• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2018

15:52

(FOTO) BLEDI "ORLOVI" PALI NA KRITU! Loše izdanje Srbije protiv Grka!

Košarka

(FOTO) BLEDI "ORLOVI" PALI NA KRITU! Loše izdanje Srbije protiv Grka!

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi su na Kritu od Grčke rezultatom 70:63  u prvom meču druge faze kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine

Srbija je ovim porazom sada na četiri pobede i tri poraza, i dalje smo na poziciji koja vodi na Mundobasket, ali nam prete reprezentativci Gruzije i Izraela koji su na tri pobede i četiri poraza.

Bogdanović je imao 19 poena, Jović 11, a Bjelica je imao 9 poena, 12 skokova i 5 asistencija. Na drugoj strani je Kalates upisao 15 poena, Printezis 15, a Slukas 11.

Grci su zahvaljujući boljem šutu za tri poena nakon prvih 20 minuta igre vodili 35:32. Naš napad nije bio organizovan već smo se najviše oslanjali na individualne akcije. Tri vezane trojke domaćina preko Slukasa i Papapetroua donele su Helenima prednost pred nastavak meča.

Grci su napravili  veliku razliku na startu drugog poluvremena, Slukas je nastavio da "sipa" trojke, pa je domaćin pobegao na 10 poena - 42:32, a potom i imao 48:36.

Ali, nisu orlovi gubili glavu zaigrali su bolje u odbrani i preko raspoloženog Nedovića istopili prednost Grka. Iako nismo dobro otvorili poslednjih 10 minuta Micić je trojkom pogodio poravnanje  - 57:57. Međutim, nismo iskoristili dobru seriju, Printezis je doneo Grcima četiri uzastopna poena, "orlovi" su bili tri minuta bez koša, pa je domačin bez drame priveo meč kraju. 

"Orlovi" se u narednom kolu za tri dana sastaju sa Estonijom u hali "Aleksandar Nikolić" (20.15), dok Grčka gostuje Gruziji.

Grupa L

Estonija - Nemačka 43:86
Izrael - Gruzija 80:85 
Grčka - Srbija 70:63


GRČKA - SRBIJA 70:63 (16:18, 19:14, 16:15, 19:16)

Dvorana: "Dio Aorakija". Sudije: Kozlovskis (Letonija), Čmikevič (Češka), Zaščuk (Ukrajina).

GRČKA: Dorsi, Kalates 15 (trojke 3/6), Burusis 9, Slukas 11 (trojke 3/6), Papajanis, Printezis 15 , Papanikolau 8, Mancaris, Papapetru 6, Vasilopulos 2, T. Adetokunbo 4, Mitoglu.

SRBIJA: Simonović 2, Jelovac, Bogdanović 19 (trojke 3/12), Bjelica 9 (trojke 1/5), Kalinić 1, Lučić, Milosavljević, Raduljica 4, Milutinov 7, Nedović 7, Micić 3, Jović 11.

fiba.basketball


TOK MEČA

Četvrta četvrtfina

Bogdanović opet pokušava za trojku, opet ne pogađa, a Papanikolau jednim bacanjem otklanja sve dileme - 68:59.

Naši su zaspali po košem, a Burusis vodi Helene na 67:59! "Plus osam" Grka na samo minut i po do kraja utakmice.

Srbija tri minuta bez koša - nije dobro! Prekida loš niz Nedovića, koji nakon slaloma pogađa, ali grci uzvraćaju već u narednom napadu - 65:59.

Serija Grka 6:0, opet naši moraju da ih jure vode 63:57. Do kraja meča tri minuta! 

Ne da Printezis prednost, pogađa četiri poena za redom. Naš selektor traži tajm-aut. Opet Grci vide 61:57.

Šteta! Grci su odmah uzvratili novim poenima! Bravo! Micić trojkom poravnava rezultat 57:57. 

Lagani poeni Jovića. Na drugoj strani Burusis pravi faul u napadu, a Bogdanović ubacuje trojku i na "minus 1" su "orlovi" - 55:54.

Poenima Radiljice prilazi Srbija na 51:49, ali veže poene Kalates i vodi Grke na 55:49.

fiba.basketball

Treća četvrtina

Posle treće deonice domaćin vodi 52:47.

Bravooo - trojka Nedovića, greše Grci, pa prave faul na Bogdanoviću, koji koristi oba slobodna bacanja.

Dobra akcija naši, Bjelica je dodao do Simonovića koji je lepo iskoristio priliku. Sada dobar prodor Nedovića, pa poentira i Raduljica i minus spušta na šest poena - 48:42. 

Evo ga zakucavanje Bjelice, ali ne daju nam Grci da se razigramo traže tajm-aut. Opet trojka Grka, sada imaju 12 poena više - 48:36.

Idu Grci na +10, poene postiže Papanikolau 42:32. Bjelica ubacuje konačno prve poene za Srbiju i prekida seriju domaćina, ali Slukas nam pravi velike probleme, pogodio je treću trojku za 45:34. Serija Grka 8:2.

Grci nam početkom treće deonice trojkom Burusisa beže na osam poena prednosti 40:32. Đorđević traži tajm-aut.

fiba.basketball

Druga četvrtina

Navijači su poskakali sa stolica, trojka Papapetrua sa velike daljine, Grci vode 35:32 posle prvog poluvremena.

Slukas u seriji, pogađa dve trojke i Grci vode 32:29. Đorđević traži tajm-aut. Bravo, Bogdanović vraća trojku, opet je egal - 32:32.

Milutinov je poentirao, a onda naterao Burusisa na napravi faul, pa je u narednom napadu zalepio Grcima rampu. 

Dobar napad orlova i laki poeni Jovića za preokret 22:21. Četiti vezana poena razigranog Bogdanovića, ali Papapetru odgovara trojkom, egal je 26:26.

Kalates je dobio treću ličnu grešku. S druge strane Bjelica postiže svoj peti poen, tri i po minuta smo bili bez poeba.  Milutinov je sjajan na skoku, a šteta što Bogdanović ne postiže trojku, Grci vode 21:20.

Slukas je poravnao rezultat, pa Papanikolau ubacuje trojku i Grci idu na 21:18. Bjelica je isforsirao dva napada i nije ih iskoristio,  Papajanis je zatvorio reket, domaćin mnogo bolji u odbrani.

fiba.basketball

Prva četvrtina

Nekoliko vezanih promaša Grka i Srbija vodi 18:16 posle prvih 10 minuta igre.

Bogdanović je promašio za tri, potom i Nedović nakon kontre. Ali, greše Grci, faul Printezisa i na liniju za slobodna bacanja ide Kalinić pogađa jedno od dva. Srbija vodi 18:16.  

Bogdanović uzvraća Kalatesu, Jović potom šutira bacanja 2/2, ali Grci su na minus 1 zahvaljujući Printezisu - 15:14.

Kalates je doneo prvo vođstvo Grcima, ali je Jović trojkom preokrenuo na 8:7. Rezultatska klackalica na Kritu. Bogdanović je poništio prednost Grka, ali je trojkom uzvratio Kalates za 12:10.

Printezis je pogodio za domaćine na oduševljenje navijača, ali je Bjelica uzvratio trojkom. Šteta što je Kalates odmah poništio vođsto naše ekipe - 5:5.

Dva prokockana napada Srbije, ni  Grci nisu bili bolji, pa MIlutinov konačno pogađa za početno vođstvo orlova 2:0.

Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu od šest ekipa u grupi L, pa je izuzetno važno da večeras dođe do trijumfa.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija