• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2018

22:07 >> 22:54

(VIDEO) EVROLIGA: Budućnost se samoubila u poslednjoj četvrtini, Pešić isprašio Radonjića

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Budućnost se samoubila u poslednjoj četvrtini, Pešić isprašio Radonjića

Podeli vest

Košarkaši Budućnosti poraženi su i trećem kolu u ovosezonskoj Evroligi, pošto je u "Morači" bolji bio Makabi Tel Aviv 78:68, PAO je deklasirao Gran Kanariju 102:87, dok je Barselona savladala Bajern 83:73

 

Ekipu Aleksandra Džikića prve pobede u Evroligi koštali su prazni minuti na početku četvrte četvrtine. 

Crnogorci više od pet minuta nisu postigli koš, Izraelci su napravili veliku razliku i priveli meč kraju. Ponos Izraela" je u odlučujućem periodu u jednom trenutku vodio sa 20:2, a domaći su u poslednjim trenucima stigli do šest poena i tako izbegli da izjednače negativan rekord Evorlige.

Neverovatni Skoti Vilbekin bio je nerešiva enigma za Budućnost,  meč je završio sa 28 poena, četiri skoka i pet uspešnih dodavanja.  Dvocifreni su još bili Majkl Rol sa 12 i Tarik Blek sa 10 poena

Edvin Džekson je bio najefikasniji sa 13 poena u ekipi Podgoričana, dok su po poen manje ubacili Nemanja Gordić i Alen Omić koji je uhvatio 7 lopti. 

CSKA je savladao Darušafaku 79:75 i popravio skor na 3-0. Nakon što je gubio na poluvremenu i do 25. minuta, domaćin je ipak serijom 17:2 najavio preokret i pobedu.

"Armejce" je predvodio Kori Higins sa 14 poena, Nikita Kurbanov je imao 13, Serhio Rodriges 11, Nando De Kolo 10, ali treba istaći učinak Aleka Petersa koji je pogađao kada je trebalo.

U turskom timu je Stenton Kid imao 15, koliko i Majkl Erik, a Rej Mekalum je ubacio 14. 

 


Košarkaši Barselone našeg Svetislava Pešića savladali su Bajern rezultatom 83:73. Bajern je poveo samo na startu meča 3:0, da bi Barselona ekspresno preokrenula, kontrolisala dešavanja na parketu i čuvala prednost do kraja utakmice.

Katalonci su u prvoj deonici imali i 16 poena prednosti, ali nisu odustajali puleni Dejana Radonjića. Uspeli su tokom treće deonice da dođu do "minus 4" , ali snage za preokret nisu imali. 

Za Bajern su igrali  Vladimir Lučić koji je ubacio 12 poena, Stefan Jović tri koliko je imao i Nemanja Dangubić. Kod pobedničke ekipe najefikasniji je bio Ante Tomić sa 18 datih poena, dok je kod Bajerna najefikasniji bio Maodo Lo sa 16 datih poena.

Panatinaikos je bio veoma ubedljiv protiv Gran Kanarije - 10:2:87.

Najbolji u pobedi grčkog tima bili su Kit Lengford i Lukas Lekavičijus sa po 16 poena, pratio ih je Janis Papapetru sa 15 koševa, a dvocifreni su bili i Nikos Papas sa 13 i Dešon Tomas sa 12 poena. 

U redovima Granke istakao se Markus Erikson i Kristofer Evans sa po 15 poena, 12 je dodao Klevin Hanah, dok je Luk Fišer postigao 10 poena.

 

 

 

 

EVROLIGA



3. kolo


Četvrtak

CSKA - Darušafaka 79:75
Budućnost - Makabi 68:78
Panatinaikos - G. Kanarija 102:87
Barselona - Bajern 83:73

Petak

Himki - Efes 19.00
Žalgiris - Fenerbahče 19.45
Olimpijakos - Armani 20.00
Real Madrid - Baskonija 21.00

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mole

pre 5 godina

Sta na ovo "samoubistvo" kaze novinarcic iz Subotice ili Zarko Paspalj kako ide sa razvojem kosarke u milogori.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija