• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

23.09.2018

13:41

ŽOC IMA METOD ZA PIJANCE U TIMU! Obradović našao originalan način da se obračuna sa alkosima u ekipi

Košarka

ŽOC IMA METOD ZA PIJANCE U TIMU! Obradović našao originalan način da se obračuna sa alkosima u ekipi

Podeli vest

Poznati srpski košarkaški trener Željko Obradović otkrio je način na koji izlazi na kraj sa problematičnim igračima, od kojih su posebno nezgodni oni koji vole noćne izlaske i skloni su uzimanju alkohola

On je izjavio da nije tip trenera koji trenira strogoću i glumi policajca među igračima, ali ni ne želi da ignoriše prestupe pulena, pa se odlučuje da njihov propust bude amortizovan nečim korisnim po ceo tim.

Ja na početku svake sezone kažem da nisam policajac i da neću nikoga pratiti, ali da svi oni moraju paziti kako se ponašaju jer svakodnevno predstavljaju svoj klub. Ja igrača nikad nisam kaznio novčano, ali jesam tako što je morao odvesti celu ekipu na večeru pa nam to posluži da se družimo i napravimo bolju atmosferu. Na početku sezone obično jnamerno zakasnim, pa odvedem momke na večeru - rekao je Obradović u nedeljnom intervjuu Večernjem listu.

On je rekao da bi trebalo razumeti mlade igrače, jer ih drži adrenalin i želja za noćnim provodom, ali da ukoliko posle razgovora sa trenerom ne promene loše navike sledi isključenje.

Treba imati i razumevanja, to su mladi ljudi pa se i pijanstvo dogodi. Ali tada ti kao trener s njim obaviš razgovor, a i kažeš ostalima da to ne može tako da ide. Ako se ipak sve to ponovi, onda više nema uveravanja, nego ga šalješ kući. Jer, ako takvo ponašanje više puta tolerišeš, onda je to loš primer drugima koji će pomisliti da je to prihvatljivo - rekao je Obradović.

On se osvrnuo i na čuvenu 2005. godinu i debakl naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu organizovanom u Srbiji i Crnoj Gori i otvorio dušu povodom lošeg odnosa igrača prema "grbu".

Kreneš s najvećom mogućom motivacijom, napraviš spisak i onda ti njih petorica kažu da su povređeni, a druga petorica izmisle neki razlog da ne igraju. Zatim kreneš da radiš, a onda dođu i povrede. Osim toga, neki su igrači u reprezentaciju dolazili radi "izloga", a sada više ne. Ipak, nijedan od njih ne može da me uveri da mu reprezentacija nije donela nešto dobro, nešto što u klubu ne može da dobije - rekao je Obradović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija