji ono "ali"... To "ali" se sada desilo i srpskoj reprezentaciji, koja će na šampionat Starog kontinenta, desetkovana, praktično bez pola tima.

Najpre je još tamo negde u proleće postalo jasno da će Nemanja Bjelica zbog povrede morati da preskoči Evrobasket, baš kao što je to bio slučaj i prošle godine, kada ga nije bilo na Igrama u Riju.

BEZ NJIH SRBIJA IDE PO ZLATO

Miloš Teodosić
Stefan Marković
Marko Simonović
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Miroslav Raduljica

Potom se desio "slučaj Jokić", koji je podelio Srbiju. Denver Nagetsi su savetovali Nikolu da ovo leto iskoristi za individualni rad i preskoči obaveze u reprezentaciji.

Posle nekoliko nedelja nagađanja, mada je svima bilo jasno kakva će odluka biti, Jokić je saopštio da se neće odazvati pozivu selektora Aleksandra Đorđevića.

To je bila druga "knedla" koju smo progutali. Ali i posle toga euforija u narodu nije opadala, svi su verovali da Srbija može do zlata.

E onda, kada su pripreme počele, usledile su i nove nevolje. Prvi je zbog povrede otpao Marko Simonović, iskusni krilni košarkaš, koji je trojkama znao da prelomi utakmicu i bude "iks" faktor. Njega na ovom šampionatu nećemo gledati.

Pre nekoliko dana je Srbiju zatekla vest da Miroslav Raduljica neće igrati na Evrobasketu, što je veliki udarac za našu igru pod obručima, a onda, u nedelju popodne, šok... Miloš Teodosić NE IGRA na Evrobasketu zbog povrede lista!

Starsportphoto

Kao bomba je odjeknula ova vest, i čak i najveće optimiste, dovela do toga da posumnjaju da "orlovi" mogu do medalje na šampionatu koji se igra od 31. avgusta do 17. septembra.

Bez prve violine, najboljeg plejmejkera Evrope, jasno je da Srbiju čeka veoma težak zadatak u Tuskoj, ali ako neko od "orlova" zna da napravi šampione, to je onda Aleksandar Đorđević - i sam veliki šampion i pobednik.

Naravno, ne treba zaboraviti da ćemo biti i bez Stefana Markovića, koji je posle Igara u Riju odlučio da se oprosti od reprezentacije. Koliko je značio timu dovoljno govori to što su gotovo svi u reprezentaciji pokušali da ga ubede da se predomisli, ali nisu uspeli.

Šestorica veoma bitnih igrača ovog leta neće nositi dres nacionalnog tima, što je nesumljivo veliki udarac za "Zemlju košarke".

Kada se svemu tome doda da je pod znakom pitanja i eksplozivni bek Nemanja Nedović, koji je propustio veliki deo priprema i saigračima bi trebalo da se priključi na turniru u Atini koji počinje 23. avgusta, jasno je da je Srbiju ovog leta poterao veliki maler.

Ali, mi imamo nešto što drugi nemaju - inat! "Orlovi", pokažite da ste najbolji, u inat svima! 

NAJTEŽI MOGUĆI UDARAC ZA "ORLOVE"! Miloš Teodosić propušta Evropsko prvenstvo!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
oggi06

pre 6 godina

NEMOJTE MOLIM VAS DA POMINJETE BESKORISNOG STEFANA MARKOVIĆA,PA NERVIRAO JE CELU SRBIJU SVOJIM PROSEČNIM PARTIJAMA-PONEKAD ODIGRA DOBRO ODBRANU I TO JE SVE-BEZ TEA,JOKIĆA,BJELICE BIĆE VELIKI USPEH OSVIJITI MEDALJU.

moma

pre 6 godina

Zašto crni oblaci?Momci koji su tu će dati sve od sebe i to će biti dovoljno za jednu od medalja.Povređenima ,da se što pre oporave i pridruže drugarima u sledećim akcijama reprezentacije.Ovako ćemo otići na prvenstvo sa manje euforije,a da imamo kvalitet ,svakako imamo.Mene više brinu ovi rezultati,mada je uvek dobro kada se pobedi,da nisu došli malo prerano.Što se tiče izostanaka ,mislim da će oni više biti iznenađenje za protivnike ,jer su se svi oni pripremali da zaustave Teodosića,a sada će morati da obrate pažnju na neke druge.Dobro je da se vratio Nedović i neka ostali ostanu zdravi i napred momci po medalju.

Marko

pre 6 godina

Pa sve ove pripremne utakmice igrali smo bez ovih igraca i sve smo pobedili! I oslabljeni cemo se prosetati do polufinala, a i medalja, cak ona najsjajnija, nije nerealna.. Da smo kompletni sigurno bi bili prvaci Evrope ovako cemo ipak morati malo da se pomucimo.. \n

Basmijedrago

pre 6 godina

Bez njega osvajamo medalju. Nista poseban cak je veliki kocnicar. Igrac koji napravi jednu licnu gresku u cetiri utakmice je supljina u odbrani. Jovic je za njega profesor(partizanovac sam) Stimac ima pet puta vece srce. Uostalom po cemu je on najbolji u evropi mozda je njegov klub prvak evrope???? Uzece pare u americi ali se nece naigrati. Srecno momci i ako ne uzmete medalju vi ste nasi sampioni

aleksandar

pre 6 godina

Ma hajte molim Vas,to je bruka i KKS i selektora jer zajedno pomazu paklenu americku kuhinju, order je Serbia no medals !!!

Boki

pre 6 godina

Sad nam ni inat ne moze pomoci. Velika steta sto je sve ovako ispalo. Sledece Evropsko prvenstvo je tek za 4 godine. Popravnog za ovu generaciju nece biti. Znam da ce i momci koji igraju ostaviti srce na terenu, ali to nije dovoljno za ekipu kao sto je Spanija. Bas nemamo srece...

AS

pre 6 godina

INAT? DAJ BOŽE. BILO KOJA MEDALJA BIĆE ZLATNOG SJAJA PORED OVAKVIH DEŠAVANJA.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija