• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Prva tv

12.05.2018

09:09

TEO ISKREN KAO NIKADA DO SADA: Zašto je bio u svađi sa Krstićem, o ONOJ trojki, Jokiću, Zvezdi, Kirilenku...

Košarka

TEO ISKREN KAO NIKADA DO SADA: Zašto je bio u svađi sa Krstićem, o ONOJ trojki, Jokiću, Zvezdi, Kirilenku...

Podeli vest

Plejmejker Los Anđeles Klipersa i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić gostovao je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je otkrio brojne detalje iz svoje karijere

Posebnu pažnju izazvalo je objašnjenje, kako je postigao pobedonosni koš protiv Španije, preko Garbahose, na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

- To je Dudina filozofija, da istrošimo vreme do kraja i u poslednje, 2, 3 sekunde da se šutne lopta. Ja kada sam video Garbahosu da me je preuzeo, ja sam hteo da idem na prodor, ali sam bio toliko umoran, da jedino što sam mogao je da šutnem - uz osmeh je rekao Teodosić.

Između ostalog, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije se osvrnuo na prvu NBA sezonu, kao i na peh koji je imao na početku.

- Ne mogu da budem nezadovoljan igrama u NBA. Jedina stvar oko koje nisam srećan je ta povreda koja je došla u trenutku kad sam se stvarno spremio fizički dobro, ali u svakom slučaju treba da budem zadovoljan prvom sezonom. Mislim da su i ljudi iz kluba zadovoljni, tako da ćemo videti šta će biti sledeće godine - istakao je Teodosić gostujući na tv Prva.

Neću istrošen u Zvezdu

Teodosić je veliki zvezdaš, ali je veliko pitanje da li će obući dres Zvezde do kraja karijere.
- Sigurno da bih voleo ali ne znam da li će biti izvodljivo i da li će biti mogućnosti. Ne želim da dolazim u Zvezdu kao istrošen igrač koji neće imati šta da ponudi svom timu.

Povreda stopala je, prema njegovim rečima, sada sanirana.

- Dobro, ne bih se vratio iz Amerike, ne bih došao ranije i ne bi me iz kluba pustili da mi noga nije u redu. Što se tiče povrede, super sam - dodao je lucidni plejmejker.

Teodosić je za reprezentaciju debitovao 2007. godine u ekipi koju je vodio Moka Slavnić i koju su zvali "Moskitosi".

- Imali smo tri iskusna igrača. Taj prvi seniorski nastup nije baš za pamćenje. U tom momentu, nisam verovao da mogu toliko daleko da odem sa reprezentacijom. Svi sanjaju da će biti Sale Đorđević, ali je tada bilo neverovatno. Moka je dosta podmladio tu ekipu. Tada je bio i Aleksandrov, Stefan Marković, Erceg. Spremio je teren za Dudu koji je još promešao karte i napravio uspeh.

Mnogo bolje takmičenje, Teo je odigrao 2009. godine, kada je ekipu preuzeo Duda Ivković i kada je posle 7 godina osvojena medalja sa velikog takmičenja. Ono što je malo poznato je činjenica da Nenad Krstić i Teodosić nisu razgovarali.

- Pripreme za to EP, već smo dve nedelje na planini, ljuti i nervozni... Na treningu smo se Krle i ja zakačili i tada smo prestali da pričamo. Nismo pričali celo prvenstvo, gde smo igrali najbolje i imali smo sjajnu saradnju. Sledeće godine u Istanbulu na turniru, Duda stavi mene i Krleta u sobu jer je znao da ne pričamo - ispričao je Teo i nastavio: 

- Sad prvih pet minuta sedimo na krevetu i moramo da provedemo još tri nedelje zajedno... Ja posle pet minuta otvaram mini bar i pitam ga - 'hoćeš vodu', on kaže - 'neću'... Onda nas je u jednom trenutku neko nazvao, mislim Novica, da idemo u grad. Onda sam se ja okrenuo i pitao - 'hoćemo u grad' i on je rekao - 'ajde' i od tad smo se pomirili i kasnije postali kumovi... - otkrio je plej "orlova". 

Niti jednog igrača neće pamtiti po osvajanju Evrolige. Svi pamtimo igrače koji su osvajali medalje za reprezentaciju i kod nas se slava stiče za reprezentacijuMiloš Teodosić, košarkaš Srbije

Poznata je Miloševa izjava da se slava stiče u reprezentaciji, a ne u klubu.

- Stojim iza svega što sam rekao. Niti jednog igrača neće pamtiti po osvajanju Evrolige. Svi pamtimo igrače koji su osvajali medalje za reprezentaciju i kod nas se slava stiče za reprezentaciju. Sve ostalo je nebitno osim reprezentacije. Ima i opravdanih i neopravdanih otkaza. Ali, niko ne treba da se tera. Ako ti osećaš potrebu dođi, ako ne osećaš, bolje ostani kući. Ne vidim tu ni jedan problem.

O neigranju Nikole Jokića za reprezentaciju na prethodnom prvenstvu Evrope, plejmejker Srbije smatra da zvezda Denvera nije pogrešila.

- Razumem Jokića potpuno. Treba da potpiše ugovor kakav treba da potpiše i trebalo je možda da postupi tako. Sjajna NBA karijera je ispred njega i želim mu najbolje. Samo, nadam se da će što češće biti u sa nama - istakao je Teodosić.

On je prokomentarisao i šta je Sale Đorđević doneo igračima od dolaska u reprezentaciju.

- Sale Đorđević je doneo energiju koju ja nisam video u životu. On iznese toliko emocija, govor pred utakmicu mu je na ivici suza i ti onda ne možeš da izađeš na teren i ne igraš dobro. 

O najtužniji momentu u reprezentaciji Teo nije imao dilemu.

Kirilenko, ćuti i lupaj blokade!

Teodosić je dugi niz godina u moskovskom CSKA, a tih sezona nastupao je i Andrej Kiriljenko, koji je bio poznat po atomskoj odbrani. "AK 47" je znao da zameri Teodosiću, kojem defanziva nije jača strana, što ne igra odbranu.
- Više puta mi je zamerio. U to vreme je imao 3-4 blokade po meču, 15 skokova i onda mi je rekao - 'ajde igraj malo odbranu' - a ja sam mu odgovorio - 'Kire pa kad bih ja igrao odbranu, onda ti ne bi imao 5 blokada, već nula... tako da ćuti i skači, šta da ti kažem' - prisetio se Teo vremena iz CSKA. 

- Svetsko prvenstvo u Turskoj 2010. godine. Mislim da smo bili spremni i zreli. Duda nas je odlično spremio. On je pomogao svima nama. On nas je oblikovao košarkaški, duboko je urezan u naše karijere i naše živote. Bili smo spremni ida se suprotstavimo Amerikancima na pravi način. Ne znam da li bismo ih pobedili ali je taj meč sa Turskom to sprečio.

Za reprezentaciju Srbije nije igrao na proteklom Evropskom prvenstvu, ali je ostavio mogućnost da zaigra u dresu nacionalnog tima u junu na kvalifikacionim mečevima protiv Gruzije i Nemačke.

Nisam pričao sa Saletom jer je u trenutku kad sam se ja vratio iz Amerike, on je došao. Mislim da ćemo se ovih dana pričati i proceniti da li ima potrebe da igram ili da se spremam za narednu sezonu. Ne mogu trenutno da ti dam odgovor na to pitanje - zaključio je Teodosić.

Pored brojnih detalja iz karijere zvezde LA Klipersa, malo je poznato da je sportsku karijeru Teodosić započeo kao fudbaler, među stativama. Bio je golman i to odličan. Njegovog košarkaškog trenera kritikovali su što je insistirao da sa fudbala pređe u košarku.

Počeo sam kao golman sa nekih 7 godina. Trenirao sam paralelno i onda sam se zbog brata koji je trenirao košarku, odlučio da pređem na taj sport. Na prvi trening me je odveo brat. Mi šutnemo, stanemo u red i čekamo 45 minuta da šutnemo ponovo ali meni se dopalo - rekao je Teo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija